Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.397 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Prefectul Soare, vizita de lucru la fabricile Karcher si Electroarges Curtea de Arges

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:27

Prefectul judetului Arges, Emanuel Soare si directorul Cancelariei Prefectului, Lucian Ionescu, au efectuat marti o vizita de lucru la doua companii private importante din Curtea de Arges. Este vorba despre fabrica de aspiratoare Karcher si producatorul de electrocasnice Electroarges. Prefectul Emanuel Soare a discutat cu reprezentantii celor doua companii despre nevoile pe care le au, dar si despre oportunitatile de dezvoltare, in contextul in care Guvernul Romaniei, prin CNAIR, a semnat luna aceasta contractul pentru realizarea Segmentului 5, Pitesti-Curtea de Arges, din autostrada pana la Sibiu. In plus, Soare a aflat ca niciuna dintre companii nu a intampinat probleme deosebite generate de pandemia de coronavirus, implementand masuri eficiente pentru combaterea transmiterii acestuia.

Cu planuri de extindere, operatorii economici din Curtea de Arges au subliniat nevoia de forta de munca calificata (electricieni, mecanici, sculeri matriteri, ingineri etc.). "Problema fortei de munca este una mare! Trebuie creata o pepiniera pentru viitorii specialisti... Copiii trebuie sensibilizati si indrumati catre meseriile de viitor. Voi face toate demersurile necesare pentru ca firmele ce opereaza in Arges sa primeasca sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta!", a declarat Emanuel Soare.

Reprezentantii Institutiei Prefectului au fost intampinati la fabrica de aspiratoare Karcher de catre Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemtii de la ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]

A fost stabilit si Calendarul Bacalaureatului!

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:27

Ministerul Educatiei a anuntat noul calendar de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat. Astfel, in ceea ce priveste metodologia, in contextul epidemiologic actual, se considera centru de examen unitatea de invatamant la care s-au inscris cel putin 30 de candidati proveniti din seria curenta si/sau din seriile anterioare. Conditiile care trebuie indeplinite pentru a fi centru de examen sunt urmatoarele: organizarea salilor de examen sa se realizeze, astfel incat in fiecare sala, candidatii sa fie repartizati la o distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt stanga/dreapta-fata/spate; salile de examen si salile in care isi desfasoara activitatea comisia din centrul respectiv se afla, de regula, in aceeasi cladire; salile detin sisteme de supraveghere audio-video.

Calendarul examenului national de Bacalaureat arata astfel: 3-10 iunie - inscrierea candidatilor; 11-17 iunie - echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale; 22 iunie - Limba si literatura romana, proba E a) - proba scrisa; 23 iunie, Limba si literatura materna, proba E b) - proba scrisa; 24 iunie, proba obligatorie a profilului, proba E c) - proba scrisa; 25 iunie, proba la alegere a profilului si a specializarii, proba E d) - proba scrisa; 30 iunie, afisarea rezultatelor la probele scrise, pana la ora 12.00; 30 iunie, depunerea contestatiilor in intervalul orar 16.00-20.00; 1 iulie, depunerea contestatiilor in intervalul orar 08.00-12.00; 1-4 iulie, rezolvarea ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 28 mai 2020

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:27

MAREA PUBLICITATE

Anunt important Trustul de Presa ARGES EXPRES

Avand in vedere decretarea starii de alerta la nivelul intregii tari, cu masurile adiacente prevazute legal, Redactia ARGES EXPRES
aduce la cunostinta clientilor, colaboratorilor si concitadinilor urmatoarele:

- suntem in continuare la dispozitia cetatenilor si colaboratorilor in conditiile restrictionarii dialogurilor directe, pentru protectia sanatatii comunitatii, astfel ca vom tine legatura telefonic (0248/722368), prin e-mail si pe contul oficial de Facebook al ziarului - https://www.facebook.com/ArgesExpresOficial/;

- anunturile ce necesita publicare le primim pe adresele de e-mail: argesexpres@yahoo.com si argesexpresoficial@gmail.com, insotite de date de identificare fiscala, de precizarea perioadelor in care trebuie sa apara si de un numar de contact.

Va multumim pentru intelegerea ce permite continuarea bunei colaborari!

A.E.

ANUNT IMPORTANT S.C. AQUATERM AG' 98 S.A.

Avand in vedere solicitarile primite din partea clientilor, incepand cu data de 02.04.2020, S.C. AQUATERM AG 98 S.A. revine la programul normal de facturare/incasare, de luni pana vineri, de la 07.30 la 17.30.

Din dorinta de a proteja sanatatea clientilor si a angajatilor, pe perioada starii de urgenta nu se vor efectua bransamente noi, nu se vor incheia contracte noi si nu se va citi indexul in cazul persoanelor fizice.

Informam utilizatorii ca au posibilitatea de a comunica indexul autocitit si telefonic, la urmatoarele numere ...

Life Show / stiri Actualitate3 vizite[ Arges Expres ]

Ordinea de zi a sedintei din luna mai a Consiliului Local Curtea de Arges

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:26

Edilul-sef al municipiului Curtea de Arges, ing. Constantin Panturescu, a convocat pentru joi, 28 mai, de la ora 15.00, sedinta ordinara a consiliului local pe luna mai. Pe ordinea de zi figureaza urmatoarele proiecte: proiect de hotarare pentru pentru conferirea unor diplome; aprobarea proceselor verbale incheiate in sedintele anterioare; aprobarea initierii demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General; aprobarea unui raport de evaluare si aprobarea concesionarii prin atribuire directa a unor terenuri apartinand domeniului privat in scopul extinderii unei constructii; aprobarea modificarii retelei de invatamant a municipiului Curtea de Arges; aprobarea tarifelor pentru exercitarea dreptului de acces al furnizorilor de retele de comunicatii electronice pe proprietatea publica si privata a municipiului Curtea de Arges; aprobarea contului anual de executie a bugetului pentru anul 2019; aprobarea taxelor percepute in anul 2020 pentru pasunatul pe pasunile colinare neatribuite spre inchiriere; proiect de hotarare pentru atestarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al municipiului Curtea de Arges, judetul Arges; aprobarea Nomenclatorului stradal al municipiului Curtea de Arges si diverse. La acest punct va fi prezentat Raportul de activitate al Consiliului de Administratie al S.C. AQUATERM AG 98 S.A. Curtea de Arges. Proiectele de hotarare au primit avize consultative de la Comisiile juridica, de urbanism, economica si de cultura, invatamant si ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Arges Expres ]

Municipalitatea a cheltuit cu Sanatatea in primul trimestru suma de 572.520 lei

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:26

Alocatia bugetara pentru acest domeniu in bugetul 2020 insumeaza 2.437.000 lei, din care prevederile pentru primele 3 luni au fost cifrate la 659.000 lei. Economiile realizate efectiv au fost de 86.480 lei. Cheltuielile salariale au atarnat cel mai greu, daca luam in calcul creditele anuale de 1.726.000 lei, din care cele pentru primul trimestru au fost de 455.000 lei, din care s-au folosit 370.450 lei, suma ramasa in cont fiind de 34.550 lei. Bunurile si serviciile au avut destinata suma anuala de 111.000 lei, cu 4.000 lei pentru primul trimestru, din care s-au cheltuit 2.070 lei. Din totalul anual de 600.000 lei, s-a alocat transferurilor intre unitati ale administratiei publice pentru primele trei luni de zile suma de 200.000 lei, ceea ce s-a si realizat.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Arges Expres ]

Economii de 369.550 lei la Transportul municipal in primul trimestru 2020

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:26

Importantului domeniu de activitate i s-a alocat in bugetul pe anul in curs suma de 5.320.000 lei, din care, pentru primul trimestru, 1.359.000 lei. Cheltuielile efective din respectiva perioada au fost de 989.450 lei. Suma anuala prevazuta pentru acoperirea cheltuielilor salariale a fost de 3.530.000, cu 926.000 lei in primele 3 luni, atunci cand s-au platit 826.210 lei, rezultand economisirea sumei de 99.790 lei. Bunurile si serviciile au credite anuale de 1.720.000 lei, trimestriale de 414.000 lei, in timp ce cheltuielile din primul sfert al anului au fost aici de 151.500 lei, iar economiile de 262.500 lei. La "Alte cheltuieli" creditele pentru tot anul sunt de 70.000 lei, pentru primul trimestru de 19.000 lei, cheltuielile efective de 15.340 lei, iar economiile de 3.660 lei.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Arges Expres ]

La Valea Iasului, Ziua Eroilor se sarbatoreste la Barbalatesti

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:26

Informatia ne-a fost oferita de catre primarul Nicolae Barbu: "La noi exista o traditie in ceea ce priveste aceasta sarbatorire prin rotatie, de la an la an, in toate satele. In 2020 a venit randul Barbalatestiului, astfel ca am luat legatura cu preotul din parohie, deoarece Ziua Eroilor Neamului, ce s-au jertfit pe campurile de lupta, coincide cu praznuirea crestin-ortodoxa a Inaltarii Domnului. Prin urmare, vom merge acolo ca sa participam la slujba religioasa in conditiile stabilite de restrictiile impuse de starea de alerta generata de lupta impotriva raspandirii coronavirusului. Prin urmare, nu vom mai fi insotiti de elevi, ci de cativa angajati ai primariei si alesi locali, slujba rituala, precum si cea de pomenire a Eroilor urmand sa fie oficiate in aer liber".

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Arges Expres ]

Autostrada Sibiu-Pitesti, lotul I, Sibiu-Boita: s-au executat aproape 10% din lucrari!

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:26

In mai putin de doua luni de la deschiderea santierului pe primul lot al Autostrazii Sibiu-Pitesti, gradul de executie a lucrarilor a depasit 9%, conform informatiilor transmise de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Chiar si in zilele cu vreme mai putin favorabila constructiei de drumuri, compania Porr Construct S.R.L. a mobilizat pe santier o echipa serioasa de muncitori si utilaje, astfel ca lucrarile au avansat semnificativ fata de alte proiecte unde acestea se desfasoara in ritm de melc. Luni, chiar daca a fost o zi ploioasa, pe santierul lotului de autostrada Sibiu-Boita lucrarile au continuat, mai ales la partea de forare de coloane si la constructia de podete. Va reamintim ca ordinul de incepere a lucrarilor pentru Lotul 1 al Sectiunii 1, Sibiu-Boita, din cadrul Autostrazii Sibiu-Pitesti, a fost semnat abia pe 30 martie 2020, la aproape un an de la semnarea contractului. Contractul de proiectare si executie pentru acest lot, cu o valoare de 612 milioane de lei fara TVA, a fost semnat in data de 14 aprilie 2019 intre CNAIR si compania Porr Construct S.R.L. Potrivit prevederilor contractului, a fost stabilita o perioada de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni ca perioada de executie a lucrarilor si 120 de luni perioada de garantie, pentru cei 13,17 kilometri de autostrada.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Arges Expres ]

Simona Hirica, managerul C.C.A.: "Daca se va permite derularea de spectacole (...), imediat vom da drumul activitatii!"

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:25

Pandemia de coronavirus are, neindoielnic, un impact negativ asupra activitatilor culturale, fie ca vorbim despre cele aflate in derulare la momentul instalarii starii de urgenta, fie despre cele planificate pentru prima parte a acestui an - si chiar pana la final de 2020... Oamenii se preocupa in prezent de propria siguranta, iar cele mai discutate subiecte sunt cele ce tin de evolutiile economice viitoare si de masurile care se iau la nivel national si international pentru a stopa aceasta nenorocire si pentru a reveni, pe cat posibil, la normal. Care mai este acum rolul culturii si al institutiilor culturale? Raspunsuri pot fi multe, insa, cel mai important scop al lor ramane acela de a functiona ca repere pentru dezvoltarea educationala si informationala in comunitatile din care fac parte. Dar, mai mult decat atat, dupa ce vom traversa aceasta etapa dificila a istoriei noastre, ele trebuie sa lege oamenii, sa-i apropie, sa le faca accesibile acele elemente aparte care, altfel, nu ar avea cum sa ajunga la ei. Si in domeniul cultural, ca in mai toate, de altfel, exista o apasatoare ingrijorare pentru viitor si, probabil, singura cale de a o transcende este aceea de a nu pierde acest timp, ci de a-l valorifica in mod creativ, inovativ, constructiv. Sigur ca toate sectoarele culturale inregistreaza pierderi, si nu ne referim numai la cele de ordin financiar. O institutie culturala care se respecta nu paseste in noul an fara proiecte, parteneriate si idei noi. Numai ca, din ...

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Arges Expres ]

Liviu Dragnea ramane in puscarie!

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferinta la ICCJ, intr-o noua incercare de eliberare. Audierea a decurs cu dificultati, din cauza problemelor tehnice. Fostul lider al PSD a sustinut ca e tinut ilegal in inchisoare. "Bineinteles ca Liviu Dragnea a avut ultimul cuvant, insa legatura tehnica a fost foarte, foarte proasta... Dintr-o fraza am inteles doar cateva cuvinte. Privind acest aspect, chiar a fost o problema. Noi am depus o contestatie la executare, prin care sustinem ca exista un impediment la executare", a spus Flavia Teodosiu, aparatoarea lui Liviu Dragnea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia facuta de Liviu Dragnea, fostul lider PSD, la decizia de executare a pedepsei. Decizia este definitiva! Curtea Suprema a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala in acest caz. "Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020. (...) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020", a fost decizia ICCJ.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]

Presedintele FC Arges, Cristian Gentea: "Daca nu se iau masuri impotriva Rapidului, luam in calcul retragerea din competitie!"

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Dupa ce, in urma cu aproape doua saptamani, autoritatile au ridicat starea de urgenta si au introdus starea de alerta, echipele de fotbal din Romania au primit unda verde pentru a-si putea relua antrenamentele cu conditia respectarii normelor de distantare sociala, asa cum prevede protocolul emis de Ministerul Sanatatii. Daca majoritatea cluburilor de Liga a II-a care sunt implicate in lupta pentru promovare au inteles care sunt regulile si fac antrenamente in grupuri de cate patru persoane, nu acelasi lucru se poate spune despre Rapid Bucuresti. Telekom Sport a difuzat luni imagini de la un antrenament al giulestenilor in care se poate vedea foarte clar ca bucurestenii nu respecta prevederile din acest protocol. Pe imagini se vede clar cum nu mai putin de 18 persoane sunt comasate pe o jumatate de teren. Imaginile respective care au fost preluate de toate publicatiile centrale de sport au fost vazute si de conducatorii celorlalte echipe cu care giulestenii se lupta pentru promovarea in Liga I. O reactie oficiala fata de aceasta incalcare flagranta a protocolului emis de Ministerul Sanatatii a venit din partea clubului FC Arges.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Arges Expres ]

Economii de 452.520 lei din bugetul municipal pe domeniul Cultura, Recreere si Religie - in primul trimestru din 2020

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Acestui important domeniu al vietii Urbei Regale i s-a alocat in bugetul pe acest an suma de 5.865.000 lei, din care alocatia primului din cele patru segmente de timp a fost de 1.920.000 lei. Cheltuielile au totalizat in respectiva perioada 1.467.480 lei. Creditele bugetare anuale pentru cheltuielile de personal au totalizat 2.589.000 lei, cu 580.000 lei pentru primele trei luni ale anului in curs. Platile efectuate au insumat 552.900 lei, economisindu-se 27.080 lei. Alocatia anuala la bunuri si servicii a fost de 1.439.000 lei, din care primului trimestru i-a revenit suma de 595.000 lei. Platile au totalizat atunci 315.140 lei, economiile realizate fiind de 279.860 lei. Prevederile anuale la capitolul "Transferuri intre unitati ale administratiei publice" au insumat 1.730.000 lei, cu o cota de 595.000 lei, realizata in primul trimestru.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Arges Expres ]

