PNL si-a prezentat la Bucuresti candidatii la europarlamentare. Iohannis: S-au cocotat infractorii in varful statului. Va chem la vot!

Sambata, 18 Mai 2019, ora 12:41
12008 citiri
PNL si-a prezentat la Bucuresti candidatii la europarlamentare. Iohannis: S-au cocotat infractorii in varful statului. Va chem la vot!
Foto: Ziare.com

Zeci de mii de simpatizanti ai PNL s-au strans sambata in Piata Victoriei din Bucuresti, la mitingul liberalilor in care au fost prezentati candidatii la alegerile europarlamentare.

A fost un miting linistit, la care prezenta jandarmilor abia a fost zarita, departe de multime.

Alaturi de liberali a venit si presedintele Klaus Iohannis, care i-a indemnat pe romani sa iasa la vot pe 26 mai, atat pentru europarlamentare, cat si pentru referendumul pe justitie.

Seful statului a spus ca a invatat la Summit-ul de la Sibiu ca pentru Europea conteaza Romania si romanii.

"Sa va spun ce am invatat la Summit. Am inteles ca pentru toata Europa, Romania conteaza, romanii conteaza. Sa le fi vazut fetele participantilor cand romanii i-au salutat.

Locul Romaniei si al romanilor este in Europa. Noi toti vrem sa fim europeni. Pentru a fi bine reprezentati in Europa avem nevoie de aceasta echipa puternica, ce va castiga europarlamentarele", a spus Iohannis.

Insa, spune seful statului, PSD nu conteaza penyru Europa pentru ca a dovedit ca nu este in stare de nimic.

"Stiti cine nu conteaza in Europa? Nu conteaza PSD, fiindca au dovedit ca nu sunt in stare de nimic. Au venit la guvernare cu promisiuni. PSD ne-a promis marea cu sarea. Acum, cand mandatul lor se apropie de sfarsit, putem sa vedem unde ne aflam.

Unde sunt spitalele promise? Zero. Unde sunt autostrazile promise? Zero. Unde e bunastarea promisa? La ei, ei au inceput sa isi rezolve problemele", a subliniat Iohannis.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, desfasurarea mitingului PNL

12:41 - Niciun liberal nu a iesit usa din spate. Candidatii la europarlamentare au mers printre sustinatori, fac poze si vorbesc cu ei.

12:30- Mitingul PNL s-a incheiat. Daca la manifestatiile PSD participantii lasau in urma lor mormane de gunoaie, simpatizantii PNL s-au apucat de curatenie in Piata Victoriei. Mai multi oamenii aduc pancardele langa scena si cer organizatorilor sa le preia. Organizatorii le multumesc celor care au ramas sa curete piata, transmite corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

12:08 - Klaus Iohannis a urcat pe scena si sustine un discurs.

- Dragi romani din toata tara, va spun: Buna ziua, Romania!

(Multimea scandeaza: Iohannis! Iohannis!)

- Avem alegeri europarlamentare si avem un referendum. Dati-mi voie sa felicit aceasta echipa care se afla in spatele meu. Sunt convins ca PNL va castiga alegerile.

- Saptamana trecuta am adus Europa in Romania. Am avut Summit-ul de la Sibiu, toata Europa a venit in Romania.

- Sa va spun ce am invatat la Summit. Am inteles ca pentru toata Europa, Romania conteaza, romanii conteaza. Sa le fi vazut fetele participantilor cand romanii i-au salutat.

- Locul Romaniei si al romanilor este in Europa. Noi toti vrem sa fim europeni. Pentru a fi bine reprezentati in Europa avem nevoie de aceasta echipa puternica, ce va castiga europarlamentarele.

- Stiti cine nu conteaza in Europa? Nu conteaza PSD, fiindca au dovedit ca nu sunt in stare de nimic. Au venit la guvernare cu promisiuni. PSD ne-a promis marea cu sarea. Acum, cand mandatul lor se apropie de sfarsit, putem sa vedem unde ne aflam.

- Unde sunt spitalele promise? Zero. Unde sunt autostrazile promise? Zero. Unde e bunastarea promisa? La ei, ei au inceput sa isi rezolve problemele.

- In aceasta piata am protestat impotriva ordonantei 13. PSD a venit la guvernare nu sa rezolve problemele romanilor. PSD e interesat sa ii fie bine lui Dragnea.

