Valeriu Stoica: PNL risca sa nu mai intre in Parlament

Vineri, 14 Martie 2008, ora 17:30
1797 citiri
Valeriu Stoica: PNL risca sa nu mai intre in Parlament

Vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica, sustine ca singura forta politica reala de centru-dreapta este la ora actuala PD-L, si ca ideea coagularii dreptei in jurul PNL este ridicola, liberalii riscand chiar sa nu mai intre in Parlament din cauza acestei initiative politice.

Stoica a sustinut, la Radio Romania Actualitati, ca preconizata alianta dintre PNL, PNTCD si Alianta Populara s-ar putea transforma intr-un esec politic major pentru PNL, amenintat fiind de riscul de a nu depasi pragul electoral de 10% necesar in cazul coalitiilor.

"Nu se poate vorbi de coagulare intre partide de 1% sau 0,5% si PNL, daca merge in directia asta, s-ar putea sa pateasca ce a patit PNTCD in 2000, cand a format o asemenea alianta cu partide foarte mici, i-a crescut pragul la 10% si nu a mai intrat in Parlament".

Stoica a mai sustinut ca Romania are nevoie de aliante politice, dar acestea trebuie sa fie facute in mod deschis, "nu pe sub masa", si ca ele trebuie sa realizeze o demarcatie clara intre putere si opozitie, pentru evitarea pe viitor a conflictelor care caracterizeaza actuala viata politica.

"Din pacate, in Romania memoria nu exceleaza. Oamenii traiesc foarte mult in prezent. Nu inteleg trecutul, il uita repede si nu au grija viitorului. Cine traieste doar in prezent, cine nu are trecut si nici viitor, atunci sa nu se mire de ceea ce i se intampla in viitor", a conchis Valeriu Stoica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#valeriu stoica, #PNL, #alegeri, #coalitie, #aliante , #alegeri parlamentare