UATC Salatrucu, exemplu de buna practica dupa controlul Camerei de Conturi Arges

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Institutia mai sus amintita a desfasurat in perioada 03-31.10.2019 o actiune de audit financiar asupra conturilor anuale de executie bugetara ale unitatii administrativ-teritoriale a comunei Salatrucu, pentru anul 2018. La capitolul "Exactitatea si realitatea datelor reflectate in situatiile financiare", nu au fost inregistrate in evidenta contabila extrabilantiera a entitatii auditate garantiile de buna executie, in suma totala de 244.075 lei, constituite in perioada verificata sub forma scrisorilor de garantie bancara, aferente contractelor de lucrari derulate in perioada auditata cu diversi executanti. In timpul misiunii de audit financiar, persoanele cu atributii din cadrul entitatii auditate au procedat la stabilirea valorii garantiilor de buna executie constituite, sub forma scrisorilor de garantie bancara, la data de 31.12.2018 si, respectiv, la inregistrarea acestora in evidenta contabila extrabilantiera a entitatii auditate, abaterea constatata fiind astfel remediata. De asemenea, la capitolul "Calitatea gestiunii economico-financiare", s-a platit nelegal, in luna octombrie 2018, suma de 706 lei, reprezentand contravaloarea drepturilor salariale acordate unui angajat al UATC Salatrucu peste nivelul prevazut de reglementarile aplicabile in vigoare. In timpul misiunii de audit financiar, persoanele cu atributii din cadrul entitatii auditate au stabilit intinderea prejudiciului adus bugetului prin plata nelegala a sumei de 706 lei, reprezentand contravaloarea ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Arges Expres ]

Ziua comunei Musatesti, editia a IV-a, este deocamdata "in aer"...

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Evenimentul menit sa dea noi valente ale identitatii unei localitati ai carei cetateni se mandresc cu inaintasi precum Constantin Dobrescu-Arges a fost ctitorit in acest prim mandat al primarului Constantin Oancea. Prima editie s-a desfasurat in vara anului 2017, la Caminul Cultural de la Musatesti si s-a bucurat de a afluenta uluitoare de public. In conformitate cu decizia alesilor locali ca festivitatile sa fie itinerante, anul urmator s-au desfasurat pe baza sportiva de la Stroesti, apoi - in 2019 - a revenit la locul initial. Pentru anul in curs era randul Stroestiului, iar data stabilita fusese in prima zi de duminica din luna iulie, adica in 5. "Pandemia de coronavirus ne-a cam stricat planurile, astfel ca la ora actuala nu suntem siguri daca nu vom fi siliti sa intrerupem sirul anual al sarbatoririi localitatii... Vom vedea ce se va mai intampla si vom decide la momentul oportun ce vom face!", a declarat primarul Constantin Oancea.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]

Au trecut 420 de ani de la prima unire politica a tarilor romane!

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

Data de 27 mai 1600 ramane ziua in care, pentru prima oara, un conducator roman apare in documente purtand titlul de "Domn al Tarii Romanesti, Ardealului si Moldovei". La aceasta data, Mihai Viteazul, in urma campaniilor desfasurate in Transilvania si Moldova, devine oficial conducator al celor trei tari romanesti. "De la 1600, nici un roman n-a mai putut gandi unirea fara uriasa lui personalitate, fara palosul sau securea lui ridicata spre cerul dreptatii, fara chipul lui de curata si desavarsita poezie tragica", spunea Nicolae Iorga despre marele domnitor. Mihai Viteazul, domnul Tarii Romanesti, a deschis in istoria poporului roman o noua epoca. El a poposit la tronul Tarii Romanesti intr-un moment de cumpana, intr-o conjunctura internationala complexa, cand presiuni externe, dificultati politice si economice interne, puneau sub semnul intrebarii durabilitatea statului roman. In tot acest iures, domnitorul s-a dovedit a fi un bun organizator si un mare comandant militar, parcurgind intre 1588-1593 intreaga ierarhie administrativ-politica a Tarii Romanesti. Domnia sa (1593-1601), cunoaste doua perioade distincte, dar strans legate intre ele: lupta de eliberare de sub dominatia otomana (1594-1598), respectiv unirea politica a celor trei tari romane (1599-1601). Dupa mai multe incercari de inlaturare a suzeranitatii otomane, Mihai-Viteazul a inteles ca acest lucru era posibil numai prin unirea eforturilor celer trei tari romanesti. Colaborarea aceasta s-a destramat, insa, atat ..

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Arges Expres ]

Somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:59

In domeniile care isi vor relua activitatea, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere, prin alocarea unui procent din salariul brut de pana la 41,50% pentru fiecare angajat care-si reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat, a anuntat premierul Ludovic Orban. "Pentru acele domenii in care se vor mentine restrictiile dupa data de 1 iunie, vom continua plata somajului tehnic. Pentru toate domeniile care-si vor relua activitatea ca urmare a relaxarii restrictiilor, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere a reluarii activitatii de catre angajati, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,50%, pentru fiecare angajat care-si reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat". Totodata, statul va plati pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca. "Sunt aproape 600.000 de romani in somaj tehnic si 700.000 care vor cauta locuri de munca. Nu mai putin de 350.000 au avut contractele incheiate. Din acest motiv, pe langa masura activa acordata pentru reluarea activitatii angajatilor din companiile afectate, vom folosi mai multe masuri dedicate pe diferite categorii. Vom acorda pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca, ce vor oferi locuri de munca pe cel putin 3 luni de zile. Exista o serie de cetateni, categorii pentru care angajarea e mai dificila, tineri absolventi, persoane in ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Arges Expres ]

A fost aprobat noul calendar al admiterii la liceu pentru anul scolar 2020-2021!

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:27

Noul calendar privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020-2021 a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii, repartizarea computerizata urmand a avea loc pe 10 iulie. "In contextul epidemiologic actual, sedintele/actiunile de instruire cu parintii si elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere si a planului de scolarizare, precum si cele pentru completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora pot fi organizate in unitatea de invatamant sau prin mijloace electronice de comunicare-telefon, e-mail, videoconferinta. Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi se va face computerizat, intr-o sesiune distincta", arata MEC.

Media de admitere, in baza careia va efectua inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la examenul de Evaluare Nationala (80%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (20%). In data de 27 mai se va afisa oferta de scolarizare/de formare profesionala, concretizata in profiluri, domenii si calificari profesionale pentru invatamantul liceal, filiera tehnologica. Inscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza in perioada 2-5 iunie. Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si acestora este programata in perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizata va ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Arges Expres ]

Publicitate in ARGES EXPRES - 27 mai 2020

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:27

MAREA PUBLICITATE

Anunt important Trustul de Presa ARGES EXPRES

Avand in vedere decretarea starii de alerta la nivelul intregii tari, cu masurile adiacente prevazute legal, Redactia ARGES EXPRES
aduce la cunostinta clientilor, colaboratorilor si concitadinilor urmatoarele:

- suntem in continuare la dispozitia cetatenilor si colaboratorilor in conditiile restrictionarii dialogurilor directe, pentru protectia sanatatii comunitatii, astfel ca vom tine legatura telefonic (0248/722368), prin e-mail si pe contul oficial de Facebook al ziarului - https://www.facebook.com/ArgesExpresOficial/;

- anunturile ce necesita publicare le primim pe adresele de e-mail: argesexpres@yahoo.com si argesexpresoficial@gmail.com, insotite de date de identificare fiscala, de precizarea perioadelor in care trebuie sa apara si de un numar de contact.

Va multumim pentru intelegerea ce permite continuarea bunei colaborari!

A.E.

ANUNT IMPORTANT S.C. AQUATERM AG' 98 S.A.

Avand in vedere solicitarile primite din partea clientilor, incepand cu data de 02.04.2020, S.C. AQUATERM AG 98 S.A. revine la programul normal de facturare/incasare, de luni pana vineri, de la 07.30 la 17.30.

Din dorinta de a proteja sanatatea clientilor si a angajatilor, pe perioada starii de urgenta nu se vor efectua bransamente noi, nu se vor incheia contracte noi si nu se va citi indexul in cazul persoanelor fizice.

Informam utilizatorii ca au posibilitatea de a comunica indexul autocitit si telefonic, la urmatoarele numere ...

Life Show / stiri Actualitate4 vizite[ Arges Expres ]

Anunt licitatie publica Consiliul Local Bradulet

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:26

Consiliul Local Bradulet organizeaza in ziua de 17 iunie 2020, orele 10.00, la sediul sau din comuna Bradulet, judetul Arges, licitatie publica cu plic inchis pentru inchirierea a 2 pasuni comunale, dupa cum urmeaza:

- Izlazul "Dealul Galesului", in suprafata totala de 20,0087 ha, din care 9,8666 ha pasunabil;

- Izlazul "Bleica", in suprafata totala de 50,6700 ha, din care 40,7282 ha pasunabil.

Caietul de sarcini poate fi achizitionat contra cost de la casieria Primariei comunei Bradulet.

Termenul-limita de depunere a dosarelor este de 17 IUNIE 2020, orele 09.00.

Relatii suplimentare la tel. 0248/267910.

Primar, Evlampie ALECU

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Arges Expres ]

Tudor Arghezi - poet, prozator, traducator, ziarist (21/23 mai 1880 - 14 iulie 1967)

Marti, 26 Mai 2020, ora 23:25

Numele de familie este Ion N. Theodorescu si este originar din Carbunesti, jud. Gorj, judet care a dat Romaniei si lumii pe genialul Constantin Brancusi. Pseudonimul Arghezi ar proveni, dupa marturisirea poetului, de la Argesis - numele dac al Argesului. Se stie insa ca pe mama sa o chema Rozalia Arghesi, iar viitorul poet, la 11 ani, razvratindu-se impotriva tatalui sau, excesiv de autoritar, a parasit caminul familial, fiind nevoit sa-si castige singur existenta muncind din greu. Numele de Arghezi provine, asadar, din numele de familie al mamei: Arghesi.

Prima poezie si-a intitulat-o "Tatalui meu" si a fost publicata in revista lui Al. Macedonski, "Liga Ortodoxa", in 1896, sub semnatura Ion Theo. Poetul avea 16 ani, varsta la care a debutat si genialul sau inaintas, M. Eminescu. In anul 1897 s-a angajat ca laborant la Fabrica de Zahar din Chitila, iar in luna februarie 1900 s-a retras la Manastirea Cernica, sub numele de Iosif, ca monah. Tot in anul 1900 a fost hirotonisit diacon la Mitropolie, unde va colabora cu Mitropolitul Iosif Gheorghian la traducerea unor carti religioase. Intre 1905-1910 s-a aflat la Fribourg, in Elvetia, pentru a-si continua studiile teologice intr-o manastire de cordelieri (calugari franciscani-calugari din ordinul intemeiat de Francisc din Assisi la inceputul sec. al XIII-lea). Acolo, tanarul monah nu s-a lasat convertit la catolicism si a renuntat definitiv la haina monahala. A intreprins calatorii in Elvetia, Franta si Italia, a inceput sa ...

