Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 22:42
4519 citiri
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Foto: Engadget

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an.

Noua consolă va dispune de un procesor și o placă video superioră comparativ cu modelul actual, fiind special concepută pentru a îmbunătăți experiența de gaming, în special în ceea ce privește ray tracing-ul și performanța în jocuri.

Conform informațiilor de la The Verge, PlayStation 5 Pro va include modificări semnificative la nivelul hardware-ului. GPU-ul va fi cu 45% mai rapid, oferind astfel o îmbunătățire notabilă a performanței grafice. De asemenea, consola va beneficia de o arhitectură de ray tracing avansată, care va permite redarea scenelor mult mai realistice în jocuri.

Cu ce îmbunătățiri mai vine noul PlayStation 5

Pe lângă GPU, și CPU-ul va suferi modificări, fiind capabil să opereze la frecvențe de până la 3,85 GHz, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de modelul standard de PS5. Această îmbunătățire va ajuta la rularea mai fluidă a jocurilor care solicită resurse mari de procesare.

PlayStation 5 Pro va folosi de asemenea o memorie mai rapidă, cu o lățime de bandă de 576 GB/s, și va avea o capacitate totală de 13,7 GB RAM, comparativ cu 12,5 GB RAM pe modelul actual. Aceste specificații vor contribui la performanțe îmbunătățite în jocuri, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a crea experiențe vizuale și interactive mai complexe.

Sony a început deja să colaboreze cu dezvoltatorii de jocuri pentru a asigura că titlurile viitoare vor fi optimizate pentru noua consolă.

Quarterly Report - Editia 4

Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale...
Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri
Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri
Retroarch și PPSSPP, două emulatoare de console de jocuri retro, sunt acum disponibile pe iOS. Utilizatorii de iPhone pot instala acum Retroarch și PPSSPP direct din App Store. Retroarch, mai...
#PlayStation, #Sony, #gaming , #playstation