Pas mare pentru încheierea războiului din Ucraina: Kievul este gata să prezinte un plan de pace Rusiei VIDEO

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 16:42
15171 citiri
Pas mare pentru încheierea războiului din Ucraina: Kievul este gata să prezinte un plan de pace Rusiei VIDEO
Zelenski a fost prezent și la summit-ul G7 FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Ucraina este gata să-și prezinte planul de pace Federației Ruse. Potrivit șefului administrației prezidențiale de la Kiev, Andrei Iermak, acest lucru s-ar putea întâmpla la cel de-al doilea Summit pentru Pace, relatează „24 Kanal”.

El a subliniat că, conform rezultatelor Summitului pentru Pace din Elveția, nu vor exista compromisuri în ceea ce privește independența Ucrainei și nici concesii privind suveranitatea și integritatea teritorială a statului. Cu toate acestea, partea ucraineană are o atitudine clară față de filosofia formulei de pace.

Iermak a menționat că în perioada 15-16 iunie, liderii vor discuta despre principiile viitorului plan comun, care va consta în formula propusă de Ucraina.

„Dar din nou, suntem foarte sinceri și pregătiți pentru discuții cu privire la toate opiniile țărilor responsabile și civilizate”, a spus Andrei Iermak și a subliniat că doar așa va fi posibi planul de pace.

În plus, el a menționat că Ucraina caută o oportunitate de a prezenta acest plan reprezentanților Federației Ruse. În opinia sa, acest lucru s-ar putea întâmpla la al doilea summit pentru pacea din Ucraina.

Reamintim că pe 14 iunie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită pentru discuții de pace dacă Ucraina își retrage trupele din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporijia. În plus, el cere ca Ucraina să se angajeze să nu adere la NATO sau la alte blocuri militare. Mai mult, el dorește ca penisnsula Crimeea, „DPR”, „LPR” (autoproclamatele republici Donețk și Lugansk) și alte două regiuni să fie înregistrate în tratatele internaționale ca „regiuni ale Federației Ruse”.

În aceeași zi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Putin, când vorbește despre sfârșitul războiului, se comportă ca Adolf Hitler înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit acestuia, promisiunile președintelui Federației Ruse nu sunt de încredere.

Medvedev: ”Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna o declarație de război”
Medvedev: ”Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna o declarație de război”
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a afirmat că aderarea Ucrainei la NATO ar însemna o declaraţie de război împotriva Moscovei şi doar "prudenţa" din partea alianţei nord-atlantice ar...
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
O recompensă uriașă, pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon), pe cerul Ucrainei, a fost anunțată în Rusia, potrivit EFE şi RBC.ru, care citează Ministerul rus al...
#plan pace Ucraina, #propunere, #Rusia, #speranta, #sfarsit razboi ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Și-a luat viața chiar în arestul Poliției. Cum l-au găsit oamenii legii pe un bărbat din Pitești
  2. Angajații de la Beko au primit un mic spor la salarii după greva spontană. Condițiile de lucru rămân la fel: "Muncă multă, bani puțini" VIDEO
  3. Titularizare 2024. Cum s-au descurcat profesorii la probele scrise. „Dacă nu aș ști complementul, cum să predau?/ Ar trebui să existe doar inspecție”
  4. Risipă de apă în centrul Clujului în timp ce ARA cere românilor "să economisească fiecare picătură"
  5. Un cetățean străin a fost escortat de polițiști la aeroport și dat afară din UE
  6. De câte voturi are nevoie Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. "Va fi la limită", cred experții
  7. Porturi din UE, căi ferate și rute maritime, modernizate cu sisteme inteligente. Investiția se ridică la câteva miliarde de euro
  8. Noi reguli pentru șoferi. Greșelile pentru care primeau doar avertisment vor fi sancționate cu amenzi
  9. Trump îi cere candidatului independent Robert Kennedy Jr să-l sprijine în cursa pentru Casa Albă. "Suntem cu mult înaintea individului"
  10. Vindeau brânză și lactate expirate. Au primit amenzi de peste 3 milioane de lei și le-au fost sechestrate tone întregi de produse