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Arges Expres ]

Dr. Cornelia Barbulescu este noul director medical de la Spitalul Municipal Curtea de Arges!

Marti, 26 Mai 2020, ora 13:26

Recent v-am informat despre schimbarile la conducerea acestei unitati medicale care are arondate mai multe localitati din zona in care traiesc circa 100.000 de oameni. Decizia prin care dr. Florian Badea a fost numit manager interimar pentru 6 luni de zile, timp in care trebuie organizat concursul pentru ocuparea postului, l-a vacantat pe cel de director medical. La sfarsitul saptamanii trecute, dr. Badea ne informa ca va propune staff-ului sau doi potentiali candidati care sa-i ia locul. Ceea ce s-a si intamplat si dr. Cornelia Barbulescu a primit astazi decizia interna de numire ca director medical interimar. Pentru cei care o cunosc mai putin, dumneaei este argeseanca get-beget, nascuta, crescuta, educata in Curtea de Arges, unde a absolvit cursurile gimnaziale la Scoala nr. 1, actualmente "Carol I" si pe cele liceale la "Vlaicu Voda". Studiile superioare le-a urmat la Bucuresti, obtinand licenta in anul 1991, iar din 1992 slujeste ca medic la spitalul din primul Oras Regal al Romaniei. Specializata in Medicina Generala si Planning Familial, in timp a obtinut mai multe competente care i-au usurat activitatea specifica. La ora actuala se poate mandri cu familia binecuvantata de Dumnezeu cu un fiu, care este tot medic, insa stomatolog, actualmente rezident in anul II la Sectia de Chirurgie BMP de la un spital din Bucuresti. Prin profesionalismul dovedit in activitate, dublat de capacitatea de a sti cum sa se apropie de sufletele pacientilor oferindu-le increderea ca pot ...

Life Show / stiri Actualitate6 vizite[ Arges Expres ]

"Constantin Dobrescu" si-a deschis portile pentru viitorii "boboci"!

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:27

Pandemia de coronavirus a pus lacatul pe scoli si, din pacate, anul acesta, activitatile cunoscute sub genericul de "Porti deschise", prin care viitorii abolventi de clasa a VIII-a aveau ocazia sa cunoasca in amanunt optiunile pentru ciclul liceal, sunt, practic, imposibil de derulat. In zilele ce vor urma, ne-am propus sa ajutam unitatile de invatamant din urbe in procesul de promovare a programelor si resurselor puse la dispozitia elevilor. Mai precis, va vom prezenta, pe rand, oferta educationala a liceelor din Municipiul Curtea de Arges, pentru anul scolar 2020-2021. In acest fel, ne vom asigura ca, in marele haos actual din invatamantul nostru, copiii vor primi informatiile valoroase, care sa le mai elimine putin temerile cu privire la viitorul lor scolar - care, si-asa, arata destul de sumbru.

Astazi vom incepe, aleatoriu, cu Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu", unde, pentru cursurile de Liceu, la Zi, sunt disponibile 2 clase a cate 28 de locuri fiecare: Servicii/Economic - Specializarea Tehnician in activitati economice, si R.N.P.M./Agricultura - Specializarea Tehnician veterinar. Tot 2 clase sunt disponibile si la Profesionala: Servicii/Turism si alimentatie - Specializarea Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie si R.N.P.M/Industrie alimentara - Specializarea Brutar/patiser/preparator produse fainoase. La Seral, se ofera tot o clasa cu 28 de locuri, R.N.P.M./Agricultura - Specializarea Tehnician in agroturism. Trecem la Scoala Postliceala, unde, la ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Arges Expres ]

Au fost prelungite termenele pentru depunerea cererii unice de plata

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:27

In sedinta de Guvern din data de 21 mai a fost adoptata o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza O.U.G. nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura. Prin actul normativ aprobat saptamana trecuta se prelungesc termenele de depunere a cererilor unice de plata si a celor pentru notificarea modificarilor aduse cererilor unice de plata pentru anul 2020. Masura survine in urma adoptarii de catre Comisia Europeana a Regulamentului 501/2020 de punere in aplicare a derogarii de la Regulamentul european nr. 809/2014, pentru sprijinirea fermierilor afectati de reducerea mobilitatii precum si a respectarii unor norme de prevenire a imbolnavirii cu COVID-19. Data finala de depunere a cererii unice de plata fara penalizari pentru anul 2020 nu poate depasi 15 iunie. De asemenea, se prelungeste termenul de incheiere si depunere a tabelului centralizator ca document justificativ al utilizarii terenurilor, pe care trebuie sa il intocmeasca asociatiile crescatorilor de animale sau composesoratele, pana la data limita de depunere a modificarilor la cererea unica de plata. De prevederile acestei O.U.G. vor beneficia circa 850.000 fermieri.

Totodata, actuala O.U.G. clarifica unele dispozitii existente, astfel incat acestea sa fie conforme cu regulamentele Uniunii Europene in vigoare. Astfel, au fost abrogate ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Arges Expres ]

ANCPI extinde gama serviciilor oferite online partenerilor sai

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:27

ANCPI, institutie aflata in subordinea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA), continua seria demersurilor care au drept scop cresterea gradului de informatizare a institutiei atat in cadrul proceselor interne specifice, cat si in relatia cu entitatile externe. Astfel, va fi extinsa plata online, cu cardul, in aplicatia "e-Terra", pentru servicii precum prima inscriere, parcelare sau dezmembrare. Printre noile functionalitati ale sistemului informatic se numara si generarea automata din aplicatie, in format electronic, a documentatiilor tehnice de cadastru, cunoscute si sub denumirea de P.A.D. (Plan de Amplasament si Delimitare), pentru imobilele inscrise in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. De asemenea, dezvoltarea sistemului informatic va permite reducerea termenelor pentru dezmembrarea si comasarea proprietatilor imobiliare, precum si simplificarea acestor procese. "Digitalizarea serviciilor pe care le ofera Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara este si va ramane una dintre prioritatile noastre. Lucram continuu la imbunatatirea sistemului informatic pentru a veni in sprijinul partenerilor nostri. Consider ca, in anul 2020, este esential ca beneficiarii serviciilor oferite de ANCPI sa aiba de ales intre a veni la ghiseu (atunci cand acest lucru va fi posibil) si a obtine online documentele necesare. Mai mult decat atat, ne dorim ca, in viitorul apropiat, sa interconectam sistemul informatic al ANCPI cu ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Arges Expres ]

Asistenta Sociala a economisit in primul trimestru din 2020 suma de 371.640 lei

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:26

Acestui domeniu de activitate i se aloca sume importante in bugetele municipale anuale. Pentru 2020, creditele au fost de 7.913.740 lei, in timp ce primul trimestru beneficia de o alocatie bugetara cifrata la 2.616.000 lei, din care s-au folosit 2.244.360 lei. Cheltuielile de personal (salariile angajatilor) au primit un total anual de 5.370.000 lei, cu 1.468.000 lei pentru prima patrime a anului, din care s-au facut plati de 1.270.050 lei, pastrandu-se in cont 197.950 lei. Bunurile si serviciile au beneficiat de 511.000 lei pentru tot anul, din care alocatia pentru primul trimestru a fost de 185.000 lei, iar cheltuielile de 59.660 lei, cu un plus de 125,340 lei. Asistenta Sociala a primit in 2020 suma de 2.017.740 lei, cu 959.000 lei pentru primele 3 luni, iar platile efectuate in respectiva perioada au fost de 912.180 lei, cu un rest de 46.820 lei. La "Alte cheltuieli" s-au prevazut pentru tot anul 15.000 lei, cu 4.000 lei in primul sfert al lui 2020, din care s-au platit doar 2.450 lei, plusul la dispozitia municipalitatii fiind de 1.550 lei.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]

Investitii de miliarde finalizate sau in derulare, la Musatesti

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:26

In aceasta perioada, edilii comunei de pe Valea Valsanului au satisfactia de a fi incheiat lucrarile la investitia in valoare 300.000 lei prin care s-a amenajat un teren de sport multifunctional, dispunand de toate dotarile necesare unui asemenea obiectiv, inclusiv nocturna. Acesta este situat in imedita vecinatate a Scolii Gimnaziale si a Caminului Cultural din satul Musatesti, dar avand in vedere functionalitatea sa, este lipsit de tribuna, ceea ce nu-i va deranja prea mult pe utilizatori. Si asta mai ales in conditiile in care nu se stie precis cat se vor pastra masurile de distantare fizica si dupa iesirea din starea de alerta in care ne-a plasat lupta contra coronavirusului.

Executia lucrarilor prin care se va infiinta un sistem de alimentare cu apa in comuna, proiect finantat cu 4.300.000 lei, se afla la stadiul de realizare de 75-80%, ne-a comunicat primarul Constantin Oancea: "Am inceput aceste lucrari din Musatesti, Valea Faurului si Robaia si suntem aproape gata la Valsanesti, de unde inaintam spre Stroesti. Desi am avut depusa documentatia si pentru canalizare, deocamdata n-am obtinut banii pentru demararea proiectului. Avem insa finantare aprobata de circa 8.000.000 lei pentru asfaltarea a 5,3 km de pe DC 218, la Costesti-Valsan, dar n-am primit inca sumele asteptate. Ni s-a spus ca deocamdata nu sunt bani pentru astfel de investitii... Dar noi n-am stat cu mainile in san, ci am continuat cu o asfaltare pe o lungime de drumuri de 1,3 km, finantata de la bugetul ...

Life Show / stiri Actualitate8 vizite[ Arges Expres ]

FRF a anuntat ca pe 13 iunie se vor relua meciurile din Liga 1

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:26

Romania se inscrie pe lista tarilor care vor relua fotbalul dupa suspendarea competitiilor sportive din cauza epidemiei de coronavirus. Anuntul a fost facut vineri de Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, in cadrul unei videoconferinte, ReStart Sport Summit. Burleanu a precizat insa ca nu se vor relua esaloanele in acelasi timp pentru ca nu toate echipele au reusit sa inceapa de la data de 15 mai protocolul recomandat de autoritatile din Romania. "Prin reluarea fotbalului aducem vietii noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitiva. In momentul de fata suntem sub incidenta unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din Romania, si ma refer la cluburile din Liga I si o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja in cantonamente si respecta acest protocol medical, astfel incat vrem sa demonstram ca putem sa ne tinem de acest plan, in faza reluarii antrenamentelor in care suntem astazi, asteptand permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie sa putem sa intram in antrenamente colective, cu toti jucatorii, apoi meciuri amicale, o alta etapa, ca apoi in 13 iunie sa putem sa incepem competitia, bineinteles mentionez, fara spectatori, in prima faza", a spus Razvan Burleanu.

