PNL: Nu dorim sa umflam artificial Guvernul, nici sa multumim PC si pe Dan Voiculescu

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 15:09
6057 citiri
PNL: Nu dorim sa umflam artificial Guvernul, nici sa multumim PC si pe Dan Voiculescu

PNL se mentine pe pozitii, anuntand, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca are dreptul sa faca schimbarile de ministri pe care le considera necesar, dar nu doreste sa "umfle artificial" Guvernul, doar pentru a multumi PC si pe Dan Voiculescu.

"Partidul National Liberal este indreptatit sa faca modificarile pe care le considera necesare in cadrul Guvernului Romaniei. PNL nu a avut niciun moment pretentii mai mari sau mai mici, nici sa se numeasca vicepremieri in plus in Executiv. Nu dorim sub nicio forma sa umflam in mod artificial Guvernul. Actuala distributie a portofoliilor si numarul acestora au fost acceptate odata cu formarea actualului Executiv.

PNL nu impiedica prin nimic buna functionare a Guvernului. Am facut o serie de schimbari la nivelul ministrilor liberali. In rest, nu a existat nicio alta pretentie din partea noastra la aceste discutii cu partenerii de guvernare", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de PNL sub semnatura purtatorului de cuvant, deputatul Cristina Pocora, si postat pe site-ul oficial al partidului.

Liberalii le mai transmit partenerilor din USL ca propunerile pe care ei le-au facut vineri, de inlocuire a unor ministri si investire a lui Klaus Iohannis cu functia de vicepremier, "au avut in vedere promovarea unor oameni cu un istoric profesional si politic ireprosabil".

"Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergura de necontestat, un politician care a dovedit prin functia de primar al municipiului Sibiu reale abilitati de administrare si are o expertiza importanta in domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepresedintele PNL trebuie sa fie ocupat de cineva care sa detina aceste calitati pe care domnul Iohannis le intruneste.

Mai mult, primul ministru s-a exprimat favorabil fata de toate nominalizarile PNL, prin urmare nu se poate spune ca Partidul National Liberal prelungeste aceste discutii si in niciun caz ca este vorba de orgolii", se mai subliniaza in comunicatul PNL.

In aceste conditii, liberalii spun ca ministrii lor "sunt pregatiti sa lucreze imediat ce premierul va demara procedurile".

"Victor Ponta nu trebuie decat sa opteze pentru un om care a demonstrat de-a lungul timpului un ridicat nivel de profesionalism in conducerea si coordonarea institutiilor statului. Nu trebuie sa cautam solutii de multumire a partenerilor politici, indiferent daca acestia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu", se mai arata in incheierea comunicatului remis presei de PNL.

Intr-o interventie ulterioara la postul Digi24, Cristina Pocora a declarat, raspunzand unei intrebari, ca, din cate cunoaste, "nu este stabilita nicio intalnire oficiala" intre liderii USL, care sa puna capat blocajului existent.

Vineri, conducerea PNL a facut noi nominalizari de ministri: Teodor Atanasiu (Economie), Eugen Nicolaescu (Finante), Cristian Busoi (Sanatate) si Klaus Iohannis (Interne si vicepremier). Decizia a fost luata fara consultarea prealabila a sefului Guvernului, Victor Ponta, care se afla la Soci, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna, insa nu in calitatea oficiala de premier.

Revenit in tara, seful Executivului a afirmat ca se bucura de prezenta in Guvern a lui Iohannis, dar pentru ca acesta sa fie si vicepremier cu atributii pe Afaceri Interne trebuie ca noua structura guvernamentala sa treaca din nou prin aprobarea Parlamentului.

Dupa doua runde de negocieri, la prima participand si Dan Voiculescu, intre PNL si partenerii de alianta politica a aparut in blocaj. PSD, UNPR si PC au format Uniunea Social Democrata (USD), iar premierul Ponta a anuntat ca sustine ideea infiintarii unei noi pozitii de vicepremier, pentru Daniel Constantin, presedintele PC, idee cu care liberalii nu sunt de acord.

Miercuri, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis liberalilor ca, daca vor sa plece din Guvern, sa o spuna public.

Pe de alta parte, ministrii demisionari Daniel Chitoiu si Andrei Gerea nu au participat, miercuri, la sedinta de Guvern, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca Executivul ar functiona in ilegalitate, cata vreme el nu a semnat decrete de numire a unor ministri interimari la Finante si Economie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#PNL umflam artificial Guvernul, #PNL Iohannis ministru, #PNL Dan Voiculescu , #Crin Antonescu