(Multimea striga: PSD, ciuma rosie!)

- PSD vrea sa ingenuncheze justitia. Pentru asta au lucrat.

- Vom ajunge in catastrofa si cine va plati? Nu PSD va plati, ci romanii. Catastrofa se va simti in buzunarele tuturor. S-au cocotat infractorii in varful statului, nu ca sa ii ajute pe romani ci ca sa se ajute ei pe ei. Rusine!

(Multimea striga: Hotii, Hotii)

- Fiindca asa nu se mai poate, va chem eu, presedintele Romaniei, la vot, la referendum.

- Romani, va intreb, sunteti de acord cu interzicerea amnistitei si gratierii pentru corupti? Sunteti de acord cu interzicerea OUG pe justitie? Atunci, la vot! Dati un raspuns ferm, clar, eliberati Romania! Va astept pe toti la vot, pe 26 mai, pentru Romania, pentru viitorul Romaniei.

Foto: Ziare.com

12:04 - Klaus Iohannis se fotografiaza cu simpatizantii PNL.

12:02 - A ajuns si presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a mers prin multime si s-a indreptat catre scena.

12:01 - Multimea striga "Hotii", "Hotii"

11:48 - Multimea striga "Liviu Dragnea la puscarie", dupa ce Raluca Turcan a spus, in discursul sau, ca au fost schimbate Legile Justitiei pentru ca liderul PSD sa scape de inchisoare si, drept urmare, au iesit violatori si criminal inapoi pe strada.

11:44 - Spre deosebire de mitingurile organizate de PSD, la cel al PNL numarul jandarmilor prezenti este extrem de mic. Oamenii legii stau departe de multime, alaturi de agentii SMURD si pompieri. Printre manifestati insa nu este niciun jandarm, sunt doar cativa agenti de paza care au grija sa nu urce nimeni pe scena, transmite corespondentul Ziare.com.

11:31 - Europarlamentarul Siegfried Muresan ii indeamna pe romani sa iasa la vot: "Ne vom zbate sa obtinem fonduri europene pentru autostrazi, iluminat, spitale. Pe 26 mai trebuie sa iesim la vot". Totodata, el le cere romanilor sa voteze si pentru referendum.

11:20 - Primarul Aradului, Gheorghe Falca, vorbeste despre Dumnezeu pe tema muzicala a filmului Ultimul mohican.

11:16 - Multimea striga: "Liviu Dragnea, la puscarie!"

11:05 - Robert Sigartau, secretar general PNL, ii indeamna pe romani sa mearga la vot: "Mergeti si votati. Scrutinul de pe 26 mai este cel mai important scrutin din istoria Romaniei, pentru ca va influenta toate alegerile de acum incolo. Ne-am saturat de comunism".

Robert Sigartau spune ca in Piata Victorie sunt 50.000 de romani.

11:02 - A fost prezentat, in premiera, noul imn al PNL: "Noi toti vrem uniti intr-o tara, sa iubim ce avem, sa iubim ce suntem".

11:00 - Sunt intonate Imnul Romaniei si Imnul UE.

Foto: Ziare.com

****************

PSD si-a anulat mitingul din Bucuresti

Este primul miting organizat de un partid in Bucuresti, in vederea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Urmeaza ca pe 24 mai si cei de la Alianta USR PLUS sa organizeze un miting in Bucuresti in care isi vor prezenta candidatii la europarlamentare.

Partidul Social Democrat a anulat insa mitingul care trebuia sa se desfasoare pe 22 mai la Romexpo si a stabilit sa mearga duminica la Targoviste.

"Toata lumea si-ar fi dorit un miting cu mai mult de 150.000 de participanti in Piata Victoriei, dar in cursul saptamanii asta inseamna ca urma sa blocam pentru foarte multe ore, nu numai centrul Bucurestiului, circulatia pe foarte multe artere si nu dorim sa cream un discomfort celor din Bucuresti, mai ales in cursul saptamanii.

Analizand toate aceste aspecte, am hotarat sa anulam mitingul de la Bucuresti, nu pe cel de la Dambovita, din Targoviste, de pe 19, care ramane conform programului in vigoare. Vom participa cu totii acolo", a declarat Codrin Stefanescu.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#PNL miting Bucuresti , #alegeri europarlamentare