Presedintele FRF i-a linistit pe iubitorii fotbalului: meciurile se vor juca fara spectatori doar pentru o perioada. Burleanu spera ca fanii sa poata merge pe stadioane in viitorul apropiat. "Pentru noi, meciurile fara spectatori ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Arges Expres ]

FC Arges a inceput pregatirea pentru play-off

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:26

Fotbalistii de la FC Arges au revenit la antrenamente dupa o pauza fortata de doua luni cauzata de pandemia de COVID-19 care a afectat tot sportul mondial. Jucatorii echipei noastre au primit sambata rezultatele primului test de coronavirus pe care l-au efectuat vineri, acestea fiind negative. Conform protocolului emis de Ministerul Sanatatii, pitestenii vor mai repeta testul de coronavirus in ziua a 7-a si a 14-a a perioadei de pregatire centralizata. Dupa ce medicii si-au dat acordul, alb-violetii au efectuat sambata dimineata primul antrenament. Sedinta de pregatire a fost programata in grupuri de cate 4 persoane, asa cum cere protocolul emis de Ministerul Sanatatii. Antrenorul Ionut Badea si colaboratorii sai au stabilit ca antrenamentul sa se desfasoare pe cele trei terenuri de iarba din cadrul Stadionului "Nicolae Dobrin". Primul antrenament a fost unul de reacomodare la efort, urmand ca de la inceputul acestei saptamani, intensitatea sedintelor de pregatire sa creasca treptat. Dupa aproximativ doua ore, fotbalistii si staff-ul tehnic au revenit la hotelul la care echipa efectueaza cantonamentul. In acest stagiu de pregatire centralizata de doua saptamani, principalul gruparii din Trivale a programat pentru elevii sai si cateva teste fizice pentru a avea un punct de plecare in pregatirea fizica.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Arges Expres ]

Champions League si Europa League isi vor stabili invingatoarele si in acest sezon

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:26

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, "garanteaza" ca ambele competitii fotbalistice europene intercluburi, Liga Campionilor si Europa League, vor fi duse pana la capat in luna august, si doar un "cataclism" ar mai putea impiedica finalizarea acestora, informeaza Corriere dello Sport. "Exista un plan concret pentru terminarea sezonului european. Cred ca majoritatea ligilor vor fi in masura sa incheie campionatele lor. Cele care au ales sa sa nu o faca, vor trebui sa dispute preliminarii daca vor dori sa participe la viitoarele competitii ale UEFA. Trebuie sa asteptam confirmarea datelor de catre Comitetul Executiv, insa pot sa va garantez ca cupele europene se vor incheia in august, cu conditia sa nu se produca niciun cataclism", a declarat Ceferin intr-un interviu acordat cotidianului sportiv italian.

Conducatorii Ligilor de fotbal din Franta si Belgia au decis sa puna puna capat campionatelor nationale, atribuind titlurile de campioana echipelor Paris Saint-Germain, respectiv FC Bruges. Sezonul intern a fost oprit si in Olanda, fara ca titlul sa fie atribuit insa. Raspunzand criticilor referitoare la faptul ca fotbalul se grabeste sa revina, in conditiile in care amenintarea COVID-19 planeaza in continuare asupra Europei si restului lumii, Ceferin a afirmat ca "nimeni nu vrea sa fie catalogat drept iresponsabil", iar "organizatorii competitiilor nationale au adoptat protocoale de securitate foarte serioase si complete, care trebuie aplicate cu rigurozitate absoluta". ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Arges Expres ]

Programul de relansare economica va fi prezentat public la 1 iunie

Luni, 25 Mai 2020, ora 19:25

Acesta va include masuri clare pentru facilitarea pastrarii in tara a lucratorilor reveniti recent in Romania, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, potrivit Agerpres. "Programul de relansare, care cred ca va fi prezentat public la 1 iunie, va avea acolo masuri clare pentru a-i mentine in Romania. In acelasi timp, faptul ca nu am inchis niciun santier in tara, am tinut deschise santierele si am alocat mai multi bani investitiilor publice arata clar interesul nostru pentru a mentine economia pe linia de plutire si de a crea locuri de munca. Cred ca rectificarea bugetara din aprilie acest an este singura unde Ministerul Transporturilor a primit mai multi bani - de obicei se pierdeau bani de la Ministerul Transporturilor", a afirmat Florin Citu, la Realitatea Plus. Ministrul Finantelor a adaugat ca provocarea majora pentru Guvern este pastrarea in tara a lucratorilor reveniti in Romania. "Pentru Guvern, provocarea majora este de a-i pastra in Romania pe cei care s-au intors din strainatate. Inainte de a incepe criza aveam o problema a fortei de munca, importam forta de munca din spatii extra-comunitare. Acum s-au intors romanii in tara si este o provocare importanta pentru acest Guvern de a-i mentine aici pe cat mai multi dintre ei, adica sa le oferim locuri de munca in Romania", a precizat Florin Citu.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Arges Expres ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Care sunt cele trei zone metropolitane din Arges. Intre aceste localitati NU este nevoie de declaratie pe propria raspundere!
Conform dispozitiilor primite din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Comitetul ...
Schimbare importanta la aplicatia WhatsApp! Toti utilizatorii sunt vizati
WhatsApp a inceput sa testeze o noua functie. Cea mai noua versiune beta permite adaugarea ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor