Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 18:18
9350 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii
Foto: Arhiva

USL si ARD isi finalizeaza in aceste zile listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Se poarta ultimele negocieri, dar in cea mai mare masura numele sunt deja cunoscute.

Crin Antonescu candideaza la Senat in sectorul 3 din Capitala, in timp ce Victor Ponta isi pastreaza colegiul din Gorj. Liderul PC Daniel Constantin va candida pentru un fotoliu de deputat in judetul Arges, unde s-ar putea sa il aiba drept contracandidat pe presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu. Vasile Blaga se va lupta pentru un nou mandat de senator in judetul Timis, nu in Capitala, iar Mihai Razvan Ungureanu se va prezenta pentru prima data in fata alegatorilor in judetul Arad. Liderul UNPR Gabriel Oprea candideaza la Senat in Bucuresti, iar liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, isi incearca sansele tot la Arad.

Calin Popescu Tariceanu, Dan Voiculescu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Ludovic Orban sau Cezar Preda sunt si ei siguri ca primesc colegiile eligibile dorite.

Pe de alta parte, conform presei, se anunta confruntari interesante. Daca informatiile se confirma, Teodor Paleologu se va infrunta electoral cu Victor Ciorbea, Gigi Becali cu Gheorghe Udriste, iar Elena Udrea cu istoricul liberal Liviu Bratescu.

Numele candidaturilor pentru Capitala vehiculate de jurnalisti au fost multe, insa sunt persoane care se regasesc pe orice lista te-ai uita.

Astfel, in Sectorul 1, din partea USL vor candida Vlad Nistor, Diana Tusa, Ludovic Orban, Titus Corlatean, Calin Popescu Tariceanu, Dan Tudorache, iar din partea ARD candidatii vor fi Mihai Bazgan, Anca Constantinescu, Gabriel Biris, Costica Canacheu, Vasile Gherasim, Augustin Ofiteru.

In Sectorul 2, USL ii arunca in lupta pana acum pe Iulian Popescu, Rodica Nassar, Octavian Bot, Victor Ciorbea, Gabriel Oprea, Dumitru Pelican, iar ARD pe Maria Mota, Nelu Mihaila, Tudorel Pruna, Dan Cristian Popescu, Toader Paleologu, Serban Nicolae si Anca Boagiu.

In Sectorul 3, USL va merge pe mana urmatorilor: Florin Alexe, Eugen Nicolaescu, Raluca Ispir, Ionut Vulpescu, Gabriela Podasca, Alin Petrache, Crin Antonescu, Ecaterina Andronescu, in timp ce ARD i-a nominalizat pana acum drept candidati pe Marilena Lacatusu, Sulfina Barbu, Miruna Dinu, Dan Zatreanu si Cristian Radulescu.

In Sectorul 4, USL ii are in vedere pe Andrei Tanasescu, Nicolae Banicioiu, Bogdan Diaconu, Dan Voiculescu si Daniel Barbu, iar ARD pe Pompiliu Budulan, Rodica Toth, George Ticulescu, Mircea Raicu si Alex Stefanescu.

In Sectorul 5, USL ii are pe lista pana acum pe Oana Mizil, Dumitru Chirita, Alina Gorghiu, Georgian Pop, Florian Popa, Catalin Croitoru, iar ARD pe Radian Tufa, Alexandru Ciocalteu si Radu F Alexandru.

In Sectorul 6, Gigi Becali deschide lista USL, el candidand in colegiul lasat liber de Elena Udrea. Pe lista USL mai figureaza Razvan Mironescu, Damian Florea, Bogdan Mihailescu, Corneliu Dobritoiu si Gabriel Mutu. ARD ii are pe lista, deocamdata, pe Gheorghe Udriste, Daniel Geanta, Stefan Vlaston, Mihai Anghel, Nicolae Ivaschescu si Valeriu Todirascu.

Negocieri pe ultima suta de metri

Oficial, insa, partidele inca nu si-au finalizat listele de candidati, multe negocieri inca se mai poarta, nu doar la nivelul aliantelor, ci inclusiv in interiorul partidelor. Si la USL, si la ARD lucrurile stau cam la fel.

Conform presei, degeaba au defilat unii pesedisti si penelisti pe National Arena la mitingul USL din 17 octombrie, ca nu vor candida. Iar in tabara cealalta, la PDL de exemplu, candidati respinsi de Comisia de Etica condusa de Monica Macovei vor fi pusi totusi pe listele de candidati, cu acceptul conducerii partidului. Mai exact, pana cand listele nu vor fi batute in cuie la Birourile Electorale, mai pot exsita surprize.

In PNL, de exemplu, primul partid care si-a anuntat oficial candidatii prin vocea presedintelui sau, Ioan Ghise a fost repus pe liste, dupa ce initial fusese scos, in timp ce Rares Bogdan, anuntat vineri drept candidat de Crin Antonescu, a declinat oferta luni seara. Chiar si Gigi Becali a fost mutat de la Senat la Camera Deputatilor, iar Mircea Diaconu candideaza la Senat in Arges, cu toate ca Agentia Nationala de Integritate sustine ca acesta nu mai are dreptul, conform legii.

Mircea Diaconu ramane senator inca o saptamana. Candideaza din nou, desi nu are dreptul?

Si in tabara PSD sau UNPR sunt nume propuse de la centru, dar contestate in filialele judetene. De exemplu, senatorul UNPR Ioan Dobra a fost exclus din partid pentru ca nu a acceptat decizia organizatiei judetene Alba, care a desemnat un alt candidat in colegiul senatorial 2. Ioan Dobra a urcat miercurea trecuta pe scena de la Arena Nationala din Bucuresti in calitate de candidat al USL Alba. La ora respectiva Dobra era, deja, exclus din partid, scrie Adevarul.

Iar fostul prezidentiabil Mircea Geoana fusese mai intai ofertat sa candideze in Capitala, dar a ajuns tot la Dabuleni, in judetul Olt.

Nici in tabara Opozitiei lucrurile nu merg snur. Elena Udrea a anuntat ca va candida intr-un colegiu din judetul Neamt inainte ca activitatea Comisiei de Etica din PDL sa inceapa. Iar liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a fost respins de comisie, dar va candida. "A fost o informatie de genul acesta trimisa la Biroul Permanent National al partidului, care a constatat insa ca nici vorba de asa ceva. Indeplinesc toate criteriile si 'la revedere'", a comentat Radulescu, luni, pentru Ziare.com.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

In aceste conditii, listele de candidati sunt cu totul provizorii in acest moment. Chiar Victor Ponta declara luni, ca USL mai are de stabilit cativa candidati din totalul celor peste 450, unul dintre ei fiind chiar actualul secretar general al PSD, Liviu Dragnea. Ales presedinte al CJ Teleorman la alegerile locale, Liviu Dragnea inca mai sta pe ganduri daca sa lase fraiele judetului si sa candideze pentru un mandat de parlamentar, in conditiile in care este urmarit penal in "Dosarul referendumului".

De asemenea, liderii ARD au anuntat ca vor finaliza pana duminica listele cu candidaturi, mai ales ca mai multi candidati au fost respinsi de comisia de etica a PDL.

Lista candidatilor Partidului National Liberal pe tara:

Lista candidatilor PNL a fost anuntata vineri, oficial, de presedintele Crin Antonescu, celelalte liste fiind in asteptare.

Judetul Alba

Calin Potor - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Dan Simedru - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Teodor Atanasiu - Colegiul 1 Senat

Judetul Arad

Florin Galis - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Mihaita Calimente- Colegiul Camera Deputatilor

Ovidiu Marian - Colegiul Senat

Ioan Cristina - Colegiul 2 Senat

Judetul Arges

Constantin Polexe - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Catalin Teodor Nicolescu - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Andrei Gerea- Colegiul 8 Camera Deputatilor

Mircea Diaconu - Colegiul 1 Senat

Ion Popa - Colegiul 4 Senat

Judetul Bacau

Nicu Marcu - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Lucian Ciubotaru - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Viorica Marcu - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Ionel Paler - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Dragos Luchian - Colegiul 2 Senat

Judetul Bihor

Ovidiu Bezi - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Marcel Sas - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Lucia Varga - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Gheorghe Costin - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Ioan Cupsa - Colegiul 8 Camera Deputatilor

Florica Chereches - Colegiul 9 Camera Deputatilor

Claudiu Ciarnau - Colegiul 1 Senat

Petru Cristian Bodea - Colegiul 2 Senat

Victor Valeriu Boeriu - Colegiul 3 Senat

Judetul Bistrita Nasaud

Stelian Dolha - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Mircea Dobra - Colegiul 1 Senat

Ioan Denes - Colegiul 2 Senat

Judetul Botosani

Dumitru Gireada - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Roxana Anusca - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Costel Soptica - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Viorel Grigoras - Colegiul 3 Senat

Judetul Brasov

Gheorghe Gabor - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Ioan Ghise - Colegiul 3 Senat

Neculoiu Marius - Grapa Sebeastian Colegiul 1 Senat

Dontu Mihai Aurel - Colegiul 3

Camera Deputatilor - Cristescu Radu Mihai

Judetul Braila

Vasile Varga - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Catalin Boboc - Colegiul 2 Senat

Judetul Buzau

George Scutaru - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Titi Hoban - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Doina Tudor - Colegiul 2 Senat

Erlan Cocei - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Judetul Caras - Severin

Aurel Tocut - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Valentin Rusu - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Iosif Secasan - Colegiul 2 Senat

Judetul Calarasi

Dan Motreanu - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Aurel Nicolae - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Raluca Surdu - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Liviu Tomoiaga - Colegiul 1 Senat

Iulian Dumitrescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Cluj

Steluta Cataniciu - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Rares Bogdan - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Radu Zlati - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Vasile Grumaz - Colegiul 8 Camera Deputatilor

Elena Uioreanu - Colegiul 9 Camera Deputatilor

Marius Nicoara - Colegiul 3 Senat

Judetul Constanta

Gheorghe Dragomir - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Mihai Lupu - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Victor Manea - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Puiu Hasotti - Colegiul 1 Senat

Judetul Covasna

Emil Pantelimon - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Corina Bote - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Marius Obreja - Colegiul 1 Senat

Judetul Dambovita

Gabriel Plaiasu - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Ion Pirgaru - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Sorin Rosca Stanescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Dolj

Ionut Stroe - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Cosmin Enea - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Mihai Voicu - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Daniel Iane - Colegiul 8 Camera Deputatilor

Mario Oprea - Colegiul 4 Senat

Judetul Galati

Victor Dobre - Colegiul 1 Camera Deputatilor

George Scarlat - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Paul Ichim - Colegiul 3 Senat

Judetul Giurgiu

Marin Anton - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Ioan Teodorescu - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Daniel Chitoiu - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Lucian Iliescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Gorj

Gheorghe Iana - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Dian Popescu - Colegiul 1 Senat

Judetul Harghita

Domokos Laszlo - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Vaida Cristian - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Dobrean Teodor- Colegiul 4 Camera Deputatilor

Tompea Alexandru - Colegiul 1 Senat

Judetul Huneodoara

Dan Radu Rusanu - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Bogdan timpau - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Carmen Harau - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Dorin Paran - Colegiul 2 Senat

Mariana Campeanu - Colegiul 3 Senat

Judetul Ialomita

Cristina Pocora - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Judetul Iasi

Mugur Cozmanciuc - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Relu Fenechiu - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Costel Alexe - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Grigore Craciunescu - Colegiul 11 Camera Deputatilor

Anton Dobos - Colegiul 12 Camera Deputatilor

Varujan Vosganian - Colegiul 1 Senat

Mihaela Popa - Colegiul 4 Senat

Marin Burlea - Colegiul 5 Senat

Judetul Ilfov

Radu Stroe - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Thuma Hubert - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Eduard Hellvig - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Nicolae Nasta - Colegiul 2 Senat

Judetul Maramures

Mircea Dolha - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Grigore Lese - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Pavel Horj - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Vasile Berci - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Titus Pasca - Colegiul 1 Senat

Judetul Mehedinti

Viorel Palasca - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Tudor Chiuariu - Colegiul 2 Senat

Judetul Mures

Dan Sampalean - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Lucaks Lorant - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Manuel Butiulca - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Cristian Chirtes - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Cosmin Duma - Colegiul 2 Senat

Akos Mora - Colegiul 3 Senat

Judetul Neamt

Liviu Bratescu - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Dorinel Ursarescu - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Eugen tapu - Colegiul 1 Senat

Judetul Olt

Gigel Stribu - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Judetul Prahova

Mircea Rosca - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Virgil Guran - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Gratiela Gavrielescu - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Sorin Teju - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Nae Alexandri - Colegiul 7 Camera Deputatilor

Paul Dumbraveanu - Colegiul 11 Camera Deputatilor

Dragos Luchian - Colegiul 3 Senat

Judetul Satu - Mare

Ovidiu Silaghi - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Viorel Buda - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Virgil Enatescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Salaj

Mirel Talos - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Oros Dorel - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Calin Bararean - Colegiul 1 Senat

Judetul Sibiu

Ioan Tamaian - Colegiul 1 Camera Deputatilo

Mircea Cazan - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Sorin Iliesiu - Colegiul 1 Senat

Nicolae Neagu - Colegiul 3 Senat

Judetul Suceava

Stefan Baisanu - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Constantin Galan - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Dumitru Pardau - Colegiul 9 Camera Deputatilor

Radu Surugiu - Colegiul 10 Camera Deputatilor

Judetul Teleorman

Andrei Creci - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Marin Almajan - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Florin Calota - Colegiul 2 Senat

Judetul Timis

Horia Cristian - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Cosmin Costa - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Ben - Oni Ardelean - Colegiul 1 Senat

Petru Ehegartner - Colegiul 2 Senat

Judetul Tulcea

Octavian Popa - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Octavian Motoc - Colegiul 1 Senat

Judetul Vaslui

Dan Bordeianu - Colegiul 2 Camera Deputatilor

Florin Ciurariu - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Tataru Nelu - Colegiul 3 Senat

Judetul Vrancea

Nini Sapunaru - Colegiul 3 Camera Deputatilor

Laurentiu Rosca - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#candidati alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
aia din fotografie sunt superbi ! aia voteaza si ceilalti indura !