Florin Cîțu acuză ”ipocrizia” PSD. Ce riscuri implică plafonarea prețurilor alimentelor de bază

Luni, 07 Februarie 2022, ora 23:55
3065 citiri
Florin Cîțu acuză ”ipocrizia” PSD. Ce riscuri implică plafonarea prețurilor alimentelor de bază
Florin Cîțu atrage atenția că plafonarea prețurilor alimentelor ar putea duce la o penurie FOTO Guvernul României

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit luni, 7 februarie, despre posibilitatea plafonării prețurilor alimentelor de bază, invocată de PSD.

Fostul premier a catalogat drept ”ipocrizie” atitudinea unor politicieni care susţin această măsură, după ce în urmă cu câteva luni ”plângeau pe umerii” producătorilor români care nu îşi puteau vinde mărfurile.

”Le-am cerut şi celor de la PSD să facă acelaşi lucru: haideţi să vorbim în coaliţie întâi, să găsim soluţiile în coaliţie, nu să aruncăm în spaţiul public tot felul de teme - plafonarea preţurilor la alimente - ca apoi să vedem dacă se poate sau nu se poate. Trebuie să ne gândim foarte clar dacă vrem să mergem în această direcţie. Pentru că nu putem ca astă-vară să plângem toţi pe umerii producătorilor români care aruncau produsele pentru că erau prea ieftine, pentru că nu le puteau vinde, şi acum să venim să spunem că noi vrem să plafonăm preţurile. Este o ipocrizie pe care eu nu am mai văzut-o. Deci pe cine şi cum vrem să ajutăm? Trebuie să ne gândim când vrem să luăm astfel de măsuri, pentru că până la urmă avem o economie de gestionat şi cu astfel de mesaje contradictorii nu putem să mergem mai departe”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Fostul premier a atras atenţia că o plafonare a prețurilor poate duce la lipsa alimentelor de pe piaţă.

”Eu vă spun că o plafonare sau o intervenţie în piaţă într-un astfel de context duce la penurie”, a adăugat Cîţu.

Liderul PNL a mai subliniat că ”piaţa este cea care reglează preţul, cererea şi oferta, nu intervenţia statului”, subliniind că partidul său nu susţine intervenţiile în piaţa liberă.

”În momentul în care noi începem să intervenim câte puţin în fiecare piaţă, vom distruge tot ceea ce am câştigat în ultimii ani”, a explicat Cîţu.

#plafonare preturi alimente, #Florin Citu, #PNL, #PSD, #ipocrizie, #penurie , #stiri Florin Citu