Ucrainenii așteaptă avioanele americane: ”Cei mai buni piloți mor în așteptarea aeronavelor F 16”

Autor: N.G.
Marti, 21 Martie 2023, ora 18:36
2603 citiri
Ucrainenii așteaptă avioanele americane: ”Cei mai buni piloți mor în așteptarea aeronavelor F 16”
Ucrainenii așteaptă avioanele F16

Şeful Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene susține că piloții ucraineni, care s-au aflat în SUA unde l-au fost evaluate abilităţile, ar fi pregătiți să piloteze avioane F-16 după mai puțin de șase luni de pregătire.

Generalul Serhii Holubtsov face această precizare făcând trimitere la o evaluare pe care deja americanii ar fi făcută piloţilor ucraineni, potrivit defenseromania.ro.

Acesta a declarat pentru The Times că doi dintre piloții Forțelor Aeriene Ucrainene au revenit în Ucraina săptămâna trecută, după ce au fost supuşi unei evaluări riguroase în Statele Unite. De asemenea, Generalul Serhii a declarat că Ucraina își pierde cei mai buni piloți militari în așteptarea F-16.

Forțele Aeriene Ucrainene au confirmat oficial, în urmă cu două săptămâni, prezența a doi piloți ucraineni în SUA. Informația a fost comunicata atunci în contextul nenumăratelor zvonuri cu privire transferul de avioane F-16 către Ucraina.

Sosirea primilor doi piloți a reprezentat o premieră, fiind pentru prima dată când piloții ucraineni au călătorit în Statele Unite pentru a le fi evaluate abilitățile de către instructori militari americani. Statele Unite au insistat să precizeze că nu este vorba de un antrenament specific pentru avioanele F-16, ci e mai mult un program ce implică un schimb de experiență.

Cert e că zvonurile privind avioane de luptă occidentale pentru Ucraina sunt tot mai multe, în pofida faptului că la nivel oficial Washingtonul neagă un astfel de transfer. ”Au petrecut trei săptămâni acolo și au fost instruiți pe un simulator F-16. Rezultatele au ieșit foarte bune: Piloții ucraineni pot învăța să zboare și să opereze sistemele de armament de pe F-16 în mai puțin de șase luni”, a declarat generalul ucrainean Serhii Holubtsov.

În același timp, armata ucraineană subliniază că Ucraina avea nevoie de un număr mare de avioane de lupta de același tip.

Nu suntem stricți în privința unui anumit model, ci a caracteristicilor tehnice - dacă există alte platforme care pot deține și folosi aceeași muniție și au aceleași caracteristici [ca F-16], putem folosi acea platformă. Ne-am concentrat pe F-16 pentru că știm că există mai mult de 4.000 la nivel global - va fi ușor să le înlocuim și să obținem piese de schimb”, a declarat Serhii Holubtsov, șeful aviației Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

El a adăugat, de asemenea, că a avea diferite tipuri de avioane este costisitor. Ucraina ar dori să aibă unul sau maximum două tipuri, astfel încât întreținerea lor să fie rezonabilă și sustenabilă. Serhii Holubtsov a respins, de asemenea, îngrijorările cu privire la faptul că avioanele furnizate de Occident vor fi distruse rapid.

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone au realizat, la începutul lunii februarie, un interviu cu un pilot american de F-16, iar precizările pe care acesta le-a făcut nu prea coincid cu cele susţinute de generalul ucrainean Serhii Holubtsov.

Pilotul american precizează că F-16 este un avion relativ ușor de operat pentru Forțele Aeriene Ucrainene, dar este nevoie de câteva luni ca un pilot nefamiliarizat cu acest tip de aeronavă să poată zbura în siguranţă.

O artistă din Siberia, condamnată la ani grei de închisoare pentru că a donat bani pentru Ucraina. Cât ”costă” înalta trădare în Rusia
O artistă din Siberia, condamnată la ani grei de închisoare pentru că a donat bani pentru Ucraina. Cât ”costă” înalta trădare în Rusia
Artista Tatiana Laletina, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnată de un tribunal din Tomsk, Siberia, la 9 ani de închisoare, pentru înaltă trădare, scrie Mediazona, care citează site-ul...
Medvedev amenință cu ”dispariția” NATO și a Ucrainei. Ce l-a înfuriat pe fostul președinte rus
Medvedev amenință cu ”dispariția” NATO și a Ucrainei. Ce l-a înfuriat pe fostul președinte rus
Declarații șocante făcute joi, 11 iulie, de fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, după promisiunea aliaților la summitul de la Washington privind o eventuală aderare a Ucrainei la NATO....
#piloti, #Ucraina, #razboi Ucraina, #avioane F16 , #Razboi Ucraina
  1. Biden îi taie craca de sub picioare lui Putin: SUA și toți aliații opresc afacerile cu o super putere, lovind Rusia
  2. România și-a „atins toate obiectivele stabilite” la Summitul NATO: „Culoarul militar este absolut necesar”
  3. SUA, mutare decisivă pentru înfrângerea lui Putin: După 40 de ani, America aduce arma ce poate distruge Moscova VIDEO
  4. Medicii au descoperit cum poți preveni un infarct: 7 simptome care apar cu o lună înainte
  5. Complotul Rusiei și Chinei împotriva lumii: Vor să paralizeze globul dintr-un loc ascuns
  6. Discuții ruso-americane la nivel înalt. Miniștrii Apărării au vorbit despre prevenirea riscului unei escaladări a războiului din Ucraina
  7. Rețelele de dezinformare au „inundat” platforma X înaintea alegerilor pentru Parlamentul European
  8. Urs văzut pe o stradă din Băile Tușnad. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert
  9. Ministrul israelian al Apărării cere o anchetă de stat independentă privind atacurile Hamas din 7 octombrie. Premierul Netanyahu, vizat
  10. Avertismentul lui Raed Arafat: "Mergem spre o nouă normalitate cu canicule, furtuni, poate tornade"