Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei de 4 ori mai mari decât are armata Germaniei astfel de arme VIDEO

Marti, 05 Iulie 2022, ora 03:30
19263 citiri
Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei de 4 ori mai mari decât are armata Germaniei astfel de arme VIDEO
Pierderile de tancuri ale Rusiei au fost masive în Ucraina FOTO: Politico

Deși au trecut mai bine de 120 de zile de la începutul invaziei declanșată de Putin în Ucraina, câștigurile Moscovei pe câmpul de luptă nu sunt atât de mari cum a dorit inițial. Dar acestea au fost făcute cu pierderi uriașe, aproximativ 15.000 de militari ruși și peste 1.000 de tancuri, de aproape 4 ori mai multe blindate decât dispune armata Germaniei.

Rusia a anunțat duminică, 3 iulie 2022, că a reușit să cucerească orașul Lisiciansk aflat în estul Ucrainei și întreaga regiune Lugansk, lucru confirmat de către Comandamentul militar de la Kiev, potrivit 19fortyfive.

Practic, trupele Moscovei au câștigat aproximativ 75% din Donbas, toată regiunea Lugansk și 50% din zona Donețk. Cu siguranță forțele ruse au avansat, dar într-un ritm lent, folosind bombardamente cu rachete având rază lungă de acțiune, pentru a deschide calea tancurilor și infanteriei mecanizate.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Dar ucrainenii își apără cu înverșunare pozițiile, impunând un preț ridicat pentru fiecare metru de teren, pe care armata roșie în capturează. Astfel, pierderile forțelor rusești sunt semnificative.

Potrivit datelor provenite de la guvernul britanic, rușii au pierdut aproximativ 15.000 de militari în Ucraina. În schimb, Pentagonul a anunțat recent că armata rusă a pierdut mii de vehicule de luptă de toate tipurile, inclusiv peste 1.000 de tancuri și zeci de avioane și elicoptere.

Cel mai bun submarin construit vreodată de Rusia: Noul ”ucigaș tăcut” nuclear lovește la 5.000 de kilometri VIDEO

Fără îndoială, surprinde bilanțul pierderilor trupelor lui Vladimir Putin, atât al morților, care depășesc numărul de victime suferit de Uniunea Sovietică în Afganistan, timp de 9 ani, dar și al tancurilor, care au ajuns să fie de circa 4 ori mai multe decât are toată armata Germaniei.

Conform Global Fire Power, Rusia avea înainte de începerea războiului din Ucraina, un număr de 12.420 de tancuri, ceea ce înseamnă că se aproprie de un procent de 10% pierderi. În schimb, în acest top, Germania figurează cu doar 266 de tancuri, România cu 451, Ucraina – 2596, iar Statele Unite cu 6.612.

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

În ultimele săptămâni, rata victimelor și ale pierderilor de echipamente militare ale Rusiei în Ucraina a încetinit, în ciuda presiunii continue și a operațiunilor ofensive din Donbas.

Acest lucru arată două lucruri:în primul rând, comandanții ruși adoptă o abordare mai precaută a operațiunilor, iar în al doilea rând, forțele ucrainene rămân fără putere de luptă și muniție.

#pierderi razboi, #tancuri Rusia Ucraina, #tancuri rusesti, #tancuri rusesti Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia , #Razboi Ucraina