Se schimbă vremea. Ploi și vânt în mai mult regiuni ale țării

Luni, 22 Mai 2023, ora 10:15
2627 citiri
Se schimbă vremea. Ploi și vânt în mai mult regiuni ale țării
Ploaie FOTO Pixabay

Meteorologii au emis, luni, atenţionare cod galben de atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră.

”În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Meteorologii mai anunţă că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

”Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40...50 km/h”, a mai transmis ANM.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#ploaie, #vant, #prognoza meteo, #vremea , #vremea