Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 22:42
4537 citiri
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Foto: Engadget

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an.

Noua consolă va dispune de un procesor și o placă video superioră comparativ cu modelul actual, fiind special concepută pentru a îmbunătăți experiența de gaming, în special în ceea ce privește ray tracing-ul și performanța în jocuri.

Conform informațiilor de la The Verge, PlayStation 5 Pro va include modificări semnificative la nivelul hardware-ului. GPU-ul va fi cu 45% mai rapid, oferind astfel o îmbunătățire notabilă a performanței grafice. De asemenea, consola va beneficia de o arhitectură de ray tracing avansată, care va permite redarea scenelor mult mai realistice în jocuri.

Cu ce îmbunătățiri mai vine noul PlayStation 5

Pe lângă GPU, și CPU-ul va suferi modificări, fiind capabil să opereze la frecvențe de până la 3,85 GHz, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de modelul standard de PS5. Această îmbunătățire va ajuta la rularea mai fluidă a jocurilor care solicită resurse mari de procesare.

PlayStation 5 Pro va folosi de asemenea o memorie mai rapidă, cu o lățime de bandă de 576 GB/s, și va avea o capacitate totală de 13,7 GB RAM, comparativ cu 12,5 GB RAM pe modelul actual. Aceste specificații vor contribui la performanțe îmbunătățite în jocuri, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a crea experiențe vizuale și interactive mai complexe.

Sony a început deja să colaboreze cu dezvoltatorii de jocuri pentru a asigura că titlurile viitoare vor fi optimizate pentru noua consolă.

Quarterly Report - Editia 4

Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală
Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală
Steam, cea mai populară platformă de gaming pe PC, cu peste 132 de milioane de utilizatori activi lunar, a confirmat recent că utilizatorii nu își pot lăsa moștenire colecția de jocuri prin...
ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming
ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming
ASUS nu a oferit încă detalii oficiale despre ROG Ally X, noua revizie a PC-ului handheld de gaming lansat anul trecut. Cu toate acestea, specificațiile au ajuns deja online, sugerând...
#PlayStation, #Sony, #gaming , #playstation