Cum te asiguri că nu te întorci cu ploșnițe din vacanță. Pașii cere trebuie urmați: mirosul de mucegai din camera de hotel poate fi un semn

Miercuri, 12 Iunie 2024, ora 08:52
27540 citiri
Cum te asiguri că nu te întorci cu ploșnițe din vacanță. Pașii cere trebuie urmați: mirosul de mucegai din camera de hotel poate fi un semn
Turist care intră în camera de hotel FOTO Pixabay

Ploșnițele sunt un adevărat coșmar pentru hoteluri. Acestea își stabilesc adesea reședința în saltelele hotelurilor și în alte piese de mobilier și le puteți aduce acasă cu dumneavoastră.

Ploșnițele se răspândesc rapid și chiar și cele mai bune saltele concepute cu materiale hipoalergenice naturale nu sunt imune. Așadar, este important să știi cum să le depistezi într-o saltea de hotel, astfel încât tu și bunurile tale să nu fiți expuși la ele.

Există un truc simplu pe care îl puteți folosi pentru a vă da seama instantaneu dacă salteaua de la hotel are sau nu gândaci de pat.

O creatoare de conținut de pe TikTok a descoperit un truc devenit viral. Aceasta a găsit o grămadă de ploșnițe într-un singur colț al saltelei sale.

Ce sunt ploșnițele?

Ploșnițele sunt creaturi mici care se hrănesc cu sângele oamenilor și al animalelor. Au o dimensiune de aproximativ 4-5 mm și, deși le puteți vedea cu ochiul liber, este mai probabil să le vedeți atunci când sunt în grupuri mari. Sunt de culoare brun-roșiatică, de formă ovală și plată. Femelele pot depune până la 250 de ouă în timpul ciclului lor de viață.

Ploșnițele sunt renumite pentru infestarea saltelelor și a cadrelor de pat, deoarece sunt atrase de sursa lor de hrană (sângele) prin dioxidul de carbon expirat, căldura corporală și mirosul corporal. De asemenea, le place să se ascundă în crăpături și fisuri în timpul zilei, preferând să se ospăteze noaptea, așa că atunci când verificați dacă salteaua hotelului are ploșnițe, ar trebui să verificați și cusăturile și ciucurii.

Cum să-ți dai seama dacă salteaua de la hotel are ploșnițe

Când ajungeți în camera de hotel după o călătorie lungă, puteți fi tentat să vă bucurați direct de călătorie sau să adormiți. Dar, înainte de a despacheta și de a începe să vă relaxați, verificați dacă salteaua de la hotel nu are ploșnițe.

Iată cum să verifici dacă salteaua ta are gândaci de pat rapid și ușor, conform unui truc simplu care este super-popular pe TikTok.

Pasul 1. Așezați bagajele în cadă

O mare greșeală pe care oamenii o fac atunci când ajung în camera de hotel este să își așeze bagajele pe pat, ceea ce poate facilita accesul ploșnițelor care pot să se urce și să se agațe de bagajele tale.

În schimb, duceți-vă bagajele direct în baie și lăsați-le în cadă sau la duș, o zonă în care ploșnițele nu pot sta, deoarece nu le plac suprafețele alunecoase.

Acest mic truc vă va da timp să vă inspectați salteaua și camera și, de asemenea, vă va asigura că nu luați cu voi acasă nicio ploșniță. Scoateți bagajele din baie sau din duș înainte de a le folosi.

Pasul 2. Găsește fierul de călcat al hotelului

Pentru acest truc util de curățare a saltelei, vei avea nevoie de un fier de călcat. Bagă-l în priză undeva unde cablul va putea ajunge confortabil la zona pe care urmează să o calci.

Dacă sunteți însoțit de copii, asigurați-vă că aceștia nu se apropie de zonă pentru a evita arsurile. Și aveți grijă să nu ardeți nici lenjeria de pat din hotel. După ce ați făcut verificările de siguranță, setați fierul de călcat la o setare înaltă și așteptați să ajungă la căldură maximă.

