Descoperire alarmantă a unui pericol invizibil din adâncul apelor: Amenințarea pentru omenire s-a triplat VIDEO

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 01:19
12731 citiri
Descoperire alarmantă a unui pericol invizibil din adâncul apelor: Amenințarea pentru omenire s-a triplat VIDEO
Microplasticul din oceane și mări s-a triplat în ultimii 20 de ani FOTO: Daily Mail

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile din Barcelona, Spania și Aalborg, Danemarca, publicat recent în revista Environmental Science & Technology, a făcut o descoperire importantă legată de poluare. Astfel, experții au găsit că în prezent cantitatea de microplastice din adâncurile oceanelor și mărilor din întreaga lume s-a triplat în ultimii 20 de ani, constituind un pericol nevăzut pentru sănătatea oamenilor, dar și pentru animalele marine.

Bucăți minuscule de resturi de plastic – mai mici decât poate vedea ochiul uman – s-au acumulat pe fundul mărilor și oceanelor globului, arată studiul, potrivit Daily Mail.

Acumularea din adâncul apelor sunt resturi de plastic, care s-au adunat la o adâncime de peste 100 de metri, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona și Universitatea Aalborg.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Cantitatea de microplastice găsite pe fundul oceanelor și mărilor lumii s-a triplat în 20 de ani, au constatat oamenii de știință. Experții au spus că acest lucru imită cantitatea tot mai mare de produse din plastic folosite de societate pentru lucruri precum ambalaje, sticle și îmbrăcăminte.

Și arată că lumea este încă „departe de a reuși o reducere” a plasticului de unică folosință, au avertizat ei. Echipa a analizat cinci miezuri de sedimente care au fost extrase din Marea Baleare – care se află la estul Spaniei și la sudul Franței – în noiembrie 2019.

Rezultatele lor, publicate în revista Environmental Science and Technology, au dezvăluit că de la începutul mileniului, cantitatea de particule din plastic degradat de pe fundul mării s-a triplat.

Cercetătorul Laura Simon-Sánchez de la Universitatea Autonomă din Barcelona a spus: „Mai exact, rezultatele arată că, din 2000, cantitatea de particule de plastic depuse pe fundul mării s-a triplat și că, departe de a scădea, acumularea nu a încetat să crească mimând producția și utilizarea globală a acestor materiale”.

Descoperire alarmantă pentru sănătate: Consumul insuficient al unei băuturi duce la moarte prematură

Aceste microparticule de plastic odată prinse pe fundul mării, ele nu se mai degradează, fie din cauza lipsei de eroziune, de oxigen sau de lumină. Ele sunt capabile să contamineze peștii și celelalte animale marine, dar și alimentele din magazine, care conțin elemente din mări și oceane.

Ce sunt microplasticele

Microplasticele sunt niște particule care măsoară mai puțin de câțiva milimetri. Ele sunt prezente în foarte multe ecosisteme din mări și oceane, ajungând chiar și în apa potabilă, deoarece filtrele actuale nu sunt capabile să filtreze în mod eficient toată contaminarea.

Mai mult de 80% din apa de la robinet din lume este contaminată cu plastic, a arătat o cercetare publicată în septembrie 2017.

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Elon Musk a declarat luni seară, 19 februarie, că primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este...
România înregistrează al patrulea deficit comercial din UE. Ce decalaje au apărut anul trecut între importuri și exporturi
România înregistrează al patrulea deficit comercial din UE. Ce decalaje au apărut anul trecut între importuri și exporturi
Pe parcursul anului 2023, România s-a clasat pe locul al patrulea în Uniunea Europeană din perspectiva deficitului de cont curent, conform unor informații recente compilate de Eurostat....
#plastic oceane, #plastic, #plastic poluare ocean, #poluare oceane, #poluare, #microplastic, #pericol sanatate , #stiri mediu