Descoperire neobișnuită din interiorul Pământului despre un fenomen invizibil: Cataclismele de la suprafață provocate din cer VIDEO

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 01:16
6014 citiri
Descoperire neobișnuită din interiorul Pământului despre un fenomen invizibil: Cataclismele de la suprafață provocate din cer VIDEO

Oamenii de știință susțin cu tărie că Pământul este de departe o masă solidă de rocă, iar stratul exterior al planetei noastre este format din peste 20 de plăci tectonice. Dar un fenomen nevăzut, care se produce în interiorul Terrei, mișcă aceste falii provocând cutremure catastrofale la suprafață. Acum, un studiu condus de către Anne Hofmeister de la Universitatea Washington susține o nouă teorie, care arată că interacțiunea forțelor gravitaționale ale Soarelui, Lunii și Pământului ar fi responsabile de mișcarea tectonică a planetei noastre.

Printre numeroasele ipoteze prezentate de-a lungul secolelor privind mișcarea plăcilor tectonice din adâncul Pământului, a fost și cea care punea declanșarea acestui fenomen pe seama curenților de convecție generați de nucleul fierbinte al planetei noastre, dar este îndoielnic dacă acest efect ar produce suficientă energie, potrivit Science Alert.

Un studiu recent realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Washington din St. Louis, Statele Unite, și care este publicat în 27 ianuarie 2022 în revista Geo Science World Special Papers, caută în cer o altă explicație a fenomenului.

Autorii sugerează că interacțiunea forțelor de gravitație ale Soarelui, Lunii și Pământului ar putea fi responsabile pentru mișcarea plăcilor tectonice ale planetei noastre.

Cheia ipotezei este baricentrul – centrul de masă al unui sistem de corpuri care orbitează, în acest caz al Pământului și al Lunii. Acesta este punctul în jurul căruia Luna orbitează de fapt și nu se află direct în centrul de masă al planetei noastre, pe care îl numim geocentru.

Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

În schimb, locația baricentrului se schimbă de-a lungul unei luni calendaristice, cu până la 600 de kilometri, deoarece orbita Lunii din jurul Pământului este eliptică datorită atracției gravitaționale a Soarelui.

”Deoarece baricentrul oscilant se găsește la aproximativ 4.800 de kilometri de geocentru, accelerația orbitală tangențială a Pământului și tracțiunea solară sunt dezechilibrate, cu excepția baricentrului”, a spus Anne Hofmeister de la Universitatea Washington din St. Louis.

Cercetătorii de la NASA cred că Soarele va exploda: Fenomenul va ucide toți oamenii de pe Pământ VIDEO

”Propunem că tectonica plăcilor să rezulte din două procese gravitaționale diferite, dar care interacționează. Subliniem că, căldura interioară a Pământului este esențială pentru crearea stratului limită fizic și termic cunoscut sub numele de litosferă”, au spus cercetătorii în studiu.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
O fi c-o fi și mișcarea plăcilor tectonice la fel ca mareele...