Pasul 3. Trageți înapoi plapuma

Odată ce fierul de călcat a atins temperatura optimă, trageți înapoi plapuma, expunând colțul patului. Nu este nevoie să îndepărtați cearșaful de jos în acest moment. Nu uitați că ploșnițelor le place să se ascundă, așa că tind să graviteze în colțuri și cusături de pe pat. De aceea, acest sfat se concentrează pe colțul saltelei.

Pasul 4. Frecați fierul de călcat peste partea de jos

Treceți fierul de călcat fierbinte peste partea de jos expusă. Treceți peste zonă timp de aproximativ un minut și continuați să mișcați fierul de călcat pentru a nu arde zona sau a nu lăsa urme. Asigură-te că freci fierul de călcat și peste colțuri, deoarece aici este posibil ca gândacii de pat să se ascundă.

Trebuie să vă asigurați că fierul de călcat este fierbinte, deoarece căldura va aduce la suprafață orice gândac de pat, iar mișcarea constantă a fierului de călcat îi va face să creadă că este o persoană deasupra.

Pasul 5. Trage înapoi cearșaful de jos

Așezați fierul de călcat într-un spațiu sigur, apoi trageți înapoi cearșaful de jos și salteaua de protecție. Dacă ploșnițele au infestat salteaua, vei vedea cum se ridică instantaneu în partea de sus.

Aceste ploșnițe sunt probabil moarte, deoarece nu reacționează la căldură extremă, așa că nu vor mai alerga de colo-colo. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este sfârșitul problemei - vor mai fi și altele la pândă.

Alte semne că salteaua de pat are ploșnițe

Nu trebuie să vedeți ploșnițe pentru a ști că sunt acolo. Există mai multe semne cheie ale prezenței în salteaua dumneavoastră, iar pe unele le puteți mirosi. Iată care sunt principalele lucruri la care trebuie să fii atent.

1. Pete de sânge

Dacă vedeți pete de culoarea ruginei pe cearceafuri, saltea sau fețe de pernă, este un semn că ar putea fi prezente ploșnițe.

Atunci când gândacii de pat se prind de pielea dumneavoastră pentru a se hrăni, aceștia injectează un anticoagulant pentru a menține sângele să circule liber pentru ei. Dar, odată ce sunt pline și se desprind, veți continua să sângerați puțin, lăsând mici puncte de sânge pe așternuturi sau pe hainele de noapte.

În al doilea rând, dacă vă întoarceți în pat, este posibil să striviți o ploșniță în timp ce acesta se hrănește și va lăsa în urmă o pată roșie.

2. Materia fecală a gândacilor de pat

Dacă observați mici pete negre sau întunecate pe salteaua hotelului sau pe fețele de pernă, acestea sunt probabil semne că gândacii de pat s-au hrănit. Aceste mici semne sunt materiile fecale lăsate în urmă.

Excrementele proaspete au o culoare brun-roșiatică datorită prezenței sângelui proaspăt, dar pe măsură ce se usucă devin maro mai închis sau negre. Este mai probabil să vedeți aceste puncte pe saltele, deoarece le place să se hrănească noaptea, așa că verificați cusăturile și ciupiturile.

3. Un miros de mucegai

Dacă nu puteți vedea nicio dovadă, atunci este posibil să o puteți mirosi. Deoarece gândacii de pat se hrănesc cu sânge, deșeurile lor conțin mult fier. Când acest fier se oxidează în aer, el emană un miros de mucegai.

De asemenea, este posibil să simțiți un miros care vă face să vă gândiți la pantofi murdari și transpirați, acesta fiind un alt semn că în salteaua dumneavoastră ar putea fi ploșnițe.

