Revoltă într-o filială PNL. Președintele a fost dat afară, iar Biroul Politic Local a fost dizolvat

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 20:02
3944 citiri
Revoltă într-o filială PNL. Președintele a fost dat afară, iar Biroul Politic Local a fost dizolvat
Președintele PNL Vaslui Tudor Polak a fost înlocuit după ce a fost reclamat de colegii săi FOTO Facebook / Tudor Polak

Președintele organizației PNL Vaslui Tudor Polak a fost înlocuit din funcție în timp ce Biroul Politic Local (BPL) al filialei a fost dizolvat.

Scandalul a pornit după ce zece membri din BPL Vaslui au anunțat că demisionează din funcție, fiind nemulțumiți de Tudor Polak, care este și deputat PNL. Acesta din urmă a fost acuzat de colegii săi că are o comunicare deficitară cu membrii de partid, în special cu consilierii locali ai PNL din Vaslui, dar și că nu ar fi respectat o serie de decizii ale Biroului Politic Județean.

"Avem o decizie care specifică obligativitatea consilierilor locali de a intra într-o şedinţă de Consiliu Local cu o direcţie dată foarte clar, obţinută în urma unui vot în birourile locale, lucru care nu s-a întâmplat în Organizaţia Municipală Vaslui. Nu erau consultaţi, nu li se cerea vot vizavi de modul în care vor fi validate sau nu proiectele propuse pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local.

În afară de semnalul pe care l-am primit de la cei zece membri ai Biroului Local care şi-au prezentat demisiile preşedintelui Organizaţiei Judeţene, a fost constituită o comisie de evaluare a activităţii politice din organizaţia Vaslui, care a constatat că această activitate este ineficientă. (...) În cadrul şedinţei BPJ am propus un preşedinte interimar, în persoana lui Robert Vlada, care are un termen de 30 de zile să-şi formeze un birou local interimar care, bineînţeles, va fi evaluat vizavi de modul în care îndeplineşte ceea ce conducerea Organizaţiei Judeţene impune organizaţiilor locale", a declarat, pentru Agerpres, secretarul general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei.

Decizia de dizolvare a BPL Vaslui şi de înlocuire din funcţie a deputatului Polak a fost votată de 28 dintre membrii Biroului Politic Judeţean, doi au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut de la vot.

#PNL Vaslui, #revolta pnl, #revolta consilieri, #deputat pnl, #tudor polak , #stiri PNL