Chitoiu si Vosganian, mandatati de PNL sa ia masuri referitoare la buget

Vineri, 30 August 2013, ora 10:33
1158 citiri
Chitoiu si Vosganian, mandatati de PNL sa ia masuri referitoare la buget
Foto: diacaf.com

Biroul Politic National al PNL a stabilit, joi seara, o serie de obiective pentru ministrii Finantelor, Daniel Chitoiu, si Economiei, Varujan Vosganian, privind construirea bugetului de stat pe 2014.

"Pentru dl viceprim-ministru, ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, BPN analizand propunerile pe care domnia sa si alti colegi le-au facut, a stabilit un mandat politic pentru cateva masuri de natura guvernamentala, masuri care presupun si premisele constructiei bugetare pentru anul viitor. De asemenea, pentru ministrul Economiei, dl Varujan Vosganian, si am dat un vot in BPN pentru un proiect tinand de marea infrastructura pe care colegul Relu Fenechiu, deputat, vicepresedinte al partidului, l-a prezentat si care urmeaza sa fie discutat si votat sau nu maine in Delegatia Permanenta", a anuntat Antonescu.

El a explicat ca aceste masuri reprezinta obiective de guvernare pe care ministrii mandatati de conducerea PNL le vor sustine in cadrul Guvernului si pe care le vor discuta cu premierul Victor Ponta. Totodata, liderul PNL a indicat ca va sustine aceste obiective la nivelul USL.

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a precizat ca a primit mandatul conducerii PNL pentru trei masuri de politica fiscal-bugetara, prioritati in elaborarea bugetului pe 2014.

El a indicat ca aceste masuri vizeaza reducerea cotelor de contributii sociale cu trei puncte procentuale, revizuirea sistemului de redeventa si alocarea, cu prioritate, in bugetul pe 2014 a resurselor bugetare in domeniul investitiilor in infrastructura.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat, la randul sau, ca va prezenta conducerii PNL si USL un plan de reindustrializare pentru Romania pana la sfarsitul acestui an.

El a aratat ca se axeaza pe patru mari obiective: privatizare, locuri de munca, reindustrializare si relansarea fiscala.

"Am prezentat programul de privatizare pe acest an si de atragere de investitii si am primit mandat de a prezenta conducerii PNL si aliantei strategia de reindustrializare a Romaniei pana la sfarsitul anului si, concret, planuri de actiune pe industria de otel, aluminiu, constructiei de masini si industria chimica", a subliniat Vosganian la finalul reuniunii PNL de la Mamaia.

Fenechiu a gasit solutia pentru autostrazi

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat ca are un plan, pe care il va prezenta Delegatiei permanente a PNL de vineri, privind constructia a 4.000 de kilometri de autostrada printr-un parteneriat privat prin care Guvernul sa asigure platile de disponibilitate.

"De 20 de ani ne plangem ca Romania nu are autostrazi, de 12 ani studiez cum s-ar putea face autostrazi in Romania. Cred ca s-a gasit o solutie fezabila care are si (...) si resurse financiare - constructia unei retele de 4.000 de km de autostrada, pana in 2027, printr-un parteneriat privat prin care Guvernul asigura platile de disponibilitate", a spus Relu Fenechiu.

Intrebat de ce n-a prezentat acest proiect ca ministru al Transporturilor, el a aratat ca "n-a apucat". "Nu am apucat", a spus Relu Fenechiu care a a detaliat apoi ca este vorba despre o analiza la care lucreaza de mai bine de doi ani, "Si veti vedea maine ca discutam de o solutie care si presei, care sunteti destul de circumspecti, vi se va parea destul de credibila", a adaugat el.

Citește și:
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că ”în momentul ăsta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic. El susţine că OMV Petrom...
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
Liberalii au transmis vineri că susţin scăderea taxării muncii şi creşterea veniturilor, dar au subliniat că, în cazul în care este redusă taxarea muncii punându-se presiune pe mediul de...