4. Aveți urme roșii de mușcături care vă mănâncă

Unul dintre primele semne pe care este probabil să le observați când vine vorba de gândaci de pat este mușcătura de pe piele. Aceste mușcături apar adesea în linie sau în grup și sunt roșii, ridicate și produc mâncărime. Este posibil ca aceste mușcături să nu apară decât la câteva zile după ce ați fost mușcat, dar pot fi extrem de incomode.

De asemenea, pot provoca reacții alergice la unele persoane și, chiar dacă ploșnițele nu răspândesc boli, trebuie să aveți grijă ca în cazul în care vă zgâriați mușcătura și vă rupeți pielea să nu se infecteze.

Ce trebuie să faceți dacă salteaua are ploșnițe

Dacă găsiți urme de ploșnițe în camera de hotel, faceți fotografii ale dovezilor și adresați-vă recepției hotelului. Cereți o altă cameră și solicitați că nu doriți să fiți plasat în apropierea sau la același etaj cu camera inițială, deoarece sunt riscuri ca ploșnițele să se fi răspândit deja.

De asemenea, nu vreți să riscați să vă mutați bagajele într-o cameră curată și să aduceți și ploșnițele, așa că este important să vă spălați imediat toate hainele. Spălarea hainelor în apă fierbinte (cel puțin 60°C) este o modalitate eficientă de a ucide ploșnițele și ouăle acestora. Uscați-le apoi la căldură mare timp de cel puțin 30 de minute, pentru o măsură bună, scrie tomsguide.com.

De asemenea, trebuie să vă curățați bagajele, apoi să le aspirați (inclusiv fermoarele, cusăturile și buzunarele). Chiar dacă nu vedeți ploșnițe în bagajele dvs., urmând acești pași veți fi liniștit și veți putea să aduceți vreuna acasă.

Țara din Asia de Sud-Est care-i așteaptă pe turiștii români fără vize. Anunțul MAE
Țara din Asia de Sud-Est care-i așteaptă pe turiștii români fără vize. Anunțul MAE
Veste bună pentru românii cărora le place să călătorească în Asia. În încercarea de a-și revitaliza industria turismului, Thailanda și-a extins sistemul de intrare fără viză la 93 de...
Turist atacat de un urs într-o cunoscută zonă turistică din Italia. Ieșise la o plimbare prin pădure
Turist atacat de un urs într-o cunoscută zonă turistică din Italia. Ieșise la o plimbare prin pădure
Un turist străin, francez potrivit mass-media, a fost atacat marţi dimineaţa, 16 iulie, de un urs în nordul Italiei şi rănit, au anunţat autorităţile din provincia Trento. "În această...
#plosnite, #hotel, #vacanta, #turisti, #bagaje, #verificare , #hoteluri
  1. Țara din Asia de Sud-Est care-i așteaptă pe turiștii români fără vize. Anunțul MAE
  2. 5 semne că îți lipsește potasiul
  3. Turiștii străini au redescoperit România, susține ministrul Economiei. Cum au fost atrași și din ce țări sunt aceștia
  4. 5 semne că vei face diabet, chiar dacă nu te simți încă bolnav
  5. STUDIU: Persoanele care nu se spală pe dinți prezintă risc mai mare de cancer
  6. Sardeluța marinată, un nou produs românesc inclus de Comisia Europeană în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate
  7. Metoda prin care o insulă grecească încearcă să descurajeze turismul. „Îi debarcăm în apă / Haotic și frustrant”
  8. Care sunt principalele destinații de pe continent ale turiștilor europeni. Grecia, abia pe locul patru, dar prima la creşterea cheltuielilor
  9. Zilele ar putea fi mai lungi, iar Pământul mai plat, din cauza schimbărilor climatice. Și viteza internetului va fi afectată. Ce arată un studiu îngrijorător
  10. Orașele cu cea mai bună calitate a vieții, potrivite pentru traiul de zi cu zi. Capitalele europene care se află în topul clasamentului mondial