Lucrarile de executie la noul corp al SJU Pitesti sunt in plina desfasurare

   

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu, a vizitat santierul deschis la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, acolo unde se executa lucrarile la noul corp de cladire al unitatii sanitare. Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci cand s-a dat ordin de incepere a lucrarilor si pana in prezent s-a executat aproximativ 20% din lucrari, termenul de finalizare fiind de 24 de luni. Noul corp de cladire se va realiza in partea de sud-vest a terenului in suprafata de 31.268 mp, aflat in folosinta spitalului. Va avea un regim de inaltime S+P+4E si va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestica), dar si din constructiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E.
Ca organizare functionala, cladirea va avea un nivel subteran in care vor fi amplasate spatiile tehnice aferente constructiei, 3 adaposturi ALA si o zona destinata Prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale cladirii se vor amenaja sectii medicale transferate din cladirea principala a spitalului si un bloc operator, respectiv:

- La parter: Sectia Chirurgie Plastica si Arsi.

- La etajul 1: Sectia de Chirurgie vasculara.

- La etajul 2: Blocul Operator (cu sali de operatie Chirurgie Plastica, Electrofiziologie si Chirurgie Cardio-Vasculara).

- La etajele 3 si 4: Sectia Cardiologie.

Terasa va fi tip gradina cu strat de pamant vegetal si alei circulabile. La nivelul terasei se regasesc si surse regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere sa se realizeze atat de la instalatia de incalzire, cat si de la instalatia de panouri solare. Valoarea totala a obiectivului de investitii este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezinta valoarea pentru constructii - montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezinta dotarile cu aparatura/echipamente medicale, mobilier medical si general. Intreaga investitie va fi finantata din fondurile alocate de Judetul Arges, prin Consiliul Judetean.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 23:27
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Numar mare de cazuri de coronavirus, intr-o zi!
Ziua de duminica a venit cu un numar mare de cazuri de coronavirus, raportate pentru ultimele 24 de ...
Medic vindecat de COVID-19, coordonator al noii sectii de coronavirus din Judetean
Decizii importante au fost luate vineri, in cadrul unei intalniri de lucru la Consiliul Judetean ...
Argesul a depasit Bucurestiul la numarul de cazuri noi de COVID-19
In Arges s-au inregistrat astazi, potrivit celei mai recente raportari, 47 de cazuri noi de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor