Un doctor neamt vrea cabinet la Curtea de Arges!

   

Dupa cum v-am informat deja, duminica dupa amiaza, la Cabinetul Dr. Marin, o echipa din Germania a facut o prezentare in premiera a doua dispozitive medicale de ultima generatie, care servesc la diagnosticarea rapida a afectiunilor cardiace si vasculare. Proprietarul acestora, dr. Dieter Cullmann, din Homburg, a venit insotit de omul de la care a invatat limba romana, dipl. Helmuth Lehrer, din Saarbrucken, jurnalist nascut in Romania, emigrat acum aproape 40 ani, actualmente coordonartor al Centrului de Cardiogoniometrie si reprezentant al firmei producatoare a amintitelor dispozitive in tara noastra. Cei doi au fost insotiti si de dipl. Verena Dietrich, director de vanzari al firmei din Jena, singurul producator mondial al acestor aparate. Cele doua dispozitive medicale sunt un cardiogoniometru 3D, prin care se poate investiga extrem de rapid functiile inimii,

aratand totodata intinderea si localizarea ischemiei cardiace. Conectat la un computer, realizeaza rapid interpretarea datelor, comparea lor cu baza de date si prezinta imagini si schite medicale destul de usor de descifrat de personalul specializat, caruia ii usureaza diagnosticarea corecta a eventualelor maladii cardiace. Vascular explorer este al doilea dispozitiv medical prezentat, care are rolul de investigare a parametrilor de functionare a sistemului vascular. Cum la membrele inferioare diagnosticarile clasice se fac greoi, avantajul aparatului prezentat are posibilitatea ca prin softul sau performant, dublat de tehnici neinvazive, sa determine in timp foarte scurt disfunctiile sistemului vascular. In caz de nevoie, pacientilor li se poate face o diagnosticare coronaroangiografica, usurand decizia medicului cardiolog de a face o noua angiografie. Actualmente se lucreaza la o varianta portabila a cardiogoniometrului, care va putea fi folosita si pe ambulante, cu avantajele usor de banuit. Datele obtinute de acesta vor putea fi transmise prin telemetrie catre clinica sau Centrul de Cardiogoniometrie, pentru a fi analizate de catre medicii de specialitate. Demn de remarcat este faptul ca dr. Magda Marin a invitat cativa dintre pacientii inscrisi pe lista sa de medic de familie, care au beneficiat de consultatii gratuite facute de echipa din Germania. Ieri, dispozitivele au fost prezentate si la o clinica bucuresteana, unde - de asemenea - s-au facut demonstratii practice de diagnosticare rapida.

Indragostit de Romania!

Asa se prezinta, simplu, dr. Cullmann, care a venit pentru prima data in tara noastra la mare, prin 1974 si a ramas placut impresionat. O relatie cu o tanara romanca, desi sfarsita mai putin fericit, nu l-a indepartat de aceste meleaguri, pe care le-a revazut prin 2005, apoi in 2009, prilej cu care si-a facut prieteni ca Helmuth Lehrer, Anca si Walter Stegner sau Magda si Cristian Marin. Convertit la ritul crestin ortodox, botezat la Manastirea Argesului de IPS Calinic, a depus cerere la Ministerul Sanatatii sa i se dea dreptul sa profeseze in Romania, specificand ca vrea sa-si deschida un cabinet medical la Curtea de Arges. Ceea ce trebuie remarcat este faptul ca dr. Dieter Cullmann nu este un fitecine, caci are un brevet de inventie la Geneva pentru o metoda de folosire a Hialuronidazei in tratamentul hipertensiunii arteriale. De asemenea, este reprezentant Biologis - care realizeaza tiparul genetic si diagnostice pe baza genomului uman. Are o fundatie culturala proprie in Germania si de anul trecut este reprezentantul ales al diasporei romanesti in tara sa natala. Prietenul sau, Helmuth Lehrer, a depus la Ministerul Sanatatii o cerere de omologare a celor doua dispozitive prezentate duminica, iar argumentul cel mai puternic este acela ca este folosit in tarile din UE. Dr. Cullmann declara ca, in cazul in care va primi dreptul de a practica si la Curtea de Arges, va face naveta intre Romania si Germania, cel putin pentru o perioada, pentru ca acolo are un cabinet foarte bun si nu-si poate lasa pacientii de izbeliste. Cu dispozitivele prezentate la noi a facut circa 500 consultatii in Germania si afirma ca in minim 50 cazuri, diagnosticarea rapida a afectiunilor le-a salvat vietile bolnavilor.
Marti, 12 Februarie 2013, ora 09:15
Sursa: Arges Expres

Arges Expres
Cele mai citite stiri
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, vizita fulger la Judetean!
Ministrul Sanatatii a efectuat o vizita fulger la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, in aceasta ...
VELA, DESPRE SITUAEsIA ALARMANTA DIN JUDEEs: ARE ARGESUL LITORAL SI EU NU STIU?
Potrivit STIRIPESURSE.RO, ministrul de Interne, Marcel Vela, ar fi facut vineri militarie cu ...
VIDEO - PREFECTUL, DESPRE ALTE POSIBILE CARANTINARI: TOEsI SUNTEM IN PERICOL
Vestile proaste venite odata cu decizia CJSU de carantinare a doua comune din Arges - Balilesti si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor