Florin Cîțu se opune plafonării tarifelor RCA: ”Doar competiția reduce prețul, restul e propagandă socialistă”

Joi, 16 Martie 2023, ora 21:37
2141 citiri
Florin Cîțu se opune plafonării tarifelor RCA: ”Doar competiția reduce prețul, restul e propagandă socialistă”
Fostul lider al PNL Florin Cîțu FOTO Facebook

Fostul premier Florin Cîţu a anunțat joi, 16 martie, că va vota împotriva plafonării preţurilor pentru poliţele de asigurare, dacă măsura va fi propusă în forurile de conducere ale PNL, spunând că ar fi cea mai proastă soluţie.

El a atras atenția că România va avea încă un dosar de infringement de la CE.

Plafonarea preţurilor pentru poliţele de asigurare este CEA MAI PROASTĂ soluţie dintre toate soluţiile posibile! Mai bine închidem tot şi ne cumpărăm asigurări din Bulgaria. Mai mult, România va avea încă un dosar de infringement de la CE şi vom ajunge la 111 dosare.

Voi vota împotriva unei astfel de măsuri care este împotriva românilor dacă o să fie propusă în forurile de conducere ale PNL. DOAR COMPETIŢIA pe piaţa poliţelor de asigurare reduce preţul! Restul este propagandă socialistă”, a scris senatorul pe Facebook.

Fostul premier arată că ”suntem astăzi în această situaţie cu preţuri care cresc tocmai pentru că reglementatorul pieţei nu a asigurat un mediu competitiv. În plus, falimentul City Insurance a redus şi mai mult oferta şi a dus inevitabil la creşterea preţului pentru poliţele de asigurare”.

Cîțu susține că plafonarea preţurilor va face situaţia şi mai grea pentru români şi ”va garanta” că preţurile pe această piaţă vor continua să crească.

”În acelaşi timp, semnalul pentru orice investitor interesat să vină în România este NEGATIV. Le spunem direct: staţi departe de România. Nimeni nu vrea să vină pe o piaţă unde profitul este plafonat de stat. În plus, mai multe companii s-ar putea să plece de pe piaţa din România scăzând şi mai mult oferta. Iar când geniile care propun plafonarea preţurilor decid să o elimine, preţurile vor exploda din nou. It is that simple! Acum avem nevoie de soluţii care să atragă investitori pe piaţă. Nu să-i alunge aşa cum a făcut statul cu CEZ, EXXON şi ENEL”, a mai scris fostul premier.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuţii cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situaţia poliţelor de asigurare RCA în Parlament. Şeful Guvernului a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze preţul la asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#plafonare tarife RCA, #Florin Citu, #solutie proasta, #propaganda, #competitie , #stiri Florin Citu