Om bogat, om sarac - in administratia municipala din Curtea de Arges (10)

   

Vechea administratie municipala si-a incheiat mandatul. Cea noua a depus juramantul si destui dintre fostii alesi locali nu se mai regasesc in fotoliile pe care le-au ocupat timp de patru ani. Toti sunt obligati prin lege sa depuna declaratii de avere si de interese si sa le afiseze pe site-ul primariei. Acesta este principiul transparentei. Partea buna pentru cetateanul de rand este aceea ca poate vedea cum intra un ales local in mandat - din punct de vedere al averii - dar si cum iese. Am deschis un serial in care ii vom analiza pe toti, om cu om, si pe cei ce au plecat, si pe cei ce le-au luat locul, prezentand situatia in functie de declaratiile pe care le-a depus fiecare. Nu-i vom neglija nici pe "oamenii cu greutate" din cadrul primariei. Daca descoperiti ca au omis "cu voie au fara de voie" ceva ori ca au trecut sub tacere anumite aspecte, asteptam sa le semnalati public, ca sa ne facem cu totii o idee completa despre seriozitatea si bunele intentii de care sunt animati acesti oameni.
Mihaita Nastea - un ratacit in labirintul politicii mici

A aparut pe scena politica din Curtea de Arges la alegerile locale din 2012, ca lider al PP-DD. Care, spre uluirea multora, dadea lovitura, intrand in legislativul municipal cu nu mai putin de 3 consilieri si luand astfel locul pe care-l ocupasera PRM si PNGCD. Dar a pornit destul de impiedicat, chiar contrariant, inca de la validarea noii administratii. Atunci, Constantin Panturescu anunta intelegerea pe care o facuse USL cu PP-DD pentru colaborare pe parcursul acelui mandat. Cateva minute mai tarziu, grupul condus de Mihaita Nastea anunta un candidat la postul de viceprimar, riscand o infrangere banuita si de cei care habar n-aveau de jocurile politice, cata vreme USL avea 12 voturi din 19 in spate! S-ar parea ca acea stare onirica s-a prelungit sine die in grupul din care venea o propunere incalificabila, conform careia noul legislativ trebuia sa faca alt buget, fiindu-i imposibil sa lucreze pe cel votat de cel precedent. Cad ele guverne si cele care le urmeaza nu-si fac alte bugete ori de cate ori le vine pe chelie, dar uite ca mai exista si originali pe la Curtea de Arges, care par nostalgici dupa minunile Sf. Sisoe!...

Dupa plecarea colegului Mihai Deaconu in Parlamentul Romaniei, obisnuinta darii cu stangu-n dreptul a devenit aproape cotidiana pentru Mihaita Nastea care - ca si alti colegi din consiliu - in patru ani de zile nu numai ca n-a reusit sa propuna un proiect de hotarare pentru cei ce l-au votat, dar n-a insailat nici macar un raport de activitate anual, obligatie legala pentru indemnizatia incasata cu regularitate. Dar s-a opus luni la rand la completarea echipei din legislativ dupa plecarea deputatului Mihai Deaconu, pentru ca avea favoritul sau, altul decat urmatorul pe lista, Nicolae Nedelcu, de parca nu stia cum suna legea in materie. Oricum, a uzat de OUG nr. 55, a migratiei politice pe timp limitat, si a venit in toamna lui 2014 la ziarul nostru sa anunte ca va trece la partidul fostului premier Tariceanu, pentru care a si facut campanie electorala la prezidentiale, fiind vazut in zona Vidraru intolit cu un fas albastru si impartind cu un amic pliante si afise electorale. Apoi, cand a auzit ca poate pierde calitatea de consilier local, bine sfatuit, a dat-o la-ntors, cum ca - de fapt - se declarase independent, dar nu fusese inteles. Numai ca s-a dovedit faptic ca zvonurile conform carora era dependent de propriile vise de marire si voia cu tot dinadinsul sa fie si dumnealui primar al municipiului, erau oricat de incredibile - pentru unii - cu totul reale. Si cum nu l-au vrut "taricenii", a cautat ca tot romanul cu "ambat" unde era ata mai slaba. Si a gasit-o, pana la urma, la PPUSL. Asa cum era de asteptat insa, a obtinut in 5 iunie cel mai slab rezultat dintre toti cei 9 candidati la acest post - 154 voturi, la distanta de 3.793 voturi fata de castigatorul Constantin Panturescu (PSD). Greu de spus daca ratacirea lui Mihaita Nastea s-a sfarsit, daca s-a lecuit de politica ori daca il vom revedea reincarcat la viitoarele alegeri, cele din 2020.

"In fond si la urma urmei, e baiat bun... saracul..."

Cam asa ar trebui sa sune un epitaf pe cariera politica a lui Mihaita Nastea care, foarte probabil ca are - ca oricare alt om - talente pe care fie nu le-a descoperit, fie le-a ignorat pana in prezent. Spre binele sau, poate ca ar fi timpul sa-si reconsidere pozitia... Declaratia de interese pe care a depus-o la data de 15 iunie 2015 este imaculata sau - cum probabil ca i-ar placea d-lui fost profesor - tabula rasa. La cea de avere se mai schimba oarecum situatia, desi nu fundamental. Fostul consilier municipal sta bine cu terenurile, avand in proprietate 20 ha forestier in Perisani si 0,3 ha agricol la Runcu - ambele din 2008, in Valcea, obtinute prin mostenire. Din 2015 a mai mostenit la Tigveni-Arges 1,5 ha teren agricol si o casa de locuit, in suprafata de 90 mp. Impreuna cu sotia, Silvia, detine un apartament de 74 mp in Curtea de Arges, cumparat in anul 2000. Familia Mihaita Nastea detine din 2006 un autoturism Dacia Logan. La veniturile obtinute in anul 2014 a fost destul de ambiguu, caci a trecut "salarii sot/sotie - 12.000 lei"si indemnizatia de consilier local in suma de 6.840 lei. Din fericire, nu are datorii si nici nu trebuie sa se chinuie sa obtina returnarea unor sume date cu imprumut. Daca este bogat sau sarac, cititorii pot decide!

- Va urma -
Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 07:26
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Crestere uriasa de cazuri de COVID-19 intr-o zi!
Situatia cazurilor noi de coronavirus este ingrijoratoare! In judetul Arges, in ultimele 24 de ore, ...
TANARA BEATA LA VOLAN, CU LUMINILE STINSE IN MIEZ DE NOAPTE
Azi noapte, in jurul orei 2, un echipaj de politie de la Sectia 2 Pitesti se afla pe bd. Nicolae ...
Zeci de politisti argeseni au coronavirus!
Fiind zilnic in strada, la interventii si la actiuni, politistii argeseni nu au scapat de virusul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor