Continuă „balamucul” în PMP. Cristian Diaconescu: „Îi solicit lui Eugen Tomac să explice derapajul odios”

Marti, 01 Februarie 2022, ora 11:38
3967 citiri
Continuă „balamucul” în PMP. Cristian Diaconescu: „Îi solicit lui Eugen Tomac să explice derapajul odios”
Cristian Diaconescu, președintele PMP FOTO Facebook/ Cristian Diaconescu

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 1 februarie, tabăra adversă din partid, condusă de europarlamentarul Eugen Tomac, că a făcut o modificare la Statutul partidului prin care penalii condamnaţi printr-o hotărâre judecătorească nedefinitivă, nu mai pot fi suspendaţi din partid, indiferent de natura faptelor lor.

Liderul PMP cere demisia tuturor celor care au votat această modificare şi îl solicită lui Eugen Tomac să explice ”derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”.

”Balamucul generat în interiorul PMP de cei care au pus gând rău acestui partid, construit cu truda depusă de miile de membri care au îndrăznit să creadă şi să spere la un partid conservator creştin democrat, un partid care apără valorile democratice şi statul de drept, cu scopul de a-l transforma într-o simplă jucărie foarte utilă pentru tranzacţionat funcţii, privilegii şi avantaje, a continuat aseară cu un nou episod. De data aceasta un episod care s-a transformat brusc dintr-o dramă într-un moment îngrozitor pentru viitorul partidului. Un atac odios la statutul PMP şi la valorile pe care acest partid şi-a asumat încă de la înfiinţare că le va respecta şi le va apăra în societate”, a scris Cristian Diaconescu, într-un mesaj pe Facebook.

Preşedintele PMP arată că, ”în cadrul unei şedinţe paralele a Colegiului Naţional, au fost operate o serie de modificări la Statutul Partidului Mişcarea Populară, pentru ca acest partid să devină un adăpost pentru penali şi pentru toţi cei care sunt suspectaţi de fapte penale”.

”Astfel, până la şedinţa de ieri, Statutul PMP prevedea la Capitolul II – CALITATEA DE MEMBRU AL PARTIDULUI MIŞCAREA POPULARĂ, litera F - Suspendarea din calitatea de membru, art. 24: Suspendarea din calitatea de membru al partidului se poate face numai în următoarele situaţii:

alin. (a) – există o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ de condamnare a membrului pentru fapte de corupţie sau asimilate acestora. Acestă prevedere a fost eliminată din statut şi înlocuită cu „o hotărâre judecătorească DEFINITIVĂ”, scrie liderul PMP.

Potrivit lui Diaconescu, ”în concluzie, penalii condamnaţi printr-o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ, nu mai pot fi suspendaţi din partid, indiferent de natura faptelor lor”.

”În acest context, în calitate de preşedinte al PMP solicit demisia tuturor celor care au aruncat la coşul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid şi faţă de statul de drept şi au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor şi al celor suspecţi de fapte de corupţie. De asemenea, îi solicit public europarlamentarului Eugen Tomac ca în cel mai scurt timp posibil să explice românilor care l-au votat, membrilor partidului PMP dar şi partenerilor europeni din Partidul Popular European (PPE) derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”, solicită preşedintele PMP.

#PMP, #Cristian Diaconescu, #Eugen Tomac , #stiri Cristian Diaconescu