Dan Mihalache (PNL): Suntem in fata unui sistem de castigat alegeri cu orice pret

Marti, 23 August 2011, ora 15:01
2019 citiri
Dan Mihalache (PNL): Suntem in fata unui sistem de castigat alegeri cu orice pret
Foto: Arhiva

Dan Mihalache, consilier al lui Crin Antonescu si fost deputat PSD de Maramures, nu confirma, dar nici nu infirma zvonurile potrivit carora ar urma sa preia sefia PNL Maramures dupa esecul inregistrat de USL la alegerile de duminica.

"Eu nu pot in momentul de fata sa vorbesc despre schimbari, vor exista intruniri. Suntem in a doua zi dupa alegeri, in stadiul analizelor, este prematur sa vorbim despre masuri", a declarat pentru Ziare.com Dan Mihalache, rugat sa comenteze informatiile publicate de City News.

Consilierul liderului liberal explica absenteismul inregistrat la alegerile partiale de duminica din Maramures prin faptul ca este perioada de vara si lumea este plecata in concedii. Pe de alta parte, Mihalache reaminteste ca nici la recentele alegeri pentru functia de primar la Baia Mare prezenta la vot nu a fost cu mult mai mare. "Cam asta e pulsul populatiei, din pacare, politica pare din ce in ce mai putin atractiva", a puncta acesta.

Spre deosebire de primarul liberal Catalin Chereches care a declarat pentru Ziare.com ca electoratul UDMR nu s-a prezentat decat in masura mica la aceste alegeri, in ciuda faptului ca liderii UDMR si-au exprimat sprijinul pentru candidatul USL, Dan Mihalache apreciaza ca maghiarii au votat mai degraba cu candidatul PDL.

"UDMR nu stiu sa isi fi anuntat sprijinul pentru domnul Tataru, pe de o parte, pe de alta parte imi amintesc ca l-am vazut pe domnul viceprimar Istvan Ludescher alaturi de Mariana Pop. Deci, cel mult, din partea UDMR a fost vorba despre un non-combat, dar despre un spijin al UDMR nu putem vorbi. De altfel, asa cum am citit eu rezultatele pe sectiile de votare, in niciun caz nu se poate vorbi despre un vot al maghiarilor pentru USL in acest colegiu", a spus consilierul lui Crin Antonescu.

Cum explica primarul Catalin Chereches rezultatul de sub 50% al USL in Maramures

Pe de alta parte, acesta a explicat ca procentul neasteptat de scazut obtinut de Florin Tataru (sub 43%) este si expresia unei conjuncturi politice locale. "Pe langa candidatul PDL si candidatul PSD, a mai existat un alt candidat provenit din PSD, care a luat aproape 20% din voturi si care in mod cert a rupt din zona celor care ar fi putut vota cu USL", a explicat el, referindu-se la fostul membru PSD Mircea Dolha.

Intrebat daca Florin Tataru a fost o alegere buna pentru USL, Dan Mihalache a replicat: "E o discutie care si-a epuizat rostul, sunt analize pe care noi le vom face. Deocamdata domnul Tataru este de felicitat pentru victoria pe care a inregistrat-o. Ceea ce pot sa spun este ca domnul Tataru a facut o campanie extrem de buna, extrem de organizata, si, ca o parere strict personala si care tine si de o relatie amicala pe care o am cu Florin Tataru de foarte multi ani, a crescut ca om politic foarte mult in timpul acestei campanii".

Dan Mihalache spune ca nu are ce sa ii reproseze deocamdata lui Catalin Chereches, chiar daca acesta nu l-a sustinut cu prea multa tragere de inima pe candidatul USL la aceste alegeri.

"Catalin Chereches a avut un punct de vedere care era legat de persoana domnului Tataru, deocamdata eu nu am ce sa ii reprosez. A dat, e adevarat cam tarziu, mesajul pentru USL. Sigur, sunt tot felul de speculatii, de interpretari, poate ca ar fi trebuit sa fie ceva mai prudent anumite optiuni care, iata, acum ii sunt puse in discutie", a declarat Dan Mihalache.

Intrebat cum comenteaza faptul ca USL se lauda in sondaje cu procente de 50%-60%, dar la alegeri a obtinut mult mai putin, Dan Mihalache a replicat: "Ceea ce mie mi se pare ingrijorator este nu diferenta dintre sondaje si scorul din teren, ci modul in care a fost obtinut acest scor de catre PDL si derapajul major al mecanismelor electorale la care am putut asista in aceste alegeri partiale. Eu am fost la Baia Mare si vreau sa va spun sincer ca nu am vazut niciodata, in toata viata mea politica, si am si eu 15 ani de zile, un asemenea sistem de presiune precum cel pus in miscare de catre PDL".

Consilierul liberal a acuzat presiunile facute de PDL asupra primarilor si profesorilor din Colegiul 2, dar si incercarea de a cumpara voturi cu bani.

"Nu mai discut de toata povestea cu rromii din Baia Mare, o nebunie intreaga. Nu am vazut niciodata asa ceva, inclusiv din punct de vedere al agresivitatii campaniei, al raspandirii unor zvonuri calomnioase despre candidat, al intoxicarilor, al incercarilor de a crea bresa in interiorul partidelor sau intre partidele componente ale USL. Suntem in fata unui sistem de castigat alegeri cu orice pret, ceea ce nu este chiar in ordine", a atentionat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri Maramures, #Florin Tataru Maramures, #Dan Mihalache PNL, #PNL Maramures , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Fața sistemului este spatele lui Năstase, Mihalache! Știai de asta?
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5