Cum trebuie completate cererea și declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de plafonarea la energie: "Aruncați un ochi, o să vă prindă bine!" FOTO

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 09:59
6519 citiri
Cum trebuie completate cererea și declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de plafonarea la energie: "Aruncați un ochi, o să vă prindă bine!" FOTO
Cuplu care completează niște documente

Legea care stabilește noile prețuri la energie, adoptată marți, 13 decembrie, de președintele Iohannis, consolidează şi extinde măsurile de protecţie a populaţiei şi economiei de creşterile de preţuri la energie şi gaze naturale.

Este vorba despre legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 119/2022 pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Pentru a beneficia de plafonare, cei care au acest drept trebuie ca în următoarele două săptămâni să meargă să depună declarații pe proprie răspundere la furnizori. Altfel vor plăti chiar și cu 90% mai mult la energie.

Enel a publicat o prezentare care îi ajută pe clienți să înțeleagă cine și cum trebuie să completeze noile documente.

Aceasta a fost distribuită pe Facebook, în grupurile dedicate.

"O prezentare frumos făcută, dar și utilă, creată de către cei de la Enel despre cine trebuie să trimită declarația pe propria răspundere și cererea de plafonare. Aruncați un ochi, o să va prindă bine!

Va oferă informații despre cine și cum ar trebui completate cererea de plafonare și declarația pe propria răspundere.

Poate cei de la Hidroelectrica văd ceea ce fac ceilalți furnizori și le vor urmă exemplul producând materiale care să ajute clienții HE.

PS. Rog haterii să se abțină și să vadă utilul/informația din ceea ce a făcut Enel", scrie pe grupul Client Hidroelectrica.

#plafonare pret energie electrica populatie, #cerere, #declaratie proprie raspundere, #model, #Enel , #stiri sociale