Ce plaje sălbatice mai sunt în România. Top cinci locuri pentru o vacanță liniștită VIDEO

Marti, 03 Mai 2022, ora 05:03
14923 citiri
Ce plaje sălbatice mai sunt în România. Top cinci locuri pentru o vacanță liniștită VIDEO
Vacanța de vară se apropie, iar odată ce a început luna mai, românii își pot face planuri pentru concediu pe litoral FOTO Pixabay

Vacanța de vară se apropie, iar odată ce a început luna mai, românii își pot face planuri pentru concediu pe litoral.

Cei care vor să fugă de aglomerația din stațiunilor populare, cum ar fi Mamaia sau Vama Veche, se refugiază în zone mai liniștite.

Un top al plajelor sălbatice din România a fost realizat de worldwidetravel.tips.

Plaja Sulina

Plaja Sulina este situată la aproximativ 2 km de Sulina și se poate ajunge aici pe jos sau cu microbuzul.

Apa este limpede și caldă, iar nisipul este fin și alb, o plăcere pură pentru picioarele turiștilor care merg pe el, scrie sursa citată.

Această plajă nu este extrem de populară printre turiști, iar cei care caută liniște și relaxare la soare le pot găsi aici.

Această frumoasă plajă sălbatică din România este un loc perfect pentru o familie cu copii care abia au învățat să înoate.

Plaja Corbu

Plaja Corbu este una dintre ultimele plaje virgine românești de la Marea Neagră, alături de plaja Vadu, acestea fiind două dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, scrie worldwidetravel.tips..

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să fiți singuri cu voi înșivă și cu gândurile voastre, departe de agitația de zi cu zi și departe de orașele aglomerate, plaja Corbu este locul potrivit pentru voi.

Multe dintre plajele frumoase cu nisip fin din România sunt atât de populare încât reproduc stresul și zgomotul din orașul de care încercați să scăpați.

Corbu este una dintre plajele din România unde te poți relaxa și îți poți găsi liniștea, iar marea, nisipul, stuful nu lipsesc.

Plaja Vadu

Dacă sunteți în căutarea plajei perfecte din România pentru a vă relaxa și a fi cu voi înșivă și cu gândurile voastre, plaja Vadu ar putea fi răspunsul pentru voi.

Plaja Vadu este o plajă izolată, cu puțină lume. Turiștii care vin aici se pot relaxa la soare, departe de agitația și zgomotul din stațiunile celebre de la Marea Neagră.

Plaja Gura Portiței

Plaja Gura Portitei este o întindere de nisip, lată de 4 km, care desparte Marea Neagră de Delta Dunării și de lacul Golovița. Este cunoscută și sub numele de plaja Golovița.

Este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, fiind și puțin izolată, scrie sursa citată.

Accesul la această plajă se poate face cu barca din Tulcea. Pentru a ajunge la Gura Portitei trebuie să mergeți cu o barcă timp de aproximativ o oră de la Jurilovca, care se află la aproximativ 50 km de Tulcea.

Există un traseu alternativ de acces la această plajă cu bicicleta de la Vadu la Gura Portitei sau de la Sinoe prin Grindul Lupilor.

Dacă intenționați să ajungeți aici cu mașina, se poate ajunge dinspre Constanța spre satul Vadu.

În Vadu ar trebui să cereți indicații de la localnici, deoarece nu există indicatoare care să vă ghideze, scrie sursa menționată.

Imediat ce ajungeți la Gura Portitei veți vedea casele albe specifice, cu ferestre și linii albastre, cu acoperișuri făcute dintr-un strat gros de stuf.

Pe plaja mare, veți vedea umbrelele de stuf sub care veți găsi umbră într-o zi toridă de vară, când soarele arde.

În apropiere puteți găsi o insulă verde legată de un pod. Sunt și unități de cazare în zonă.

Plaja Sfântu Gheorghe

Plaja din Sfântu Gheorghe este considerată una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, datorită nisipului alb și fin, a apei limpezi și a numărului mic de turiști care decid să viziteze această plajă izolată pentru a face plajă departe de aglomerație și civilizație, scrie sursa citată.

Situată la aproximativ 3 km de orașul Sfântu Gheorghe, plaja are încă magia și frumusețea unui loc neîmblânzit, încă neatins de piciorul omului.

Aceasta este încă o plajă virgină, deoarece se află într-un loc care nu este ușor accesibil.

Din orașul Sfântu Gheorghe se poate ajunge la plaja Sfântu Gheorghe pe jos, în aproximativ 20-30 de minute, sau cu trocariciul, care este un tractor cu traseu special amenajat pentru transportul de persoane.

"Trocariciul" vă va duce pe plajă contra unei taxe mici, dar veți ajunge mai repede decât pe jos.

Mijlocul de transport parcurge o distanță de 3 km și merge la fiecare 15-30 de minute în sezonul estival, din iunie până în septembrie. Plata se face cash la șofer.

Pe plajă nu sunt baruri sau restaurante, dar trec din când în când vânzători ambulanți.

Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#plaje salbatice, #plaje Romania Marea Neagra, #Corbu, #vadu, #sulina, #Sfantu Gheorghe , #stiri vacanta