Mii de ploieșteni, rămași fără căldură din cauza unei avarii. Anunțul făcut de primarul orașului

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 10:06
2294 citiri
Mii de ploieșteni, rămași fără căldură din cauza unei avarii. Anunțul făcut de primarul orașului
Sistemul centralizat de încălzire din Ploiești este afectat de o avarie majoră FOTO Arhivă

Ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu au căldură de aproape 24 de ore din cauza unui avarii importante care a apărut la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2 din cadrul CET Brazi.

Primarul Andrei Volosevici a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că avaria a apărut joi dimineaţă, iar de atunci se lucrează la foc continuu pentru remedierea acesteia, estimarea fiind că lucrările vor fi încheiate în jurul prânzului.

În aceste condiţii, cetăţenii ar urma să aibă căldură în cursul după-amiezii.

Primarul a precizat că spitalele nu sunt afectate de această avarie, întrucât au propriile lor centrale.

Conform datelor postate pe Facebook de viceprimarul Anca Popa, a fost nevoie de înlocuirea mai multor ţevi arse ale CAF 2.

În contextul acestei avarii, şi furnizarea apei calde este afectată, în sensul că apa caldă fie nu este la parametri optimi, fie este complet oprită.

CAF 2 a fost pornit în urmă cu o lună după trei luni de pauză.

Astfel, la data de 1 august, fost operator de termoficare a sistat livrarea apei calde în oraş, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi. Din acel moment s-a declanşat criza apei calde care a durat trei luni.

Imediat după sistarea serviciului, preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care "se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti".

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii "prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţa în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului".

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi - Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă timp de 3 zile. Zonele cele mai afectate de avarii
Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă timp de 3 zile. Zonele cele mai afectate de avarii
Termoenergetica a anunțat o serie de avarii care afectează aproape o mie de blocuri din Capitală. Astfel, din cauza unor lucrări de modernizare a conductelor de termoficare nu au apă caldă...
În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
Furnizarea energiei termice în locuinţele din oraşul Arad va fi reluată de CET Hidrocarburi, la două săptămâni de la oprire, din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele...
#Ploiesti, #caldura, #frig, #avarie , #eveniment
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ceee, nu-i bună și lipsa căldurii ăsteia, ca-ncălzire pentru ce-o