Pe cine trimite PNL să lupte pentru Primăria Bucureștiului. Nicușor Dan, scos definitiv pe tușă

Autor: Calin Nicolescu - redactor-șef Ziare.com
Joi, 15 Septembrie 2022, ora 21:30
12503 citiri
Pe cine trimite PNL să lupte pentru Primăria Bucureștiului. Nicușor Dan, scos definitiv pe tușă
Silviu Mânăstire, Stelian Bujduveanu, Ciprian Ciucu FOTO Facebook

Liberalii au demarat selecția candidatului pentru Primăria Capitalei. Sondajul intern comandat de PNL conține numai membrii de partid, o eventuală susținere a lui Nicușor Dan fiind astfel exclusă.

Favoriți pentru a prinde poziția de candidat PNL la Primăria Capitalei sunt Stelian Bujduveanu, actual viceprimar în administrația condusă de Nicușor Dan, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și fostul realizator de emisiuni de la B1 TV, Silviu Mânăstire.

Din momentul în care PNL își va desemna clar candidatul la Primăria Capitalei, consilerii locali liberali vor intra în opoziție. O opoziție care îi va aduna pe reprezentanții PSD, PNL și AUR. Nicușor Dan nu se poate baza nici măcar pe sprijinul minoritar, sau măcar neutralitate, din partea USR, partid care l-a repudiat.

Văzut până de curând ca favorit la postura de candidat PNL pentru București, Ciprian Ciucu a pierdut teren în partid odată cu opoziția grupării conduse de Lucian Bode, care i-a transmis neoficial să-și limiteze ambițiile la Sectorul 6, pe care îl păstorește deja din 2020. În vârstă de 44 de ani și născut la Pitești, Ciprian Ciucu a intrat inițial în politică candidând la Primăria Bucureștiului în 2016, susținut de partidul M10 al Monicăi Macovei. A pierdut cursa pentru fotoliul de primar, dar a câștigat un post de consilier general, după care a aderat, în același an (2016), la structurile PNL.

Stelian Bujduveanu (33 de ani) este membru PNL din 2012. Absolvent al Facultății de Drept, Bujduveanu a făcut și el parte din Consiliul General al Capitalei în mandatul 2016-2020. Este născut la Constanța, unde părinții săi Aurica și Gheorghe Bujduveanu dețin un hotel (Mamaia, Hotel Richmond – 51 de camere, contruit în 2008). Stelian Bujduveanu a fost intens promovat de Tănase Stamule, actuala eminență cenușie din spatele administrației Nicușor Dan și fost asociat al lui Ludovic Orban, pe vremea când era încă membru și președinte al PNL. După detronarea lui Orban de la PNL, Bujduveanu a trecut fără ezitări, pe rând, în cercul apropiat lui Florin Cîțu și, acum, în cel al lui Sebastian Burduja, ministrul liberal al Digitalizării, dar și liderul filialei PNL din Sectorul 1.

Plecat în mai 2022 de la B1 TV, fostul moderator Silviu Mânăstire este considerat un apropiat al lui Lucian Bode, pentru care a fost consilier în 2012, când actualul ministru de Interne a ocupat funcția de ministru al Economiei în cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu. Absolvent de Liceu Teologic, ardeleanul Mânăstire a dezbrăcat sutana sedus de jurnalism. De-a lungul timpului, a colaborat cu persoane notorii cum ar fi Cozmin Gușă, Sorin Ovidiu Vântu, Andreea Paul Vass, sau Emil Boc și a lucrat la Gardianul de Transilvania, Ziarul de Cluj, Realitatea Tv, Newsin și PSNews.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#PNL, #PNL Bucuresti, #Ciucu candidat PNL, #manastire, #Nicusor Dan Primaria Capitalei , #primaria Capitalei