Planul nebunesc al lui Putin de a subjuga Europa de Est: Cortina de fier ce cuprinde România, Polonia și Ungaria VIDEO

Vineri, 10 Martie 2023, ora 04:25
28933 citiri
Planul nebunesc al lui Putin de a subjuga Europa de Est: Cortina de fier ce cuprinde România, Polonia și Ungaria VIDEO
Putin ar vrea să reînființeze Cortina de Fier în Europa de Est FOTO / Daily Mail

Pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia, Vladimir Putin este hotărât să restabilească vechiul Pact de la Varșovia, după ce ar subjuga toată Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria, România și fosta Germanie de Est, susține Grigori Yudin, de la Universitatea de științe sociale și economice din Moscova. Profesorul crede că ambițiile dictatorului rus depășesc chiar și reînființarea Uniunii Sovietice.

Declarațiile lui Yudin au fost făcute pe canalul Bild de pe YouTube. El a spus că Putin ar dori o nouă Cortină de Fier, care să includă și actuale țări NATO și UE, readuse sub conducerea Moscovei, potrivit Daily Mail.

Profesorul Grigori Yudin spune că ambițiile imperialiste ale dictatorului depășesc chiar și recrearea Uniunii Sovietice ca o singură țară, pe fondul invaziei continue de către Putin a Ucrainei, un fost stat sovietic.

Unde fug zeci de mii de ruși de Putin: În paradisul naziștilor, zburând 27 de ore cu avionul VIDEO

El dorește, de asemenea, o nouă Cortina de Fier cu mai multe țări libere - inclusiv state din NATO și UE - readuse sub hegemonia Moscovei. Pactul de la Varșovia a fost un acord de apărare și securitate care a ajutat Moscova să mențină țările din Europa de Est sub mâna de fier a Uniunii Sovietice în epoca de dinainte de 1990.

În logica lui Putin „Nu putem avea URSS și nu avem Pactul de la Varșovia”, a spus Yudin. „Acest tip de ideologie [este ceea ce crede Putin]”. El consideră Polonia, Ungaria și altele ca „țări de jucărie - lăsați-le să creadă că au suveranitate. Dar, în realitate, ei sunt, desigur, zona noastră de control.

Politologul Yudin a avertizat anterior că Putin este pus într-un „război mare” împotriva NATO, în care înghițirea Ucrainei și a Moldovei sunt doar aperitivul.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că forțele ruse nu au reușit până acum să cucerească orașul Bakhmut, în ciuda pierderii a zeci de mii de trupe în bătălii sângeroase de-a lungul mai multor săptămâni.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

Scopul său include restaurarea fostei Republici Democrate Germania, fostul stat comunist care a existat din 1949 până în 1990, a spus profesorul. „Desigur, Putin – ca ofițer [KGB] care a servit în Germania de Est – crede că este la fel de stupid să cedezi acest teritoriu și ar trebui luat înapoi.

„El are un anumit plan despre cum să facă asta. Nu spun că acest plan ar funcționa. Dar uitați-vă la Germania și acea diviziune nevindecată dintre est și vest. „În câțiva ani veți vedea o întrebare serioasă în Germania de Est, cu cine vrem să fim? Cu americanii, sau Putin este mai bun? a speculat profesorul rus.

Yudin a spus că „a devenit foarte clar că acesta este punctul pe care Putin l-a vizat până la sfârșitul anului 2021, când a spus, fără îndoială, că NATO ar trebui să iasă din Europa de Est, altfel ar trebui să se confrunte cu războiul.

Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Situația din războiul lui Putin din Ucraina devine tot mai tensionată, pe fondul lipsei acute de muniții a armatei Kievului. Acum, liderul de la Kremlin a trecut la aplicarea unui plan teribil:...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#plan Putin, #cortina de fier, #cortina de fier zidul berlinului, #Pactul Varsovia, #Uniunea Sovietica, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina