Ziare.com

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 18:18

   

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii
USL si ARD isi finalizeaza in aceste zile listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Se poarta ultimele negocieri, dar in cea mai mare masura numele sunt deja cunoscute.

Crin Antonescu candideaza la Senat in sectorul 3 din Capitala, in timp ce Victor Ponta isi pastreaza colegiul din Gorj. Liderul PC Daniel Constantin va candida pentru un fotoliu de deputat in judetul Arges, unde s-ar putea sa il aiba drept contracandidat pe presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu. Vasile Blaga se va lupta pentru un nou mandat de senator in judetul Timis, nu in Capitala, iar Mihai Razvan Ungureanu se va prezenta pentru prima data in fata alegatorilor in judetul Arad. Liderul UNPR Gabriel Oprea candideaza la Senat in Bucuresti, iar liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, isi incearca sansele tot la Arad.

Calin Popescu Tariceanu, Dan Voiculescu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Ludovic Orban sau Cezar Preda sunt si ei siguri ca primesc colegiile eligibile dorite.

Pe de alta parte, conform presei, se anunta confruntari interesante. Daca informatiile se confirma, Teodor Paleologu se va infrunta electoral cu Victor Ciorbea, Gigi Becali cu Gheorghe Udriste, iar Elena Udrea cu istoricul liberal Liviu Bratescu.

Numele candidaturilor pentru Capitala vehiculate de jurnalisti au fost multe, insa sunt persoane care se regasesc pe orice lista te-ai uita.

Astfel, in Sectorul 1, din partea USL vor candida Vlad Nistor, Diana Tusa, Ludovic Orban, Titus Corlatean, Calin Popescu Tariceanu, Dan Tudorache, iar din partea ARD candidatii vor fi Mihai Bazgan, Anca Constantinescu, Gabriel Biris, Costica Canacheu, Vasile Gherasim, Augustin Ofiteru.

In Sectorul 2, USL ii arunca in lupta pana acum pe Iulian Popescu, Rodica Nassar, Octavian Bot, Victor Ciorbea, Gabriel Oprea, Dumitru Pelican, iar ARD pe Maria Mota, Nelu Mihaila, Tudorel Pruna, Dan Cristian Popescu, Toader Paleologu, Serban Nicolae si Anca Boagiu.

In Sectorul 3, USL va merge pe mana urmatorilor: Florin Alexe, Eugen Nicolaescu, Raluca Ispir, Ionut Vulpescu, Gabriela Podasca, Alin Petrache, Crin Antonescu, Ecaterina Andronescu, in timp ce ARD i-a nominalizat pana acum drept candidati pe Marilena Lacatusu, Sulfina Barbu, Miruna Dinu, Dan Zatreanu si Cristian Radulescu.

In Sectorul 4, USL ii are in vedere pe Andrei Tanasescu, Nicolae Banicioiu, Bogdan Diaconu, Dan Voiculescu si Daniel Barbu, iar ARD pe Pompiliu Budulan, Rodica Toth, George Ticulescu, Mircea Raicu si Alex Stefanescu.

In Sectorul 5, USL ii are pe lista pana acum pe Oana Mizil, Dumitru Chirita, Alina Gorghiu, Georgian Pop, Florian Popa, Catalin Croitoru, iar ARD pe Radian Tufa, Alexandru Ciocalteu si Radu F Alexandru.

In Sectorul 6, Gigi Becali deschide lista USL, el candidand in colegiul lasat liber de Elena Udrea. Pe lista USL mai figureaza Razvan Mironescu, Damian Florea, Bogdan Mihailescu, Corneliu Dobritoiu si Gabriel Mutu. ARD ii are pe lista, deocamdata, pe Gheorghe Udriste, Daniel Geanta, Stefan Vlaston, Mihai Anghel, Nicolae Ivaschescu si Valeriu Todirascu.

Negocieri pe ultima suta de metri

Oficial, insa, partidele inca nu si-au finalizat listele de candidati, multe negocieri inca se mai poarta, nu doar la nivelul aliantelor, ci inclusiv in interiorul partidelor. Si la USL, si la ARD lucrurile stau cam la fel.

Conform presei, degeaba au defilat unii pesedisti si penelisti pe National Arena la mitingul USL din 17 octombrie, ca nu vor candida. Iar in tabara cealalta, la PDL de exemplu, candidati respinsi de Comisia de Etica condusa de Monica Macovei vor fi pusi totusi pe listele de candidati, cu acceptul conducerii partidului. Mai exact, pana cand listele nu vor fi batute in cuie la Birourile Electorale, mai pot exsita surprize.

In PNL, de exemplu, primul partid care si-a anuntat oficial candidatii prin vocea presedintelui sau, Ioan Ghise a fost repus pe liste, dupa ce initial fusese scos, in timp ce Rares Bogdan, anuntat vineri drept candidat de Crin Antonescu, a declinat oferta luni seara. Chiar si Gigi Becali a fost mutat de la Senat la Camera Deputatilor, iar Mircea Diaconu candideaza la Senat in Arges, cu toate ca Agentia Nationala de Integritate sustine ca acesta nu mai are dreptul, conform legii.

Mircea Diaconu ramane senator inca o saptamana. Candideaza din nou, desi nu are dreptul?

Si in tabara PSD sau UNPR sunt nume propuse de la centru, dar contestate in filialele judetene. De exemplu, senatorul UNPR Ioan Dobra a fost exclus din partid pentru ca nu a acceptat decizia organizatiei judetene Alba, care a desemnat un alt candidat in colegiul senatorial 2. Ioan Dobra a urcat miercurea trecuta pe scena de la Arena Nationala din Bucuresti in calitate de candidat al USL Alba. La ora respectiva Dobra era, deja, exclus din partid, scrie Adevarul.

Iar fostul prezidentiabil Mircea Geoana fusese mai intai ofertat sa candideze in Capitala, dar a ajuns tot la Dabuleni, in judetul Olt.

Nici in tabara Opozitiei lucrurile nu merg snur. Elena Udrea a anuntat ca va candida intr-un colegiu din judetul Neamt inainte ca activitatea Comisiei de Etica din PDL sa inceapa. Iar liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a fost respins de comisie, dar va candida. "A fost o informatie de genul acesta trimisa la Biroul Permanent National al partidului, care a constatat insa ca nici vorba de asa ceva. Indeplinesc toate criteriile si 'la revedere'", a comentat Radulescu, luni, pentru Ziare.com.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

In aceste conditii, listele de candidati sunt cu totul provizorii in acest moment. Chiar Victor Ponta declara luni, ca USL mai are de stabilit cativa candidati din totalul celor peste 450, unul dintre ei fiind chiar actualul secretar general al PSD, Liviu Dragnea. Ales presedinte al CJ Teleorman la alegerile locale, Liviu Dragnea inca mai sta pe ganduri daca sa lase fraiele judetului si sa candideze pentru un mandat de parlamentar, in conditiile in care este urmarit penal in "Dosarul referendumului".

De asemenea, liderii ARD au anuntat ca vor finaliza pana duminica listele cu candidaturi, mai ales ca mai multi candidati au fost respinsi de comisia de etica a PDL.

Lista candidatilor Partidului National Liberal pe tara:

Lista candidatilor PNL a fost anuntata vineri, oficial, de presedintele Crin Antonescu, celelalte liste fiind in asteptare.

Judetul Alba

Calin Potor - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Dan Simedru - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Teodor Atanasiu - Colegiul 1 Senat

Judetul Arad

Florin Galis - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Mihaita Calimente- Colegiul Camera Deputatilor
Ovidiu Marian - Colegiul Senat
Ioan Cristina - Colegiul 2 Senat

Judetul Arges

Constantin Polexe - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Catalin Teodor Nicolescu - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Andrei Gerea- Colegiul 8 Camera Deputatilor
Mircea Diaconu - Colegiul 1 Senat
Ion Popa - Colegiul 4 Senat

Judetul Bacau

Nicu Marcu - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Lucian Ciubotaru - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Viorica Marcu - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Ionel Paler - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Dragos Luchian - Colegiul 2 Senat

Judetul Bihor

Ovidiu Bezi - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Marcel Sas - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Lucia Varga - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Gheorghe Costin - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Ioan Cupsa - Colegiul 8 Camera Deputatilor
Florica Chereches - Colegiul 9 Camera Deputatilor
Claudiu Ciarnau - Colegiul 1 Senat
Petru Cristian Bodea - Colegiul 2 Senat
Victor Valeriu Boeriu - Colegiul 3 Senat

Judetul Bistrita Nasaud

Stelian Dolha - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Mircea Dobra - Colegiul 1 Senat
Ioan Denes - Colegiul 2 Senat

Judetul Botosani

Dumitru Gireada - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Roxana Anusca - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Costel Soptica - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Viorel Grigoras - Colegiul 3 Senat

Judetul Brasov

Gheorghe Gabor - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Ioan Ghise - Colegiul 3 Senat
Neculoiu Marius - Grapa Sebeastian Colegiul 1 Senat
Dontu Mihai Aurel - Colegiul 3
Camera Deputatilor - Cristescu Radu Mihai
Judetul Braila
Vasile Varga - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Catalin Boboc - Colegiul 2 Senat

Judetul Buzau

George Scutaru - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Titi Hoban - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Doina Tudor - Colegiul 2 Senat
Erlan Cocei - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Judetul Caras - Severin

Aurel Tocut - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Valentin Rusu - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Iosif Secasan - Colegiul 2 Senat

Judetul Calarasi

Dan Motreanu - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Aurel Nicolae - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Raluca Surdu - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Liviu Tomoiaga - Colegiul 1 Senat
Iulian Dumitrescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Cluj

Steluta Cataniciu - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Rares Bogdan - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Radu Zlati - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Vasile Grumaz - Colegiul 8 Camera Deputatilor
Elena Uioreanu - Colegiul 9 Camera Deputatilor
Marius Nicoara - Colegiul 3 Senat

Judetul Constanta

Gheorghe Dragomir - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Mihai Lupu - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Victor Manea - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Puiu Hasotti - Colegiul 1 Senat

Judetul Covasna

Emil Pantelimon - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Corina Bote - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Marius Obreja - Colegiul 1 Senat

Judetul Dambovita

Gabriel Plaiasu - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Ion Pirgaru - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Sorin Rosca Stanescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Dolj

Ionut Stroe - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Cosmin Enea - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Mihai Voicu - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Daniel Iane - Colegiul 8 Camera Deputatilor
Mario Oprea - Colegiul 4 Senat

Judetul Galati

Victor Dobre - Colegiul 1 Camera Deputatilor
George Scarlat - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Paul Ichim - Colegiul 3 Senat

Judetul Giurgiu

Marin Anton - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Ioan Teodorescu - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Daniel Chitoiu - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Lucian Iliescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Gorj

Gheorghe Iana - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Dian Popescu - Colegiul 1 Senat

Judetul Harghita

Domokos Laszlo - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Vaida Cristian - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Dobrean Teodor- Colegiul 4 Camera Deputatilor
Tompea Alexandru - Colegiul 1 Senat

Judetul Huneodoara

Dan Radu Rusanu - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Bogdan timpau - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Carmen Harau - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Dorin Paran - Colegiul 2 Senat
Mariana Campeanu - Colegiul 3 Senat

Judetul Ialomita

Cristina Pocora - Colegiul 1 Camera Deputatilor

Judetul Iasi

Mugur Cozmanciuc - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Relu Fenechiu - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Costel Alexe - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Grigore Craciunescu - Colegiul 11 Camera Deputatilor
Anton Dobos - Colegiul 12 Camera Deputatilor
Varujan Vosganian - Colegiul 1 Senat
Mihaela Popa - Colegiul 4 Senat
Marin Burlea - Colegiul 5 Senat

Judetul Ilfov

Radu Stroe - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Thuma Hubert - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Eduard Hellvig - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Nicolae Nasta - Colegiul 2 Senat

Judetul Maramures

Mircea Dolha - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Grigore Lese - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Pavel Horj - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Vasile Berci - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Titus Pasca - Colegiul 1 Senat

Judetul Mehedinti

Viorel Palasca - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Tudor Chiuariu - Colegiul 2 Senat

Judetul Mures

Dan Sampalean - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Lucaks Lorant - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Manuel Butiulca - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Cristian Chirtes - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Cosmin Duma - Colegiul 2 Senat
Akos Mora - Colegiul 3 Senat

Judetul Neamt

Liviu Bratescu - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Dorinel Ursarescu - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Eugen tapu - Colegiul 1 Senat

Judetul Olt

Gigel Stribu - Colegiul 6 Camera Deputatilor

Judetul Prahova

Mircea Rosca - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Virgil Guran - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Gratiela Gavrielescu - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Sorin Teju - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Nae Alexandri - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Paul Dumbraveanu - Colegiul 11 Camera Deputatilor
Dragos Luchian - Colegiul 3 Senat

