Descoperire fabuloasă a cercetătorilor germani: Undeva plouă cu diamante din cer VIDEO

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 04:30
6377 citiri
Descoperire fabuloasă a cercetătorilor germani: Undeva plouă cu diamante din cer VIDEO
Descoperire fabuloasă: ploaia de dimant pe Uranus și Neptun FOTO: Science Alert

Oamenii de știință de la Universitățile Rostock și Dresda, ambele din Germania, care au publicat un studiu în revista Science Advances pe 2 septembrie 2022, au anunțat un fenomen neobișnuit fabulos: existența unor ploi de diamante pe planete din întregul univers.

Experții au recreat precipitațiile ciudate despre care se crede că au loc pe planetele Uranus și Neptun, spunând că ploaia de diamante ar putea fi mai frecventă, decât se credea anterior, potrivit Science Alert.

Dominik Kraus, fizician la Universitatea Rostock din Germania și unul dintre autorii studiului, a spus că ”precipitațiile de diamant sunt destul de diferite de ploaia de pe Pământ”.

Fenomen amenințător pentru omenire: ”Este cel mai ridicat nivel din ultimul milion de ani” VIDEO

Se crede că sub suprafața planetelor se află un ”lichid dens, fierbinte”, unde diamantele se formează și se scufundă încet în nucleele stâncoase, potențial de dimensiunea Pământului, la peste 10.000 de kilometri în adâncuri.

Acolo, diamantele căzute ar putea forma straturi vaste care se întind pe ”sute de kilometri sau chiar mai mult”, a spus Kraus.

Cu scopul de a recrea fenomenul, echipa de cercetare din Germania a găsit amestecul necesar de carbon, hidrogen și oxigen într-o sursă ușor disponibilă, plasticul din PET-uti, care este folosit pentru ambalajele alimentare și sticlele de zi cu zi.

Mister descifrat la Marea Piramidă din Egipt: Descoperire după 4.500 de ani VIDEO

Cercetarea ploii de diamante rămâne una posibilă, deoarece se cunosc doar puține lucruri despre planetele Uranus și Neptun, cele mai îndepărtate din Sistemul Solar. Doar o navă spațială – Voyager 2 a NASA în anii 1980 – a zburat pe lângă cei doi giganți de gheață, dar în deceniul următor este preconizată o nouă explorare a celor două planete.

#ploaie diamante Jupiter Saturn, #ploaie, #diamant, #diamante, #uranus, #neptun, #planete sistem solar, #sistem solar , #descoperire