Ce spune Ciprian Ciucu despre retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan: „Noi avem o evaluare” VIDEO

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 18:15
4037 citiri
Ce spune Ciprian Ciucu despre retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan: „Noi avem o evaluare” VIDEO
Președintele PNL București Ciprian Ciucu a lansat și un atac subtil la adresa lui Clotilde Armand FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Președintele PNL București Ciprian Ciucu a vorbit miercuri, 2 noiembrie, la Liga Aleșilor Locali, despre sprijinul politic acordat de către liberali primarului Capitalei Nicușor Dan.

„La primăria generală avem un independent, pe Nicușor Dan, pe care noi l-am susținut și căruia noi i-am finanțat campania electorală, pe bani mulți, foarte mulți. Avem o alianță cu USR, cu cei cu care am mers alegeri și cu PMP. La fiecare sector în parte, câte sectoare atâtea experiențe”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Mai departe, liderul PNL București a afirmat apoi că nu-i va face o evaluarea administrativă lui Nicușor Dan și a subliniat că ar fi o greșeală retragerea sprijinului politic pentru acesta, în ciuda presiunilor din PNL.

„Nu o să-i fac o evaluarea administrativă în acest moment. Dacă aș face acest lucru, ar putea la un moment dat să se pună problema retragerii sprijinului politic lui Nicușor Dan, ceea ce s-a vorbit foarte mult în spațiul public și în PNL în ultimul timp. Opinia mea este că dacă i-am retrage sprijinul lui ND în acest moment ar fi o greșeală. Pentru că l-am transforma într-o victimă competentă, ca la Sectorul 1. Acolo există, nu peste tot, parțial, impresia electoratului, că doamna primar este o victimă competentă, ceea ce nu este. Cel puțin nu competentă.

Și nu dorim să punem în această ipostază pe Nicușor Dan. Plus că nu poți să lași Capitala României fără o majoritate și să-i oferi o portiță de scăpare în cazul în care nu ar performa. Trebuie să existe acest timp pe care orice primar ar trebui să-l aibă, să demonstreze că poate. Conform propriilor lui declarații, PNL și USR i-au votat 99% din proiectele pe care le-a propus. N-o să existe argumentul că n-a făcut pentru că nu l-a lăsat PNL. Până acum a avut toată susținerea de care a avut nevoie”, a notat primarul Sectorului 6.

Mai departe, Ciucu a subliniat că există o evaluare pentru primarul Capitalei, dar ea va fi publicată în primăvară.

„Vine iarna. Ar fi absurd ca în pragul iernii să i se retragă sprijinul. Noi avem o evaluare, eram pregătiți să o publicăm, în octombrie, dar e mult mai bine să amânăm acest moment pentru primăvară. E bine să treacă iarna în liniște conform propriilor pregătiri și să explice ce a reușit și nu a reușit să facă”, a mai afirmat Ciprian Ciucu.

În urmă cu două zile, pe 31 octombrie, vicepreședintele PNL și europarlamentarul Cristian Bușoi a exclus o nouă susținere a liberalilor pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Acesta a subliniat că i se pare „comic că își pune problema unui al doilea mandat”. Totodată, europarlamentarul a precizat că va cere în interiorul PNL ca partidul să nu mai susţină abordarea actualului primar general, care, în opinia liberalului „a dezamăgit o mare parte dintre alegători”.

„Eu cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea Partidului Naţional Liberal şi cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să îşi găsească mai repede una sau mai multe soluţii, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluţii foarte bune în interiorul PNL şi să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele şi inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să îşi revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureştiul rămâne blocat”, a spus Cristian Buşoi.

La jumătatea lunii septembrie, Nicușor Dan afirma că este ”foarte posibil” ca PNL şi USR să susţină un candidat unic la Primăria Capitalei în 2024.

”În 2024, foarte probabil vom avea alegeri într-un singur tur. Şi în alegerile într-un singur tur contează foarte mult alianţele care se fac. În 2020, era PSD care avea 35% aproximativ, erau PNL şi USR care aveau 20% aproximativ, urmau alegeri parlamentare. Era greu ca USR să susţină un candidat PNL. Era greu ca PNL să susţină un candidat USR. Publicul de dreapta voia să scape de PSD în Bucureşti şi atunci partidele au luat decizia lucidă, raţională - care şi aceea a fost cu scântei şi fricţiuni - dar am avut cu toţii meritul că am luat decizia corectă şi PSD nu mai conduce Bucureştiul. E foarte posibil ca în 2024 scenariul să fie acelaşi”, a spus edilul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Președintele PNL București Sebastian Burduja anunță o înțelegere de principiu între cele două partide aflate la guvernare. Acesta a declarat că cea mai bună parte a discuțiilor din...
Nicuşor Dan refuză să spună cum a votat la referendumul pentru familie: „Nu vreau să mă poziţionez în această dispută ideologică”
Nicuşor Dan refuză să spună cum a votat la referendumul pentru familie: „Nu vreau să mă poziţionez în această dispută ideologică”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a definit ca fiind un ”tehnocrat” şi a refuzat să dezvăluie cum a votat la referendumul pentru familie. El a precizat că nu doreşte să se...
#PNL Bucuresti, #primarul capitalei, #NIcusor Dan, #sprijin politic nicusor dan, #Clotilde Armand , #stiri ciprian ciucu