PNL Giurgiu sustine trei candidati la alegerile europarlamentare

Sambata, 28 Februarie 2009, ora 21:29
2222 citiri
PNL Giurgiu sustine trei candidati la alegerile europarlamentare

Presedintele PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, a anuntat sambata, in cadrul Delegatiei Permanente a organizatiei judetene, ca filiala pe care o conduce va sustine trei candidati la alegerile din iunie pentru Parlamentul European, unul dintre acestia fiind si actualul europarlamentar Adina Ioana Valean.

Lucian Iliescu (foto) a anuntat ca cei trei nominalizati sustinuti de PNL Giurgiu sunt fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca(ANOFM), Ionel Muscalu, fostul deputat Adrian Ciocanea si actualul europarlamentar Adina Valean, conform NewsIn.

"Alegerile europarlamentare sunt speciale. Am ales trei persoane deosebite si imi doresc ca PNL sa obtina la nivel national cel putin 12 mandate din cele 33", a declarat Lucian Iliescu.

Primul nominalizat, fostul presedinte al ANOFM in perioada aprilie 2007-ianuarie 2009, Ionel Muscalu, in varsta de 35 de ani, a terminat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii Bucuresti, si Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret", are trei masterate, iar in urma cu 13 ani, a fost directorul executiv al Primariei Giurgiu.

Muscalu a ocupat din ianuarie anul acesta, functia de director al Directiei de Munca si Incluziune Sociala(DMIS) Giurgiu. In urma cu doua saptamani, el a cerut Ministrului Muncii sa accepte retragerea din functia de director al DMIS.

Cel de-al doilea candidat sustinut de PNL Giurgiu, Adrian Ciocanea, in varsta de 49 de ani, a fost ministru secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene in Guvernarea Tariceanu. A trecut ulterior in Parlament, ca deputat, iar in prezent este profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Adrian Ciocanea a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru o functie de deputat in Colegiul II din judetul Giurgiu. A obtinut 49% din voturile giurgiuvenilor, clasandu-se pe locul I, dar a pierdut mandatul la redistribuire.

Adina Ioana Valean, in varsta de 40 ani, a candidat pe locul III pe listele PNL, la alegerile europarlamentare din 2007. A castigat un mandat de vicepresedinte al Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE - grupul liberal), din Parlamentul European.

Valean lucreaza in Comisia pentru industrie, cercetare si energie, Comisia temporara pentru schimbarile climatice si Delegatia pentru relatiile cu tarile din Europa de Sud-Est - si, ca membru supleant, in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne.

Consiliul Politic Naţional al PNL a aprobat fuziunea cu ALDE și alianţa electorală cu PSD pentru europarlamentare. Nicolae Ciucă: ”Există entuziasm”
Consiliul Politic Naţional al PNL a aprobat fuziunea cu ALDE și alianţa electorală cu PSD pentru europarlamentare. Nicolae Ciucă: ”Există entuziasm”
PNL a anunțat duminică seară, 24 martie, deciziile care au fost luate în urma ședinței Consiliului Politic Naţional. În primul rând, a fost aprobat protocolul de fuziune PNL cu ALDE,...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alegeri europarlamentare, #Lucian Iliescu, #candidati, #PNL Giurgiu , #alegeri europarlamentare