Cum ne protejăm pielea de frig. Afecțiunea care poate apăreala schimbările bruște de temperatură

Joi, 22 Decembrie 2022, ora 23:42
2596 citiri
Cum ne protejăm pielea de frig. Afecțiunea care poate apăreala schimbările bruște de temperatură
FOTO: Pixabay .com

E adevărat că ieșim din casă mult mai gros îmbrăcați când e foarte frig, însă extremitățile rămân descoperite adesea. Avem nevoie de căciuli, mănuși, fulare și să încercăm să nu stăm foarte mult afară.

Ca să ne protejam pielea, avem nevoie de hidratare cu creme, pentru că celulele pierd apa, iar aceste creme trebuie să fie emoliente și bogate în vitamine.

Cum te protejezi de frig

Încălțămintea adecvată, șosetele groase, materialele naturale, în special lâna, sunt și ele recomandate de specialiști, precum și mișcarea, pentru a împiedica problemele legate de circulație și pentru a ajuta oxigenarea sângelui prin contracțiile musculare care au loc în timpul mișcării.

Nu purta mănuși ude de la zăpadă, ci înlocuiește-le rapid cu altele uscate, întrucât riști să faci degerături.

Ce trebuie să bei

Cât mai multe lichide sunt recomandate, dar nu alcool când e frig afară. Alcoolul dă senzația de încălzire pe moment, dar tăriile duc la vasodilatație bruscă și sunt rapid absorbite de ficat.

Vinul fiert nu e chiar o problemă, nefiind un alcool tare, dar nici el în cantități exagerate. Apa e ideală, la fel și ceaiul cald, nu fierbinte. Nu sunt indicate sucurile, căci conțin zahar.

Și iarna trebuie să folosești SPF

Și iarna trebuie să purtăm ochelari de soare și creme de protecție cu SPF, mai ales la munte. Pentru persoanele de sex feminin care se machiază e mai simplu, în principiu, întrucât majoritatea fondurilor de ten conțin deja un factor de protecție.

Cum îți îngrijești părul

Firul de păr devine și el uscat și despicat iarna și necesită mai multă îngrijire, adică măști nutritive și hidratante.

Pielea scalpului devine mult mai grasă de la purtarea căciulii, fiind favorizată secreția de sebuum. Dacă în mod normal te speli pe cap de două ori pe săptămână, o poți face în timpul iernii o dată la aproximativ 5 zile.

Variațiile de temperatură sunt foarte periculoase

Fetele care își roagă iubiții să iasă înaintea lor afară să încălzească mașina când trebuie să plece undeva își fac mai mult rău decât bine.

Variațiile mari de temperatură pot duce chiar la pneumonii. Alergiile sunt și ele agravate uneori de frig, unii oameni făcând chiar urticarii de la temperaturi joase, la fel cum unii fac de la soare sau apa fierbinte.

Gerul și vântul, agresive pentru persoanele cu pielea uscată

Gerul, frigul, vântul sunt foarte agresive pentru persoanele cu piele sensibilă sau probleme cu circulația. În zonele cu zăpadă sunt reflectate razele ultraviolete, astfel că pot apărea chiar arsuri de la soare la persoanele care au pielea sensibilă.

O expunere prelungită la frig poate determina chiar necroze, dacă ai probleme de sănătate legate de piele. Când trecem de la frig la cald, schimbând brusc temperaturile, rozaceea sau cuperoza se pot înrăutății de la aceste variații.

Ce este cuperoza

Anumite probleme ale tenului sunt semnalate prin roșeață excesivă, așa cum este și cazul cuperozei. Cuperoza este o afecțiune dermatologică ce poate fi confundată adesea cu iritațiile sau eczmele, însă aceasta are o simptomatologie specifică.

Deși nu se cunosc clar cauzele care declanșează cuperoza, sunt o mulțime de factori de risc care o pot agrava. De altfel, nu putem afirma că există un tratament anume pentru remedierea sa, dar pacienții pot apela la diverse remedii pentru a-i ameliora semnele.

Cuperoza tratament naturist

În funcție de stadiul în care se află boala obrajilor roșii, se pot prescrie remedii naturiste, pe bază de plante, fie anumite creme pentru tratamentul local, sau chiar medicamente.

Uleiul de arbore de ceai, ceaiul verde, mușețelul, sau compresele cu castravete sunt soluții homemade pentru ameliorarea cuperozei.

Tratament cuperoză

Cu toate că există voci care afirmă că această afecțiune nu este tratabilă complet, medicina modernă oferă, totuși, diverse posibilități de ameliorare a acesteia.

În cazurile mai avansate, se recomandă ședințele cu laser sau tehinicile electro-coagulante, care se realizează în clinicile speciale de dermatologie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#piele, #frig, #piele uscata cauze, #iarna, #cuperoza cauze , #look