Liberalii își apără primarii după decizia comasării alegerilor: "Le vom arăta oamenilor fiecare drum, școală și grădiniță renovate"

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 12:00
1146 citiri
Liberalii își apără primarii după decizia comasării alegerilor: "Le vom arăta oamenilor fiecare drum, școală și grădiniță renovate"
Siegfried Muresan. FOTO: siegfriedmuresan.eu

În contextul celor patru runde de alegeri programate în acest an în România, europarlamentarul Siegfried Mureșan consideră că aleșii locali vor face diferența în ceea ce privește contracararea populismului antieuropean promovat de partidul AUR. Mureșan are un discurs care vine să răspundă întrebărilor legate de scopul comasării alegerilor, dincolo de cel electoral, în care PNL ar obține un scor mai bun decât dacă ar candida pe cont propriu.

"Știm cu toții în România că orașele și județele gospodărite de primarii liberali sunt cele mai moderne, cele mai performante economic, atrag cei mai mulți investitori și oferă cel mai înalt standard de viață oamenilor.

De aceea, în contextul celor 4 rânduri de alegeri pe care le vom avea în acest an în România, credibilitatea primarilor noștri va juca un rol esențial în combaterea populismului antieuropean pe care îl propagă AUR.

Munca lor în dezvoltarea comunităților pe care le conduc, cu ajutorul fondurilor europene, va fi una dintre principalele arme de combatere a populismului extremist la alegerile europarlamentare.", spune europarlamentarul.

Acesta mai adaugă, în contextul Congresului PPE de la București că urmează și o campanie intensă pe tema realizărilor primarilor PNL. Declarațiile vin și în contextul în care mulți primari PNL au preferat să candideze din partea PSD pentru un nou mandat.

"Noi, europarlamentarii și primarii Partidului Național Liberal, vom merge în următoarele luni din oraș în oraș și le vom arăta oamenilor fiecare drum, școală și grădiniță renovate de primarii noștri cu fonduri europene, fiecare autobuz electric cumpărat din fonduri europene și fiecare parc renovat cu fonduri europene.

Le vom spune oamenilor și că politicienii populiști de la AUR nu vor putea niciodată să facă acest lucru fiindcă nici nu vor, nici nu știu cum să folosească în folosul oamenilor beneficiile pe care le oferă Uniunea Europeană", a declarat Siegfried Mureșan.

Pe de altă parte nota de fundamentare a proiectului este în principal bazată pe consolidarea sentimentului de apartenență la UE, spun decidenții.

"Desfăşurarea la aceeaşi dată a celor două tipuri de scrutin are numeroase beneficii şi poate motiva cetăţeni să se prezinte la urne asigurând o reprezentativitate mai mari a membrilor din România în Parlamentul European, consolidând poziţia României în Uniunea Europeană, prin transmiterea unui semnal clar că îşi doreşte să urmeze poziţia pro-UE şi proiectele pentru dezvoltarea Uniunii pentru toate unităţile administrativ-teritoriale", arată nota de fundamentare a proiectului de OUG propus pentru comasarea alegerilor.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Bogdan, despre alegerile pentru București: „Se vor câștiga cu sub 30%”. De ce nu exclude candidatura comună la prezidențiale
Rareș Bogdan, despre alegerile pentru București: „Se vor câștiga cu sub 30%”. De ce nu exclude candidatura comună la prezidențiale
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL a fost invitatul ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre miza alegerilor europarlamentare din acest...
Alegerile din 9 iunie rămân comasate. Sesizarea Înaltei Curți, respinsă de CCR
Alegerile din 9 iunie rămân comasate. Sesizarea Înaltei Curți, respinsă de CCR
Curtea Constituţională a României a respins marţi, 14 mai, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie, au precizat, pentru...
#PNL guvernare, #comasare alegeri 2024, #europarlamentare, #alegeri locale , #comasare alegeri