
Cu toate că disputa dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu privind șefia PMP nu a ajuns la o concluzie, amândoi revendicându-și șefia partidului, Partidul Popular European (PPE), familia din care face parte PMP, a transmis un semnal clar.
Concret, PPE organizează zilele acestea un Congres extraordinar care are loc la Rotterdam, unde au fost invitate toate formațiunile care fac parte din această familie europeană. Printre acestea se regăsesc și cele din România precum PNL, dar și PMP. Iar cel care a fost invitat din partea PMP pentru a reprezenta partidul în calitate de președinte a fost Eugen Tomac. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta din urmă, pe pagina personală de Facebook.
„PMP este în total acord cu acesta și îl susține cu toată fermitatea. Prin participarea la Congresul PPE de la Rotterdam, PMP dorește să își consolideze profilul de partid european și își reafirmă angajamentul față de valorile ce definesc Uniunea Europeană: pentru democrație, libertate de exprimare și solidaritate cu cei aflați în dificultate. Delegația PMP s-a întâlnit astăzi, în prima zi a Congresului PPE, cu doamna Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European”, a scris Tomac pe Facebook.
Din delegația PMP la Congresul PPE de la Rotterdam fac parte Eugen Tomac, președintele PMP, Petru Movilă, președinte executiv, Ionut Simionca, secretar general, Mihail Neamțu, prim-vicepreședinte, Sebastian Moise, prim-vicepreședinte, Catalina Bozianu, secretar general adjunct, Razvan Sebe, secretar general adjunct și Stefan Florescu, vicepreședinte.
De cealaltă parte însă, Cristian Diaconescu susține în continuare că el este președintele PMP. „Partidul Mișcarea Populară este un partid cu o singură structură de conducere, cea aflată alături de mine, nicidecum un partid bicefal”, a notat acesta pe Facebook la începutul lunii mai.