Judetul Satu - Mare

Ovidiu Silaghi - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Viorel Buda - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Virgil Enatescu - Colegiul 2 Senat

Judetul Salaj

Mirel Talos - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Oros Dorel - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Calin Bararean - Colegiul 1 Senat

Judetul Sibiu

Ioan Tamaian - Colegiul 1 Camera Deputatilo
Mircea Cazan - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Sorin Iliesiu - Colegiul 1 Senat
Nicolae Neagu - Colegiul 3 Senat

Judetul Suceava

Stefan Baisanu - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Constantin Galan - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Dumitru Pardau - Colegiul 9 Camera Deputatilor
Radu Surugiu - Colegiul 10 Camera Deputatilor

Judetul Teleorman

Andrei Creci - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Marin Almajan - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Florin Calota - Colegiul 2 Senat

Judetul Timis

Horia Cristian - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Cosmin Costa - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Ben - Oni Ardelean - Colegiul 1 Senat
Petru Ehegartner - Colegiul 2 Senat

Judetul Tulcea

Octavian Popa - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Octavian Motoc - Colegiul 1 Senat

Judetul Vaslui

Dan Bordeianu - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Florin Ciurariu - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Tataru Nelu - Colegiul 3 Senat

Judetul Vrancea

Nini Sapunaru - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Laurentiu Rosca - Colegiul 5 Camera Deputatilor

Citeste mai multe despre candidati alegeri parlamentare 2012
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8358 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine a ajuns sa conduca Romania!

Berbecalii seful stanii de oi! Vai de capul nostru! Oare cati candideaza pentru a scapa de parnaie? Multi taica, multi!

 

USL- PNl vtrea majoritatea in Bihor, Iasi,Cluj si Prahova.

De acolo vor sa scoata maximum de parlamentari.
PSD nu incearca acolo.
IOpinrz ca : Socoteala de acaswa nu se ptrifgveste cu cea din targ.
In Bihor si Cluj,cel putin,nu exista UDMR si PD-L ?

 

Gata listele. Sa inceapa spectacolul PR

..........................

 

GATA!

Dupa 20 de ani de alegeri m-am retras...
Nu candidam fraierilor...lol!
Nu m-am mai inscris ca pres de sectzie dupa ce am prins un idhiot(PPDD) furand la referendum shi nici pana in ziua de azi nu s-a intamplat nimic!
Nu mai vad nici un scop sa iau bani de pe fraieri ca voi atata timp cat cazul de care vorbesc nu mai conteaza!
Repet, am zis shi atunci, a venit comandantul adjunct al politziei shi a luat 2 ore declaratzii.
Mai intereseaza votul fraierilor???

.

In acest moment se poate spune cat se poate de clar ca USL, este o oala cu *** care fierbe ... si daca da in clocot, umple de *** toata Romanania !

usl sare de 60%

da sare usor.
restul e tacere

aia din fotografie sunt superbi ! aia voteaza si ceilalti indura !

------------------------

 

pariu ca daca cei care sunt pe aceste liste , vor fii spanzurati

in Romania se poate respira mai bine !
acestia sunt cei care nu au nici un sentiment pentru Romania si vor sa castige o functie cu orice pret pentru interesul personal , sau pentru protejarea averilor facute ilicit dupa 89 - 90 !
aceste personaje , sub protectia justitie vor avea rezultate devastatoare din punct de vedere economic si moral !

 

Culmea e canu toata lumea e de parerea ta!

Ceea ce demonstreaza inca o data ignoranta de pe forum.
Atitudinea asta ma duce cu mintea la cuvintele lui Lapusneanu!

astia depuncteaza si daca le zicem ca azi e marti

punctajul nu conteaza !
sunt mutlti aici pe forum care o sa incerce sa demonstreze ca azi e vineri sau duminica !

Mos Vlaston esti in duel cu Becali

Greu meci cu Becali ce are ultrasi, credinciosii si ceva pomanagii de partea lui.
Va trebui sa scrii ceva articole despre fotbal, suporteri, biserici si sa faci gratare cat mai multe caci altfel nu treci de Becali.

 

Asta este lista liberala, onorabila!

Sa vedeti "insectarul" portocaliu, toti portocalii candidati ii gasim si pe listele: DNA, ANI, Parchet General,IGPR, Tribunalele Romaniei, Cartea Neagra a Securitatii Statului, presa de scandal, etc.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor