Ce poți să pățești dacă ai înghițit apă din piscină. Semnele la care trebuie să fii atent

Sambata, 23 Iulie 2022, ora 23:40
5895 citiri
Ce poți să pățești dacă ai înghițit apă din piscină. Semnele la care trebuie să fii atent
Dacă ai înghițit apă din piscină este posibil să te alegi cu o boală gastrointestinală FOTO: Unsplash.com

Pe timpul verii, cea mai întâlnită metodă la care apelează oamenii pentru a se răcori este să meargă la piscină.

Pentru a păstra apa curată, în aceste bazine se foloseşte clor, o soluţie dezinfectantă utilizată împotriva microbilor şi a bacteriilor. Cu toate acestea, dacă se depăşeşte concentraţia normală de clor, acesta poate deveni periculos pentru sănătate.

Pot să apară tulburările digestive

În cazul în care se înghite o cantitate mare de apă care conţine mult clor, atunci pot să apară "tulburări digestive caracteristice intoxicaţiilor".

Deși piscinele au clor pentru a ucide paraziții, cum ar fi E. coli, acesta nu omoară întotdeauna toate bacteriile sau poate dura câteva zile pentru a le distruge.

Cryptosporidium este un parazit care rezistă la clor, poate trăi până la 7 zile în apa clorată și, dacă vă infectează, provoacă diaree și vărsături.

Alte bacterii care se pot găsi în apă sunt Giardia și Sighella, care provin din fecale și nu, nu contează dacă nu vă faceți nevoile în piscină, dar corpul conține aproximativ 0,14 grame din aceste bacterii care trec în apă.

Care sunt consecințele înghițirii apei contaminate

Consecințele înghițirii apei contaminate din piscină sunt, de obicei, diaree, boli gastrointestinale, stare de rău și dureri. Acestea pot apărea până la 72 de ore de la ingestie.

O altă consecință posibilă, deși mult mai puțin frecventă, este otrăvirea cu clor, caz în care persoana va trebui să bea multă apă și poate provoca dificultăți de respirație, lichid în plămâni, oboseală, umflături și arsuri la nivelul ochilor, probleme digestive, arsuri în gură, inflamații și dureri în gât.

Afecțiunile pielii

Şi pielea poate fi afectată de bacteriile din apa de la piscină. Pot apărea pete albe sau maronii.

„Denumită medical pitiriazis versicolor, afecţiunea este dată de un parazit destul de întâlnit. Microbul acţionează atunci când avem pielea transpirată. Ne apar astfel pe corp mai ales pe piept, spate şi braţe, pete de culoare albă, maro sau roşie. Mulţi pacienţi le ignoră deoarece nu dau mâncărimi, însă se extind dacă nu sunt tratate“, spun medicii.

Cel mai des însă de la piscine putem lua ciuperci ale picioarelor. De aceea şlapii sunt obligatorii chiar şi la duş.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#piscina, #apa piscina sanatate, #clor, #tulburari digestive , #stiri vacanta