USR a cerut singurei instituții care poate da un verdict oficial de plagiat să verifice teza de doctorat a premierului Ciucă

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 21:18
2490 citiri
USR a cerut singurei instituții care poate da un verdict oficial de plagiat să verifice teza de doctorat a premierului Ciucă
CNATDCU este singura instituție abilitată să dea un verdict oficial de plagiat FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Deputatul USR Mihai Polițeanu a anunțat joi, 20 ianuarie, că a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să analizeze teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Mihai Polițeanu este membru al Comisiei de Învățământ de la Camera Deputaților.

În sesizare, deputatul invocă ”nerespectarea standardelor de calitate și etică profesională”, pornind de la informațiile făcute publice de PressOne.

CNATDCU, singura instituție abilitată să dea un verdict oficial de plagiat

În urma depunerii sesizării, teza premierului va fi analizată de o comisie de specialiști numită de conducerea CNATDCU. Dacă se va stabili că este un plagiat, instituția va propune Ministerului Educației retragerea titlului științific de doctor.

După izbucnirea scandalului în presă, și premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a solicitat Universității Naționale de Apărare să îi verifice teza de doctorat, însă, din punct de vedere legal, singura instituție care poate da un verdict este CNATDCU.

#plagiat nicolae ciuca, #teza de doctorat, #USR, #mihai politeanu, #CNATDCU , #plagiat Nicolae Ciuca