Parchetul General neagă că ar fi blocat analiza tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat

Joi, 24 Martie 2022, ora 16:44
2601 citiri
Parchetul General neagă că ar fi blocat analiza tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat
Acuzațiile de plagiat privind teza de doctorat a premierului au fost făcute în ianuarie de jurnalista Emilia Șercan FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-a contrazis, într-un răspuns pentru EduPedu, pe președintele interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, care a susținut că instanța a dispus sistarea analizei tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

”În dosarul penal la care faceți referire, instrumentat de Secția de urmărire penală și criminalistică, nu a fost dispus prin vreun act procedural ca C.N.A.T.D.C.U. să sisteze analiza tezei de doctorat menționate”, se arată în comunicatul instituției.

Jurnaliștii precizează că au întrebat și dacă, în caz că nu a fost solicitată oprirea analizei de plagiat de către CNATDCU, Parchetul a cerut alte lucruri sau a notificat aceste instituții în legătură cu lucruri care să determine oprirea analizei.

Răspunsul PICCJ nu menționează nimic în acest sens.

Luni, Mircea Dumitru a declarat că procesul de analiză a unui posibil caz de plagiat privind teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă a fost amânat de PÎCCJ. Acesta a precizat că instanța a trimis o înștiințare care transmitea o ordonanță prin care se cerea oprirea întregii analize până când un dosar penal referitor la acuzațiile de plagiat împotriva premierului să fie soluționate la parchet.

#plagiat nicolae ciuca, #Parchetul General, #CNATDCU , #plagiat Nicolae Ciuca