Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 04:48
10323 citiri
Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO
Marea Piramidă din Egipt reprezintă una dintre cele 7 minuni ale lumii antice FOTO: The Sun

Marea Piramidă de la Giza reprezintă una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, dar ea nu a fost prima construită în Egipt. Oamenii de știință au descifrat multe dintre secretele piramidelor, cum au fost construite și de cine. Ei cred că aceste monumente au fost ridicate prin tehnici speciale, care foloseau sănii pentru a trage blocurile uriașe de piatră, cu ajutorul a mii de sclavi.

Trebuie menționat faptul că prima piramidă din Egipt a fost construită la Saqqara, în jurul anului 2.611 î.Hr. și a fost botezată Piramida lui Djoser, închinată faraonului cu același nume, potrivit The Sun.

Piramida lui Djoser se află la Saqqara, iar construcția sa a durat 19 ani. Construcția piramidelor din Egipt a atins apogeul în jurul anului 2.300 î.Hr, iar ultima piramidă ridicată în această țară a fost ridicată între 1.550 și 1.292 î/Hr.

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

Oamenii de știință au descifrat că Marea Piramidă de la Giza, Egipt, de lângă Cairo, a fost construită pentru a fi închinată faraonului Khufu, în jurul anului 2.550 î.Hr. A doua piramidă de la Giza a fost construită de fiul lui lui Khufu, Khafre, aproximativ 30 de ani mai târziu.

Toată lumea s-a întrebat cum au fost ridicate piramidele din Egipt, în urmă cu mii de ani, când nu exista o tehnologie avansată ca în ziua de astăzi. Experții au constatat că în Egipt au fost ridicate în istorie numai puțin 138 de piramide, care au rezistat vremurilor.

Marea Piramidă de la Giza este cea mai înaltă dintre toate, ea măsurând în prezent 138 de metri, fiind structura antica cea mai impozantă creată de om în urmă cu circa 3.800 de ani.

OZN-uri misterioase filmate pe cerul nopții în SUA: ”Extratereștrii ne vizitează, în sfârșit” VIDEO

Experții cred că mii de sclavi au folosit sănii special concepute pentru a trage blocurile uriașe de piatră, de la baza monumentului și până în vârf. De asemenea, egiptenii au dispus de un sistem de scripeți pentru a ridica calupurile de rocă pe versanții construcției.

S-au descoperit manuscrise antice, în care se spune că s-a transportat calcar de-a lungul Nilului și apoi până la piramide. De asemenea, s-au găsit dovezi privind existența unor rampe speciale înclinate la 20 de grade, care foloseau la deplasarea blocurilor de piatră.

Piramidele din Egipt au fost comandate de către faraoni, care au recrutat cei mai buni arhitecți și ingineri ai vremii, pentru a le proiecta și a supraveghea ridicarea lor. Dar, lucrările de construcție au fost lăsate în seama unei armate de sclavi, despre care se crede că a lucrat în mai multe schimburi.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#piramide Egipt, #Marea Piramida Giza Egipt, #piramidele Giza Egipt, #piramide platoul Giza Egipt, #Egipt , #secret
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Au construit piramidele cât timp au avut putere economică, sau au
Poza Petrini
Petrini
rank 1