PNL nu va contesta bugetul pe 2009 la CCR

Luni, 23 Februarie 2009, ora 14:05
970 citiri
PNL nu va contesta bugetul pe 2009 la CCR

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca liberalii nu vor mai contesta la CCR Legea bugetului pe anul 2009, pentru ca astfel s-ar amana punerea acestuia in executie.

"Am hotarat in final sa nu facem o intampinare la CCR pe buget pentru ca ne dam seama ca un astfel de demers ar prelungi durata de punere in executie a bugetului, cu consecinte defavorabile asupra diferitilor ordonatori de credit si, nu in ultimul rand, asupra administratiilor locale care ar avea de suferit din cauza faptului ca nu ar putea sa primeasca alocatiile bugetare necesare", a precizat Tariceanu, informeaza NewsIn.

"Asadar, ne-am gandit in primul rand la efectele acestui demers, care, tinand cont de faptul ca adoptarea bugetului a fost intarziata nepermis de mult de catre actualul Guvern, ar aduce o intarziere suplimentara. Si cu toate ca exista motive solide pentru atacarea Legii bugetului la CCR, am hotarat - pentru ratiunile expuse - sa nu o facem. In schimb vom depune o serie de plangeri la Comisia de abuzuri si imunitati a Camerei Deputatilor in legatura cu modul in care s-au derulat lucrarile la dezbaterea pe buget", a continuat presedintele PNL.

Tariceanu a reiterat ca, la dezbaterile pe buget, a "constatat o opacitate completa a actualei majoritati in a accepta punctul de vedere al opozitiei" si a acuzat incalcarile de procedura in derularea sedintelor.

Cat priveste informatiile vehiculate in presa, referitoare la negocieri punctuale ale unor lideri PNL, pentru a li se accepta anumite alocari pentru colegiile lor, liderul PNL a negat.

"Nu s-a facut niciun fel de aranjament, nici individual, nici de grup, in niciun fel. Din pacate, am remarcat ca amendamentele noastre au fost respinse in corpore si niciunul dintre colegii mei nu ar fi gandit macar sa faca vreun aranjament de acest gen, individual", a completat el.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu, #PNL contestare buget, #Curtea Constitutionala Romana , #Calin Popescu Tariceanu