Liderii liberali, in sedinta marti seara. Urmeaza retragerea ministrilor PNL?

Marti, 25 Februarie 2014, ora 08:09
1642 citiri
Liderii liberali, in sedinta marti seara. Urmeaza retragerea ministrilor PNL?
Foto: Arhiva

Delegatia Permanenta a PNL este asteptata sa transeze, marti seara, situatia din USL, o decizie anticipata de liderii partidului fiind retragerea ministrilor liberali din Guvern.

Daca la sedinta convocata, marti, de la ora 19:00, la Palatul Parlamentului, PNL decide sa-si retraga ministrii din Guvern, este de asteptat ca acestia sa-si depuna demisiile miercuri, inaintea sedintei de Guvern.

Anuntul convocarii Delegatiei Permanente a fost facut la sfarsitul saptamanii de presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta, aflat de luni intr-o vizita oficiala in Austria, este asteptat sa soseasca in tara marti la pranz.

Antonescu a sustinut ca optiunea premierului Victor Ponta este "clara". Intrebat daca le va cere ministrilor liberali sa se retraga din Guvern, in cazul in care nu va primi un raspuns din partea acestuia privind acceptarea propunerilor PNL, acesta a spus:

"Da. Adica va avea loc o Delegatie Permanenta, pentru ca intrarea sau iesirea dintr-un guvern nu sunt lucruri pe care le decide un om, nici macar presedintele partidului, dar eu, ca presedinte, cred ca asta trebuie facut, pentru ca lipsa unui raspuns nu-i, de fapt, o lipsa de raspuns, ci un raspuns".

Klaus Iohannis: Un prim pas al PNL este retragerea ministrilor din Guvern, marti seara

Luni, prin vocea prim-vicepresedintelui Klaus Iohannis, PNL a transmis "concluzia ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat".

"Aceasta situatie evident va fi adusa la cunostinta si in dezbaterea Delegatiei Permanente a PNL (...) si acolo se va trage o concluzie", a punctat Iohannis.

Intrebat ce se va intampla la Delegatia Permanenta, Iohannis a raspuns: "Probabil, Delegatia Permanenta va constata acelasi lucru, ca negocierile au esuat si ca nu putem sa continuam in aceasta forma de colaborare nonexistenta. Si atunci probabil un posibil prim pas este retragerea ministrilor nostri din Guvern".

Voiculescu: Antonescu este cauza ruperii USL. PNL se va retrage de la guvernare

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in situatia in care PNL se retrage din Guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali si doar dupa expirarea termenului pentru interimat va merge in Parlament cu un nou Guvern.

Acesta a adaugat ca va incerca, atat timp cat ii permit termenele constitutionale, sa gaseasca o solutie politica pentru ca guvernarea sa continue sub formula USL.

Formula noului Guvern, format de USD dupa retragerea PNL, ar urma sa ajunga in Parlament pe 4 martie, dupa cum au precizat surse social-democrate. "BPN al PSD a decis sa mergem in Parlament cu noul Guvern, marti, 4 martie, astfel incat pana pe 8 sa fie instalat", au declarat sursele citate, care au aratat ca aceasta decizie a fost luata pornind de la ipoteza retragerii PNL de la guvernare.

De altfel, PSD a convocat pentru data de 3 martie Comitetul Executiv National, "pentru a evalua situatia politica si a lua deciziile care se impun", dupa cum a mai spus Victor Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#delegatie permanenta PNL marti, #Antonescu delegatie permanenta PNL, #PNL retragere ministri guvernare , #Crin Antonescu