Cum să ai grijă corect de pielea matură

Advertorial
Joi, 17 Martie 2022, ora 20:13
4385 citiri
Cum să ai grijă corect de pielea matură
FOTO: pixabay.com

Este adevărat că pielea nu își va menține strălucirea și fermitatea de-a lungul anilor, mai ales în cazurile în care nu a existat o rutină corectă de îngrijire. Expunerea la soare fără o cremă de protecție solară, contactul cu praful și aerul rece, toate au impact asupra bunăstării pielii. Iar pentru că odată cu înaintarea în vârstă pielea pierde mai ușor din umiditate, acesta devine mai subțire și mai uscată. Dacă nu ai făcut-o încă, este timpul să îți pui la punct un plan de salvare a pielii tale.

Există mai multe modalități prin care poți obține o piele cât mai hidratată și mai fermă, însă ai grijă însă să respecți zilnic pașii de îngrijire.

1. Folosește creme diferite pentru zi și noapte

Pe timpul zilei este indicat să aplici o cremă ce conține factor de protecție solară (SPF) întrucât razele ultra-violete sunt principalii inamici ai pielii - grăbesc îmbătrânirea ei. În același timp, pentru noapte, optează pentru o cremă ultra hidratantă sau cu ingrediente reparatoare. Dacă îți simți pielea uscată și în timpul zilei, poți opta pentru o cremă cu SPF30 sau 50 cu formulă hidratantă.

2. Alege cu grijă produsul de curățare

Fie că este o spumă, gel sau cremă, produsul pe care îl folosești pentru a-ți curăța pielea de impurități nu ar trebui să te facă să îți simți pielea uscată, lipicioasă sau uleioasă. Pielea curată ar trebui să se simtă moale și suplă.

3. Exfoliere pentru o piele radiantă

Ferește-te de scruburile faciale cu particule dure care, prin efectul lor abraziv, pot distruge sau irita pielea. Exfolierea este esențială pentru îndepărtarea sau dizolvarea celulelor moarte care persistă pe suprafața pielii, dându-i un aspect tern și uscat. Alege un scrub cremos pe care să îl folosești o dată pe săptămână pentru un aspect sănătos al pielii. O piele curată asigură o mai bună absorbție a tuturor serurilor, cremelor sau uleiurilor, iar aplicarea machiajului este mai ușoară.

4. Acordă o atenție deosebită pielii ochilor și a buzelor

Pielea buzelor se deshidratează foarte repede, de aceea buzele devin uscate și crăpate. Spre urmare, buzele au nevoie de produse cu consistență grasă, super hidratante. Pielea ochilor este și ea foarte sensibilă, în zona ochilor apărând primele riduri. Alege creme de ochi cu formulă anti-îmbătrânire, destinate pielii ochilor.

5. Include seruri în rutina de îngrijire

Desi nu toate serurile sunt hidratante, aceste tratamente super-concentrate sunt concepute pentru a furniza ingrediente specifice de rezolvare a problemelor mai adânci din piele, datorită unei structuri moleculare mai mici. De regulă, serurile conțin ingrediente într-o formulă mai concentrată. De exemplu, poți folosi acid hialuronic (pentru hidratare), vitamina C sau antioxidanți (pentru strălucire), retinol (pentru a netezi liniile fine și ridurile), peptide și niacinamide (pentru fermitate). Aplică serul pe pielea umedă înainte de crema hidratantă. O singură picătură sau două sunt de ajuns pentru întreaga față.

Nu te da bătută! Desigur că semnele de îmbunătățire nu vor apărea după prima zi și nici după o săptămână. Ridurile, pielea uscată, petele pigmentare – ele toate nu au apărut peste noapte, așa că ai răbdare cu produsele pe care le folosești. Primele schimbări pozitive pot să apară abia după câteva săptămâni. Respectă rutina de îngrijire și nu vei regreta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#piele, #ingrijire piele, #piele matura , #stiri life style