Fotbalistul francez care și-a lovit pisica a rămas fără animalele de companie. Zouma a primit si o amendă uriașă de la clubul său

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 18:44
6470 citiri
Fotbalistul francez care și-a lovit pisica a rămas fără animalele de companie. Zouma a primit si o amendă uriașă de la clubul său
Kurt Zouma

Clubul West Ham a decis, miercuri, ca fotbalistul Kurt Zouma să primească amenda maximă, şi anume echivalentul salariului pe două săptămâni, ca urmare a apariţiei imaginilor cu jucătorul lovindu-şi animalul de companie.

În plus, Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale a preluat cele două animale ale jucătorului. Însuşi Zouma a fost cel care a dus pisicile. “Cele două pisici sunt acum în grija RSPCA”, a declarat un purtător de cuvânt.

Suma reprezentând amenda dictată de West Ham va fi donată asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Peste 150.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care se cerea ca Zouma să fie pus sub acuzare, iar unul dintre sponsorii West Ham, Vitality, şi-a suspendat contractul cu clubul.

Potrivit Le Figaro, amenda primită de Zouma ar fi de aproximativ 300.000 de euro.

Publicaţia The Sun a prezentat, marţi dimineaţă, un videoclip în care apărea fundaşul francez al lui West Ham, Kurt Zouma (27 de ani), lovindu-şi pisica.

Jucătorul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său faţă de pisica sa: "Vreau să spun cât de rău îmi pare tuturor celor care au fost supăraţi de videoclip. Vreau să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfect sănătoase. Sunt iubite şi preţuite de întreaga noastră familie, iar acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta".

Abuzul asupra animalelor este un subiect luat foarte în serios în Marea Britanie. Agresorii se confruntă acum cu pedepse mai aspre de închisoare, de până la 5 ani, conform unui nou proiect de lege adoptat de parlament anul trecut.

#pisica, #fotbalist francez presedintie Franta, #West Ham United, #amenda uriasa , #jucatori