Planul Occidentului de aderare a Ucrainei la NATO, înainte de terminarea războiului cu Rusia. Precedentul luat ca model

Sambata, 27 Mai 2023, ora 08:05
4548 citiri
Planul Occidentului de aderare a Ucrainei la NATO, înainte de terminarea războiului cu Rusia. Precedentul luat ca model
Singura garanție a securității Ucrainei este aderarea acesteia la NATO FOTO Twitter

Statele Unite și Europa gândesc un plan de asigurare a securității Ucrainei după încetarea ostilităților cu Rusia. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă niciuna dintre părți nu obține victoria completă. În acest caz, experiența Germaniei de Vest, care a aderat la NATO în 1955, poate ajuta Ucraina, scrie The New York Times.

Publicația scrie că, odată cu apropierea summitului anual NATO din iulie, membrii Alianței discută ce pot oferi președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care dorește să primească garanții de securitate mai clare pentru țara sa.

Unii politicieni europeni devin interesați de modelul vest-german de aderare la NATO pentru a asigura securitatea Ucrainei. Astfel, Germania este un exemplu de acceptare de către NATO a unei țări cu „probleme teritoriale semnificative și nerezolvate”.

După cum a spus Angela Stent, expert în Rusia și Germania, atunci când Germania de Vest a aderat la NATO, a apărut un „conflict înghețat”.

"Și totuși a fost considerat foarte important să securizeze Germania de Vest în Uniunea de Vest și de aceea Germania s-a alăturat acesteia. Rușii au protestat și au spus că este foarte periculos, dar au fost neputincioși", ​​a spus ea.

Publicația scrie că atunci când Germania de Vest a aderat la NATO, nu era într-o stare de conflict militar direct cu Germania de Est. Ucraina se teme că încetarea focului va confirma controlul Federației Ruse asupra teritoriilor ocupate.

Acum, așa cum scriu jurnaliștii, mulți politicieni din Occident cred că singura garanție a securității Ucrainei este aderarea acesteia la NATO. Alți politicieni spun că Alianța nu poate găzdui o țară în război.

Articolul spune că până acum, înainte de summit, țările NATO pregătesc un plan pe termen mediu de asistență militară pentru Ucraina, inclusiv aprovizionarea cu arme garantate și integrarea în continuare în NATO. Dar Zelenski vrea o promisiune politică.

Presa a scris că NATO va mări statutul de partener al Ucrainei fără a oferi aderarea rapidă. Potrivit surselor Euractiv, noul statut va permite Ucrainei să convoace reuniuni, să extindă schimbul de informații și exerciții comune, precum și să accelereze tranziția Kievului la standardele Alianței.

„Occidentul s-a împăcat“. Rusia răspândește în mod deliberat ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat
„Occidentul s-a împăcat“. Rusia răspândește în mod deliberat ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat
Rusia a lansat o operațiune de informare deliberată pentru a răspândi ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat din cauza dominației Rusiei pe câmpul de luptă. Această...
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
#plan, #Occident, #aderare Ucraina NATO, #inainte, #sfarsit, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina