Pirați în Marea Mediterană. Cum au vrut să deturneze, în largul orașului Napoli, o navă sub pavilion turcesc FOTO

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 23:59
4303 citiri
Pirați în Marea Mediterană. Cum au vrut să deturneze, în largul orașului Napoli, o navă sub pavilion turcesc FOTO
Forțe speciale italiene la bordul navei FOTO Twitter

Mai mulţi "piraţi", probabil migranţi, au încercat vineri să deturneze în largul oraşului Napoli o navă sub pavilion turcesc care se îndrepta spre Franţa, determinând intervenţia forţelor speciale italiene, a indicat Ministerul italian al Apărării, notează AFP.

"O operaţiune este în desfăşurare pe o navă la bordul căreia au urcat piraţi (...). Imigranţii ilegali au folosit arme, de tip pumnal" pentru a ameninţa echipajul, a declarat presei după-amiaza târziu ministrul Guido Crosetto.

În largul oraşului Napoli (sud), un număr necunoscut de bărbaţi înarmaţi au ameninţat şi au "sechestrat" echipajul în cabina de comandă. Cargoul a deviat atunci "semnificativ de la traiectoria sa", potrivit agenţiei italiene Ansa.

Forţele speciale heliportate ale Marinei au ajuns pe navă şi au arestat câţiva atacatori, dar inspecţia ambarcaţiunii continua în cursul serii pentru a găsi eventuali complici.

Cotidianul La Repubblica crede a şti că 16 membri ai echipajului au fost duşi în siguranţă, precum şi trei "pasageri", în timp ce unii imigranţi ilegali "s-au baricadat în fundul calei". Situaţia era confuză la începutul serii, dar o sursă guvernamentală a declarat pentru AFP că forţele speciale italiene au preluat controlul situaţiei şi au adus echipajul în siguranţă.

Nava se afla vineri seara în portul Napoli, potrivit datelor în timp real ale site-ului marinetraffic.com. Conform jurnalului La Repubblica, atacatorii, în jur de 15, sunt migranţi dorind să ajungă în Europa care s-au îmbarcat clandestin în Turcia înainte de a fi descoperiţi de echipaj.

Potrivit unei surse guvernamentale contactate de AFP, atacatorii ar putea fi într-adevăr migranţi, dar deocamdată nu a fost posibil să se stabilească unde şi când s-au îmbarcat pe cargou.

Nava ar fi un cargobot sub pavilion turcesc, Galata Seaways, potrivit presei italiene. Site-uri specializate indică faptul că a plecat din Topcular, în Turcia, pe 7 iunie spre Sete, în sudul Franţei, unde urma să ajungă sâmbătă cu 22 de membri ai echipajului.

În operaţiune au fost angajate două elicoptere ale Marinei, precum şi mijloace ale pazei de coastă şi ale poliţiei vamale. Autorităţile italiene au fost contactate de omologii lor turci, alertaţi de căpitanul navei, potrivit AFP.

Eveniment Quarterly Report

Explozie la bordul unei nave aflate în zona portului Sulina. 12 persoane au fost evacuate
Explozie la bordul unei nave aflate în zona portului Sulina. 12 persoane au fost evacuate
O navă de marfă sub pavilion Togo și aflată în portul Sulina a avut un incident extrem de grav în cursul dimineții de miercuri, 20 septembrie. UPDATE 10.00 Oficialii Agenției Române de...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#pirati, #Mediterana, #deturnare, #nava , #Italia