Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PNL va fi condus de o structura gigant - Lista lui Antonescu, votata

Joi, 21 Februarie 2013, ora 18:23
3330 citiri
PNL va fi condus de o structura gigant - Lista lui Antonescu, votata
Foto: Arhiva

PNL urmeaza sa fie condus de o structura mamut, formata din 33 de membri - presedinte, secretar general, prim-vicepresedinte si 30 de vicepresedinti.

Acestora li se vor adauga in Biroul Politic primarii de mari municipii, sefii de consilii judetene, sefii de comisii parlamentare, sefii de organizatii si fostii presedinti ai PNL care nu fac parte din lista de 31 si nu au rangul de vicepresedinte.

Lista va fi aleasa in bloc in cadrul Congresului care debuteaza, vineri, in Bucuresti, dupa ce liberalii au respins, cu majoritate de voturi, amendamentul depus de Andrei Chiliman, care viza alegerea tuturor membrilor Biroului Politic prin vot uninominal, inclusiv a secretarului general al partidului.

Amendamentul lui Chiliman care vizeaza liberalii cu dosare penale, respins

Doar cinci persoane au votat pentru votul uninominal. Printre acestea se afla Ludovic Orban, Andrei Chiliman si Diana Tusa.

Printre vicepresedintii liberalii de pe lista lui Antonescu se afla Dan Radu Rusanu, Daniel Chitoiu, Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Radu Stroe, Varujan Vosganian, Mariana Campeanu, Eugen Nicolaescu, Norica Nicolai, Puiu Hasotti, Tudor Chiuariu, Sorin Frunzaverde, Romeo Stavarache, Cristian Adomnitei, Dan Motreanu, Mihai Voicu, Rares Manescu, Nini Sapunaru sau Ovidiu Silaghi.

Cel mai probabil, functia de prim-vicepresedinte al PNL va fi ocupata de Klaus Iohannis, care a primit, joi, derogare de vechime pentru a candida la un post de conducere.

Tot joi, propunerea lui Andrei Chiliman de modificare a statutului PNL, prin care se interzicea ca liberalii trimisi in judecata sa ocupe functii publice, a fost respinsa.

Amendamentul prevedea ca membrii PNL care sunt trimisi in judecata pentru savarsirea unor fapte de natura penala nu pot fi desemnati pentru a ocupa functii publice ca aceea de ministru, secretar de stat sau asimilate acestora.

Liberalii s-au reunit joi dupa-amiaza in Delegatia Permanenta, pentru a pregati Congresul Extraordinar de vineri. Pe agenda reuniunii figureaza si propunerile de modificare a statutului partidului.

Votul final asupra modificarilor la statut apartine insa Congresului PNL, care se va reuni, vineri, in Bucuresti.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#PNL statut vot, #Congres PNL vot statut , #Crin Antonescu