Becali ar vrea ca PNG sa fuzioneze cu formatiunea Ioanei Basescu

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 13:09
3879 citiri
Becali ar vrea ca PNG sa fuzioneze cu formatiunea Ioanei Basescu
Foto: B1TV

Gigi Becali, presedintele Partidului Noua Generatie, a anuntat, sambata, ca formatiunea sa politica "incepe sa prinda putere" si a lasat sa se inteleaga ca si-ar dori o fuziune cu Miscarea Populara, formatiunea politica despre care voci din PDL spun ca s-ar naste, dupa ce Ioana Basescu, fiica presedintelui, a inregistrat marca la OSIM.

Becali a anuntat ca PNG a avut un Consiliu National, organizat "pentru a da un semnal membrilor Partidului Noua Generatie si celor care fac parte din conducerea partidului, ca partidul nostru nu este un partid mort, este un partid care incepe sa prinda putere. Vom face diferite actiuni in acest sens. Vrem sa atragem atentia oamenilor ca nu suntem un partid desfiintat".

In viziunea presedintelui PNG, situatia politica din Romania ofera un "culoar politic larg".

"Am discutat in Consiliul National despre posibile aliante cu diferite partide, vom face o alianta cu unul sau mai multe partide, in functie de cum vom fi doriti. Va fi o alianta numai cu partide de dreapta, sunt multe variante pe scena politica acum, sunt multe partide care s-au infiintat, e vorba si de partidul lui Dan Diaconescu, si de UNPR, despre Miscarea Populara a Ioanei Basescu", a spus Becali, in cadrul unei conferinte de presa organizate chiar la casa sa din Kiseleff.

Elena Udrea explica ce ar putea insemna Miscarea Populara

O eventuala alianta cu Miscarea Populara a fost singura optiune detaliata de Gigi Becali, care a afirmat ca "se vehiculeaza a fi un partid nationalist - numai ca ar trebui sa-i schimbe denumirea".

"Sunt multe scenarii facute in spatele cortinelor politice. Noi trebuie sa speculam, sa asteptam, sa vedem ce este mai bine pentru PNG, sa vedem ce este benefic si din punct de vedere electoral, dar si doctrinar. Noi nu avem cum sa mergem mai departe cu un partid de stanga", a mai spus Becali.

In ce priveste vizibilitatea PNG pe scena politica, liderul formatiunii politice a subliniat ca propaganda politica va incepe cu sase luni inainte de alegeri.

"Vom incepe sa facem propaganda politica inainte de alegeri cu sase luni, pentru ca nu suntem un partid mare si nu are rost sa incepem propaganda cu un an inainte", a spus Becali.

Ioana Basescu a depus in 11 aprilie, la OSIM, o cerere de inregistrare a marcii "Miscarea Populara", domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.

"Miscarea Populara" este vazuta ca unul dintre proiectele PDL pentru alegerile din 2012. Concret, ar fi partidul pe care si-l pregateste Traian Basescu, dupa terminarea mandatului de la Cotroceni.

Unul dintre cei care au confirmat planurile sefului statului a fost senatorul PDL Radu Berceanu. "In momentul in care presedintele o mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid sau de o miscare politica, e clar ca are o semnificatie. Ioana Basescu nu s-a apucat ea, asa, singura si, chiar daca s-ar fi apucat, presedintele ar fi reactionat", declara Berceanu, recent.

Despre "Miscarea Populara" s-a vorbit ca despre platforma care sa acopere dreapta politicii si care sa cuprinda PDL, UDMR si PNTCD ca alternativa la alianta electorala dintre PNL si PSD.

Citește și:
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Analistul politic Sorin Ioniță a comentat joi, 6 octombrie, discursul pe care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan l-a susținut în Parlamentul European cu privire la aderarea României la...
Klaus Iohannis nu vrea să renunțe la reforma în Educație moșită de Sorin Cîmpeanu: „Aceste legi se referă la viitor”
Klaus Iohannis nu vrea să renunțe la reforma în Educație moșită de Sorin Cîmpeanu: „Aceste legi se referă la viitor”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 6 octombrie, că nu își dorește ca guvernul să renunțe la legile Educației întocmite de fostul ministru acuzat de plagiat, Sorin Cîmpeanu, în...