Generalul plagiat de Ciucă: „Putea să fie mai atent, că era băiat deștept”

Autor: N.G.
Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 21:14
8542 citiri
Generalul plagiat de Ciucă: „Putea să fie mai atent, că era băiat deștept”
Generalul Teodor Frunzeti. Foto: Ziua Veche

Unul dintre generalii din a cărui lucrare ar fi plagiat premierul Nicolae Ciucă este generalul în rezervă Teodor Frunzeti, care a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre și, ulterior, a fost și rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Acesta a scris împreună cu un alt general aflat acum în rezervă, Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Armatei, lucrarea „Forțe și tendințe în mediul de securitate european”, apărută în 2003 la Editura Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Teodor Frunzeti a vorbit cu Europa liberă despre plagiatul premierului.

„Nu știu cât la sută e plagiată lucrarea. Nu am pus la softul antiplagiat lucrarea respectivă, nu știu ce scor are (...) Ar trebui văzut cât la sută se consideră plagiat din lucrarea aceea. Trebuie să ținem cont că, în anul respectiv, în 2003, nu existau sisteme antiplagiat și nu se ocupa nimeni de chestia asta. Acum, să judecăm cu sculele pe care le avem în 2022 ceea ce s-a întâmplat acum 18 ani, mi se pare un pic...”, spune Teodor Frunzeti.

Fost șef al premierului, Frunzeti susține că generalul Ciucă ar fi trebuit să citeze corect, mai ales „că era băiat deștept pe vremea aceea”.

Nu e bine că s-a întâmplat, asta e clar. Că e neglijență, că a făcut-o cu bună știință, e greu de spus acum. Eu cred că la data respectivă putea să fie și el mai atent. Dacă dădea un citat, ok, dar nu dădea citat pe trei pagini. Putea să citeze jumătate de pagină, restul putea să comenteze el, că era băiat deștept pe vremea aia, și presupun că e și acum”, a spus fostul rector de la UNAp.

#plagiat, #nicolae ciuca, #doctorat, #general, #armata , #plagiat Nicolae Ciuca