De astazi, Argesul are trei zone metropolitane, constituite in jurul municipiilor Pitesti, Curtea de Arges si Campulung!

   

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotarat in sedinta de astazi sa usureze deplasarea argesenilor in afara localitatilor, pe fondul relaxarii restrictiilor din timpul starii de alerta. Astfel, in conformitate cu dispozitiile Departamentului pentru Situatii de Urgenta, au fost stabilite trei zone metropolitane, in jurul municipiilor din Arges (Pitesti, Curtea de Arges si Campulung), care cuprind localitatile aflate la o distanta de pana la 30 km. In interiorul acestor zone, argesenii cu domiciliul in localitatile componente se vor putea deplasa fara declaratie pe proprie raspundere. Din pacate, pentru locuitorii din 13 comune din sudul judetului, care nu fac parte din nicio astfel de zona metropolitana, ramane valabila obligatia de a completa declaratia pe proprie raspundere la iesirea din localitate. Acestia (ca si cei care parasesc zona metropolitana) se pot deplasa cu adeverinta de la angajator sau cu legitimatia de serviciu, daca fac naveta in alta localitate. In acelasi timp, ei au la dispozitie completarea on-line si salvarea pe un dispozitiv mobil a declaratiei, accesand site-ul: https://formular.sts.ro/formular.sts.ro.
Zona Metropolitana Pitesti este compusa din 49 de localitati: Pitesti, Mioveni, Stefanesti, Topoloveni, Costesti, Bascov, Albota, Maracineni, Babana, Bradu, Mosoaia, Baiculesti, Moraresti, Malureni, Balilesti, Vulturesti, Darmanesti, Davidesti, Botesti, Cotmeana, Budeasa, Micesti, Beleti-Negresti, Cuca, Draganu, Dobresti, Uda, Cocu, Calinesti, Priboieni, Cosesti, Titesti, Stalpeni, Poiana Lacului, Leordeni, Vedea, Sapata, Oarja, Cateasca, Suseni, Ratesti, Lunca Corbului, Rociu, Teiu, Buzoiesti, Stolnici, Ciomagesti, Bogati si Merisani.

Zona Metropolitana Curtea de Arges cuprinde 43 de localitati: Curtea de Arges, Ciofrangeni, Moraresti, Cuca, Baiculesti, Valea Danului, Suici, Corbeni, Arefu, Salatrucu, Domnesti, Aninoasa, Stalpeni, Titesti, Valea Iasului, Pietrosani, Bradulet, Nucsoara, Cicanesti, Albestii de Arges, Corbi, Cepari, Tigveni, Poienarii de Arges, Uda, Babana, Bascov, Budeasa, Micesti, Maracineni, Mioveni, Schitu Golesti, Balilesti, Cosesti, Darmanesti, Vladesti, Godeni, Berevoesti, Malureni, Merisani, Musatesti, Mihaesti si Cotmeana.

Zona Metropolitana Campulung are in componenta 35 de localitati: Campulung, Schitu Golesti, Mihaesti, Stalpeni, Titesti, Godeni, Berevoesti, Aninoasa, Vladesti, Balilesti, Domnesti, Musatesti, Valea Iasului, Malureni, Pietrosani, Cosesti, Darmanesti, Corbi, Bradulet, Nucsoara, Stoenesti, Cetateni, Boteni, Hartiesti, Vulturesti, Leresti, Valea Mare Pravat, Dragoslavele, Rucar, Dambovicioara, Bughea de Sus, Albestii de Muscel, Bughea de Jos, Mioarele si Poienarii de Muscel.

Necuprinse in zona metropolitana au ramas 13 localitati: Negrasi, Mozaceni, Slobozia, Stefan cel Mare, Recea, Izvoru, Popesti, Raca, Mirosi, Caldararu, Ungheni, Harsesti si Barla.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 19:26
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Care sunt cele trei zone metropolitane din Arges. Intre aceste localitati NU este nevoie de declaratie pe propria raspundere!
Conform dispozitiilor primite din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Comitetul ...
Schimbare importanta la aplicatia WhatsApp! Toti utilizatorii sunt vizati
WhatsApp a inceput sa testeze o noua functie. Cea mai noua versiune beta permite adaugarea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor