Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gândaci vii și produse expirate la Pizza Hut Timișoara. Restaurantul a fost închis de OPC

Marti, 07 Martie 2023, ora 17:18
2587 citiri
Gândaci vii și produse expirate la Pizza Hut Timișoara. Restaurantul a fost închis de OPC
FOTO Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, marţi, în urma unui control făcut la Pizza Hut din Timişoara mai mulţi gândaci vii, tăvi pline de grăsime şi produse expirate. Astfel, a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei şi s-a dispus închiderea pizzeriei până la remedierea problemelor descoperite.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş a primit o reclamaţie, în urma căreia marţi a făcut un control la restaurantul Pizza Hut din Timişoara, aflat într-un mall.

În spaţiul controlat SC American Restaurant System SA – Restaurant Pizza Hut din Timişoara, Calea Sagului nr 100 – cercetare reclamaţie – au fost găsite o serie de nereguli: În spaţiul de igienizare a veselei au fost identificate produse detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care aveau imprimate pe ambalat dată 12/12/2022 fără a există menţiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau dată fabricaţiei; În acelaşi spaţiu, atât pe maşina de spălat vase cât şi pe paviment şi în imediată apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii (gândaci de bucătărie) în mişcare”, a transmis CJPC Timiş.

Inspectorii au mai găsit tăvi pline de grăsime şi multă mizerie.

”Tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsura şi cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare; Materii prime (făină, brânză, mezeluri şi diverse sosuri) lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; Pe suprafaţa aluatulului preparat, depus în tavă, spre coacere, existau impurităţi rezultate din neigienizarea corectă a tăvii, resturi de la alte preparate”, a mai precizat CJPC Timiş.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Timiş au decis să închidă pizzeria până când reprezentanţii firmei vor remedia toate problemele descoperite. De asemenea, firma a fost amendată cu 15.000 de lei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#Pizza Hut, #Timisoara, #OPC, #gandaci , #Timisoara