Cod roșu de ploi torențiale în mai multe zone din țară. O mașină a rămas blocată în apă

Duminica, 14 August 2022, ora 18:39
4951 citiri
Cod roșu de ploi torențiale în mai multe zone din țară. O mașină a rămas blocată în apă
Meteorologii au emis o avertizare nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale FOTO Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, duminică seară, 14 august, pentru două localităţi din judeţul Cluj, în timp ce mai multe zone din judeţele Bacău şi Suceava sunt sub Cod portocaliu de furtună.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare nowcasting Cod roşu de averse torenţiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, în judeţul Cluj (Fizeşu Gherlii, Aluniş). Aceasta este valabilă până la ora 19.00, iar în zona avertizată în ultima oră s-au cumulat peste 45 l/mp.

De asemenea, a fost emis Cod portocaliu, valabil până la ora 19.30, în judeţele Bacău (Asău, Agăş, Ghimeş-Făget, Palanca, Brusturoasa) şi Suceava (Vicovu de Sus, Marginea, Arbore, Vicovu de Jos, Straja, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Fundu Moldovei, Horodnic de Sus, Brodina, Putna, Bilca, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Voitinel, Solca, Gălăneşti, Horodnic de Jos, Suceviţa, Izvoarele Sucevei, Ulma, Moldova-Suliţa, Breaza), unde se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice.

Până la ora 19.10, se va afla sub Cod galben de ploi care vor acumula 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului judeţul Timiş (Timişoara, Recaş, Giarmata, Ghiroda, Sânandrei, Moşniţa Nouă, Topolovăţu Mare, Pişchia, Dumbrăviţa, Chevereşu Mare, Remetea Mare, Bucovăţ, Brestovăţ, Bogda).

O intersecţie din municipiul Botoşani a fost inundată, duminică după-amiază, în urma unor ploi torenţiale, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, un autoturism a rămas blocat în apă, iar şoferiţa a sunat la 112 cerând sprijinul pompierilor.

"Pompierii militari şi voluntari au intervenit în intersecţia străzilor Împărat Traian cu Octav Onicescu, acolo unde, din cauza ploii abundente s-a acumulat apă pe şosea. O femeie a sunat la 112 că nu mai poate înainta cu autoturismul din cauza apei şi cetăţenii care locuiesc la casele din zonă au cerut ajutor, îngrijoraţi că apa le-ar putea intra in curţi. Salvatorii au reuşit într-un timp foarte scurt să evacueze apă, desfundând rigole stradale care erau colmatate. Pentru ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii normale, aceştia au împins autoturismul până într-o zonă în care nu blochează traficul", au precizat oficialii ISU.

De asemenea, pompierii voluntari din oraşul Ştefăneşti au intervenit pentru evacuarea apei din două curţi, iar drumarii pentru înlăturarea unui copac căzut pe drumul naţional DN 24 C între localităţile Manoleasa şi Ştefăneşti.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, cel mai mult a plouat la Stânca, respectiv 49 l/mp.

Până luni seara, la ora 22.00, judeţul Botoşani se află sub o avertizare meteo tip Cod galben de instabilitate atmosferică.

Citește și:
Situație critică la Roșia Montană. O fisură în digul Tăului Mare a dus la evacuarea a 200 de persoane. În zonă sunt peste 130 de pompieri
Situație critică la Roșia Montană. O fisură în digul Tăului Mare a dus la evacuarea a 200 de persoane. În zonă sunt peste 130 de pompieri
Situație critică în Munții Apuseni, unde comuna Roșia Montană este în pericol ca urmare a unei fisuri apărute digul Tăului Mare, cel mai mare lac artificial situat în amonte de...
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Analistul politic Sorin Ioniță a comentat joi, 6 octombrie, discursul pe care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan l-a susținut în Parlamentul European cu privire la aderarea României la...
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
fir-ar a dreakului de seceta...