Florin Cîțu se arată îngrijorat de producătorii români după o eventuală plafonare a prețurilor: „Îi băgăm cu totul în faliment”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 16:33
2080 citiri
Florin Cîțu se arată îngrijorat de producătorii români după o eventuală plafonare a prețurilor: „Îi băgăm cu totul în faliment”
Liderul PNL a avut o întâlnire cu retaileri şi cu reprezentanţi ai producătorilor români FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri, 16 februarie, după o discuţie cu reprezentanţii producătorilor şi a retailerilor, că a vrut să înţeleagă cum va impacta propunerea de plafonare a preţurilor.

”Mi-au spus oamenii că deja preţurile sunt foarte mici şi dacă mai venim să plafonăm preţurile îi băgăm cu totul în faliment”, a arătat Cîţu, precizând că, ”şi în cazul măsurilor aşteptate în criza energiei, trebuie să fim atenţi, să nu facem mai mult rău”.

”Sunt unele soluţii pe care eu tot le văd aruncate în spaţiul public care după aceea vor distorsiona piaţa, în viitor, nu vor duce la investiţii”, a mai spus liderul liberal.

Liderul PNL a afirmat că a avut o întâlnire cu retailerii şi cu reprezentanţii producătorilor români.

”Am vrut să înţeleg de la producătorii români cum va impacta această propunere de plafonare a preţurilor. Mi-au spus oamenii că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile şi dacă mai venim să plafonăm preţurile îi băgăm cu totul în faliment. Deja costurile le-au crescut, este ceea ce şi eu suspectam, că astfel de măsură ar veni exact în detrimentul producătorului român”, a arătat Cîţu, precizând că aceştia au nevoie de o susţinere mai mare.

Despre discuţia cu retailerii, preşedintele PNL a arătat că ”trebuie găsită o modalitate de a-i ajuta, în sensul de a stimula producţia internă, în condiţiile unei economii de piaţă”.

Întrebat cum ar putea să se materializeze acest ajutor, Cîţu a spus: ”Vom vedea care sunt soluţiile concrete, am început discuţia, ca să nu mai avem tot felul de de subiecte care să fie acaparate politic. Vreau să găsim subiecte pragmatice”, a mai arătat Florin Cîţu, precizând că doreşte să rezolve aceste discuţii între retaileri şi producători, şi că ”diferenţele dintre ei nu sunt foarte mari”.

”Toţi vrem să avem produse de calitate, pentru cetăţenii români şi prezentate în cele mai bune condiţii”, a mai spus Cîţu.

Despre creşterea preţurilor la energie şi gaze, care îi afectează direct, preşedintele PNL a spus că impactul negativ este asupra întregii economii.

”Până în aprilie, soluţiile sunt deja făcute, aşa cum v-am spus, aşteptăm soluţiile de la Guvern, dacă sunt pentru perioada următoare, care sunt soluţiile şi cum putem să ajutăm economia, dar aici trebuie să fim atenţi, să nu facem mai mult rău, pentru că sunt unele soluţii pe care eu tot le văd aruncate în spaţiul public care după aceea vor distorsiona piaţa, în viitor, nu vor duce la investiţii. Trebuie să găsim acele soluţii care vor menţine investiţiile, să vină în România, să atragem investiţiile, nu să le eliminăm”.

#plafonare preturi, #producatori romani, #retaileri, #Florin Citu , #PNL